Barnehage: Uke 44 - 2012
by Nina on November 4th, 2012

Denne uken har vi til gangs fått testet ut akebrettene, og Martin har hatt sin OD dag hos oss og fått luft i dekkene som vi brukte i fjor, ooo lykke!! De aller minste har også fått prøvd seg, og glade ansikt er å se nedover bakken. GØY!!
 
Vi har også fått gjort ferdig det flotte treet vårt i garderoben – det varmer godt i hjertet å lese alt det fine som ungene deres har fortalt om vennene sine.
 
På tirsdag hadde supergruppa endelig gruppa igjen, og vi koste oss i halvannen time med plassering; over, under, høyre, venstre. Barna fikk trene seg på å fortelle fra bilde, det viser seg at barn som er god til å fortelle har et fortrinn i forhold til leseinnlæring. Så la barna fortelle hjemme, så øver vi i barnehagen. Vi øvde også på stor og liten, tynn og tykk. Avsluttet med eksperiment med «dansende rosiner». Vi helte Farris i en blomstervase, for så å tømme rosiner i. Rosinene danser i kullsyren, kult!!
 
Onsdag besøkte tre og fire åringene bokbussen, og fikk lånt nye bøker – deriblant litt julebøker.. Syv uker igjen.. Jippi!! De aller minste gikk på tur på området, fant fram rompeakebrett og fikk øvd seg. Erik Aleksander, Thea og Emil Johannes tok på seg skiene og gikk helt opp til gapahuken i Slettlian. De gikk uten staver og det utfordret balansen. Vi har stor tro på at barn som blir gode til å gå på ski uten staver, blir mye bedre på ski – i år ønsker vi altså ikke staver i barnehagen! J Men, på veien opp, i strålende sol, så vi både harespor, revespor og elgespor. Morsomt!! Vel framme i gapahuken kunne vi sette oss ned og kjenne solen som varmet oss i ansiktet, og vi tok av oss lue og votter, ahh, livet var godt da!! Skrev oss inn i boken, før vi tok veien ned fatt! 20 minutter brukte vi helt ned til barnehagen, sier litt om farten på gjengen nedover!! DE ER KNALLGODE!!!
 
Torsdag brukte vi til å lage snøhuler i den fine haugen med snø som er foran huset, vi lagde mange ganger hit og dit, og leken var gitt resten av dagen. Janett og Siri fikk æren av å være ute og storkose seg med ungene, mens resten av de voksne i barnehagen var inne på møte! Lykke på jord er voksne som leker og hærjer!!
 
Fredag kom snille, gode Anne (mamma til Erik Aleksander og Mille) med nystekte ost og skinke boller!! Det smakte utrolig godt og ungene spiste som gale; TUSEN, TUSEN TAKK!! Fredag er vennskapsdagen vår, og denne fredagen fikk vi treffe to bestevenner som fortalte om den gangen de ble uvenner.. «Truls og Trine» heter opplegget, og hver fredag skal vi treffe disse to som går gjennom ulike «episoder» som er reelle for barna i barnehagen. Dette for å lære barna konfliktløsning, hvordan man er en god venn mm. Barna elsker når vi drar fram hånd dukker, et svært takknemlig publikum!
 
Vi har hatt ei flott uke men mye god lek, og vi ser at barna er godt inni rutinene vi har, at det er forutsigbart og godt! Da får vi trygge og lekende barn som tar plassen sin, og som rett og slett har det godt! Gleder oss til ei ny uke!! :)


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)