Barnehage: Uke 46 - 2012
by Jorunn on November 18th, 2012

Mandagen kom med snøvær og skikkelig vind i kastene. Nesten så unger og foreldre kom blåsende inn gjennom døra.

Ellen og Jorunn vurderte hvor vidt vi, for første gang denne høsten, skulle være inne med de minste ungene på formiddagen.  Vi gikk i gang med morrasamlinga. Sang «se ut snør det» og Mørketidssangen,  telte fingre og objekter som Jorunn hadde liggende på gulvet.  Og selvfølgelig, etter Sofies ønske, sang vi sangen om Pippi!
Etterpå var det hinderløype med stoler.  Den største utfordringa var å vente på tur, men med litt voksenhjelp gikk også det seg til.  Runde på runde. Utrolig mye energi og utholdenhet i små kropper.
Halv ti var vinden løyet slik at vi kledde på oss og gikk ut.
Etter hvert fikk vi selskap av de store og hele gjengen gikk i gang med aking på veien, men først hadde de voksne vært på toppen og satt opp markører slik at ingen bilister kunne kjøre ned.
De voksne var veldig tydelig på at: -vi går opp bakken på høyre kant. Så slipper vi at noen blir pårent.  Og jammen ble vi veldig god på det etter hvert.  

Tirsdag hadde Tone samlingsstunda og hun lurte veldig på hvilken sang det var ungene absolutt ville synge først.  Ingen av de hun prøvde seg på, stemte.  Det viste seg å være sangen «vi tar hverandres hender og setter oss i ring».  Den hadde vi som utgangspunkt tenkt å bruke til startsang på vennskapssamlingene, men etter ungenes ønske er den blitt samlingsstundsangen vår.

Onsdag sluddet det, men det hindrer ikke Løvåsen-unger i å komme seg ut i frisk luft.  Snøen var kram slik at vi kunne lage rundballer og fylle både traktorhengere og lastebiler.  Noe gikk til dyrefor, men mest artig var det å trakke dem sund. ..
3-5 åringene hadde planlagt å steike pølse på bål og å spise i lavvoen.  Mille Marie fikk være ute og spise sammen med dem.  Stor stas.
Vi som gikk inn spiste stekt pølse på brød.

Torsdag fikk vi en sjelden lite okey utedag.  Vi ble skikkelig våt.  Det regnet og regnet.  Glatt var det og, selv om det var godt strødd på sine plasser. Og så var det den flotte vanndammen da. Hadde det bare vært sol og varmt, men nei da. Vi ble våt og kald, før bøtta var halvfull med vann, og for de minste ble det bare leit.  
Håkon er en iherdig kar. Han henta akebrettet og tok tak i ei voksen hand for å gå bort på veien for å ake.  Men der var det så mye sand at akebrettet stod bomfast.  Løsninga ble rompeakebrett i en snyhaug.
Det ble en kort utetid og fornøyde unger som kom inn og fikk av seg de våte klærne.

3-5-åringene spiste lunsjen inne og vi fant ut at det var bare tredje gangen denne høsten at de gjorde det.  Etter lunsj var de inne resten av dagen.  Vi har fått noen nye leker i barnehagen, bl.a. konstruksjonsmateriell med magneter som er blitt veldig populært.

Denne dagen hadde vi ikke sjanse på å få klærne tørr i barnehagen. Alt ble pakket i poser og sendt hjem. Erik ble veldig forfær da han kom inn i garderoben og så alle posene som hang rundt på knaggene: - ojjj. E det så mange som e blitt våt i dag!!!!
Det er nok bare å venne seg til regn og mildvær, for i flg. yr er det det vi har i vente.  Men pyttsann, det står vi av.   
Gode regnklær og godt med skifte gjør susen  – sees på mandag     ҉Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)