SFO: Uke 46 - 2012
by lovaasen.no on November 17th, 2012

Snøen ligger, i skrivende stund, fortsatt her oppe på Løvåsen. Mildvær har satt inn de siste dagene, og lager speil-is der det er brøyta. Det danner seg også søledammer rundt omkring, og disse er både til glede og utfordring.

Første delen av uka gikk med til leksehjelp og å lage lyslykter. Dette gjorde vi innendørs, selvfølgelig.  1.klassingene på mandag og 2. og 3.klassingene på tirsdag. Onsdag ankom 1. og 4.klassingene tidlig, og resten sent. Vi spiste brødmat til lunsj på mandag, varme fiskekaker med pasta på tirsdag og tomatsuppe på onsdag. Så var det gode arbeidsøkter på ukas lekser. Vi ser at vi får stadig bedre rutiner, og arbeidsroen kommer stadig raskere. Deretter satte vi frem syltetøyglass som vi har samla på, maling for glass samt ståltråd. Ungene ble delt i grupper og gruppene fikk hvert sitt glass å male på. Så var det å bli enige om mønster og farger. En veldig engasjert og ivrig gjeng kosa seg med dette, kun avbrutt av litt andre aktiviteter som brettspill, sjakk og litt gymnastikk i salen innimellom. Etter inne-øktene tok vi på oss uteklær og kosa oss utendørs med aking og graving av snøhuler. Vi har sånn smått begynt å ta i bruk skilekebakken, og håper at forholdene holder seg bra der. Da får vi virkelig testa ut akebrettene og smultringene, og så vil nok etter hvert flere og flere ønske å gå litt på ski.

Torsdag og langdag på skolen for alle sammen. Vel oppe på Løvåsen feira 2.klassingene Andrea Leonora sin bursdag innendørs, med pannekaker og eventyrstund. Eventyret som ble lest var jo selvfølgelig eventyret om….ja, akkurat…pannekaka, selvfølgelig!  Vi har valgt å dele oss inn trinnvis på bursdagsfeiringene. På denne måten får vi litt tettere bånd internt på klassetrinnene, og bursdagsmarkeringene blir litt mere intime og koselige. Utendørs kosa vi andre oss med aking, snøhuler og rollelek. Søledammene ble brukt til å ake over – akebrettene funka helt fint til vannscooter! Stilig! Bøtter og spader ble også flittig brukt, og sand, vann og snø ble brukt til små kreasjoner og som elementer i flott rollelek.

Fredag og ukeslutt! Et skikkelig «suppe-vær». Regnet øser ned, og vi avslutter uka innendørs med valgfri aktivitet. Deilige varme pølser i brød ble servert til lunsj, før vi spredte oss på huset. Mange samla seg i sofaen, med tegning og annet finger-arbeid. Ei håndfull fant frem sjakkspillene, og kosa seg med et slag sjakk. I gymsalen ble det spilt fotball, landhockey og bygget hytter. Vi klatra i ribbeveggen, og stumpet kråke. Diverse byggesett fenga flere, og mange interessante og fantasifulle kreasjoner i mange forskjellige farger så dagens lys.

Ei deilig og ikke minst tørr avslutning på ei flott uke på Løvåsen.

Vi ønsker alle sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)