SFO: Uke 45 - 2012
by lovaasen.no on November 10th, 2012

Vinter og snø preger dagene på Løvåsen. Temperaturen svinger litt – fra passelige kuldegrader til noen plussgrader. Dermed veksler snøen fra pudder til krem. Allikevel holder snødekket stand, og vi kan kose oss med masse deilige vinteraktiviteter.
 
Mandag starta vi uka med Biola og müsli/havregryn utendørs. På turen opp fra bussen, la vi turen innom granskogen ned i bakken nedafor brua, og hengte opp mange flere refleks i «stjernehimmel-skogen» vår. Vi fant ut at vi ønska flere stjerner på himmelen, som vi kan betrakte på tur opp og ned til buss, når mørketida setter inn for alvor. Deretter var det klart for nye sprell. Alt av akebrett ble henta ut av containeren, og vi kosa oss masse med disse. En ivrig gjeng tok på seg ski, og gikk en runde i 1 km-løypa. Godt jobba!!! Snøhaugene foran Kilkamhuset får stadig nye tuneller, når ivrige gravere går løs med spadene sine. Vi har også henta frem våre gode gamle skihoppere, og disse får prøvd seg i små flotte bakker rundt på området. Smultringene våre får også kjørt seg skikkelig, og disse lager jo også vei i vellinga på køene når så mange kan ake samtidig. Supert!
 
Tirsdag var det tid for sesongens første tur til Stangneshallen. Vi plukka opp ungene på skolen kl 12:55, og tok vår vanlige buss innover mot Kilbotn først. Bussene som går direkte nordover ved skoleslutt, er så fulle av skolebarn at vi velger denne «tungvinte» løsningen. Ved kraftstasjonen hadde vi et lite pit-stop, og da gikk vi ut av bussen og inntok lunsjen – ferdigsmurt brødmat. På denne måten fikk vi unna litt ventetid på en smart måte. Deretter fortsatte bussturen til Kanebogmyra. I ei lang rekke fortsatte vi ferden til fots nedover mot hallen. Kl 1400 var vi i full lek inne i hallen. En og en halv time med herlig aktivitet foran oss. Forskjellig utstyr ble henta frem - kjegler, baller, matter, tjukkas, hekker, balanseplater mm. Ungene spredte seg over hele hallen. Vi øvde oss på og prøvde ut handball, basket, fotball, høydehopp, aerobic, balanse – ja i det hele tatt masse flotte deilige øvelser. Få en smakebit her (video). Gikk kun kort tid før panneluggene var gjennomvåte av svette. Da er det viktig at vi er flinke til å fylle på med veske. Kjekt med vannkraner rett utafor døra i hallen! Når vi har det så morsomt som vi har i hallen, så går tida så sørgelig raskt. Plutselig var det tid for opprydding og hjemreise. Neineinei…vil ikke, vil ikke, vil ikke!!!! Det som er bra, er jo at det kun er 2 uker til vi skal i hallen på nytt igjen – jiiiipppppiiiii!!!
 
Onsdag ankom 1. og 4.klassingene til vanlig tid, mens 2. og 3. klasse hadde langdag. 4.klassingene gikk rett opp til Løvåsen for litt leksehjelp, mens 1. klassingene gjorde et stopp i «stjernehimmel-skogen» vår. Der inntok vi pita-brød med ost og skinke til lunsj, mens vi hadde ei eventyrstund samtidig. Vi fortalte 3-4 forskjellige eventyr til ungene mens de spiste, og alle satt som noen lys og hørte på. Kjempekoselig i skumringa i skogen!  Deretter gikk vi opp til Løvåsen og kosa oss med vinterlek resten av dagen. 2. og 3.klassingene hadde samme opplegg, men de tilbragte hele dagen nede i skogen. Etter eventyrstunda ble det litt gjemsel og vinterlek der nede. Vi kosa oss skikkelig masse. Det ble jo ganske mørkt etter hvert, men det gjorde det bare enda mere koselig. Deilig med en litt annerledes dag på en litt fremmed plass, sånn i forhold til opphold og lek.
 
Torsdag = langdag på skolen, og ekspressdag på Løvåsen! Denne torsdagen var det i tillegg bortimot snøstorm da vi henta ungene på skolen. 2.klassingene gikk rett i grillbua, der vi hadde ordna klart til bursdagsfeiring for Andrea E. Ho hadde bursdag midt på sommeren da alle hadde feire, så nå fikk ho også sin dag på Løvåsen. Der kosa de seg med fyr i gruva og pannekaker til lunsj. Skikkelig flott og koselig når vinden kasta snøen i en evig runddans utendørs! Resten av gjengen gikk rett inn på Kilkamhuset ved ankomst. Litt vanskelig å få i seg deilig varm tomatsuppe utendørs i snøstrom, så da tilbragte vi dagen innendørs. Etter lunsj var det valgfri aktivitet. En gjeng samla seg til fotballkamp i salen. Noen fant frem sjakk-brettene og kosa seg med et slag sjakk, mens andre tegna og kosa seg med det. Plutselig var det tid for å kle på og dra hjem igjen….
 
Fredag og ukeslutt. Været har bedra seg betraktelig fra dagen før, så da fikk vi avslutta uka med skikkelig deilig lek i snøen. Deilige varme ostesmørbrød-sandwicher venta på oss da vi ankom Løvåsen. Mat rett i handa, ei stille stund i snø-skavelen mens maten inntas og så rett i action. Smultringene våre trengte påfyll av luft, og når det var gjort så var det full fart. Voksne og unger i deilig blanding med aking og skigåing. Oppholdsvær, vindstille og 4 kuldegrader gjorde dagen suveren. Hvilken herlig måte å avslutte uka på, med glade og blide unger som har det suverent flott! Kan nesten ikke bli bedre enn det!
 
Nok ei fortreffelig uke på Løvåsen er over, og vi tar alle sammen ei velfortjent helg. Ha ei fortreffelig helg alle sammen, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!
 
PS – vi har gjort en liten «undersøkelse»! Det har slått oss at vi har hatt bemerkelsesverdig lite syke barn denne høsten på Løvåsen. Nesten så vi ikke tør utdype dette skriftlig, med fare for at det kakker oss kraftig i bakhodet nå…. Når vi summerer antall unger og ganger opp med antall SFO-dager siden skolestart, så havner vi på ca 2 000 dager. Har talt opp i protokollen antall unger som er markert med S for syk, og kommer da til det MEGET beskjedne tall av 21!!!! Helt utrolig!! Friske og raske unger som koser seg på Løvåsen hver dag – DET kan vi like!!!  Håper det fortsetter!!!Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)