SFO: Uke 44 - 2012
by lovaasen.no on November 3rd, 2012

Oktober har gått over i november, og vinteren er her for alvor – virker det som. Ei fantastisk flott uke har rast av sted. Solskinn og kuldegrader på kritthvitt landskap. Den reneste påskestemninga! Fantastisk flott!
 
Mandag skuffa vi nedpå ferdigsmurt brødmat til lunsj, før vi gikk over til snø-skuffing. For 1.klassingene ble det litt leksehjelp innendørs, før leken utendørs satte i gang. Foran Kilkamhuset har det danna seg noen små hauger med snø etter brøyting, og disse er perfekte til å grave snøhuler i. Det tok ikke lange tida før hele haugen var perforert med huler og tuneller. Tydelig at ivrige unger har savna dette skikkelig. På fotballbanen står målene fortsatt fremme, og da ble det litt snø-fotball for de mest ivrige fotballsparkerne. God trening å spille fotball i vinterklær og vintersko i djup-snøen!  Deilig å kommer litt bort fra høst-vakuumet, der vi går og venter på vinteren og all den herlige aktiviteten den bringer med seg.
 
Tirsdag starta 2., 3. og 4.klasse med lekser innendørs, før aktiviteten starta. Lenes deilige pizzasnurrer ble servert til lunsj - innendørs for leksehjelp-gjengen og ute i grillbua for resten. Deretter var det full gass! Skilekebakken ble tatt i bruk til aking for første gang denne sesongen – deeeeeeiliiiig!! I begynnelsen av uka registrerte vi en del halloween-snakk på mange av ungene. Tydelig at mange hadde planer rundt dette onsdag ettermiddag/kveld. Vi fant derfor ut at vi skulle ha litt «markering» av dette på Løvåsen også. Vi hadde kjøpt inn et gresskar som vi skulle lage ei skummel lykt av. 1.klassingene tok den med bort til grillbua denne dagen, og starta med å skjære ut innmaten og lage øyne, nese og munn. Så skummelt som mulig! Skikkelig godt jobba! Dermed hadde vi første tingen klar til markeringa neste dag!
 
Onsdag la vi første del av dagen innendørs. Vi serverte Lenes spesial-suppe til lunsj. 1. og 4.klassingene ankom først, mens 2. og 3.klassingene hadde langdag. Etter at suppa var inntatt, så kosa vi oss med frilek innendørs. Det ble tent lys inni gresskaret, og lysene i den ene delen av salen ble slått av. I mørket serverte vi litt «dessert» - deilig karamell-kake, som gikk ned på høykant. Et lite annet sprell vi hadde funnet på, var å plassere noen poser i noen esker og så fylle posene med forskjellige ting. Tingene skulle kjennes skumle og heslige, og så skulle vi se om ungene turte å stikke hånda nedi for å kjenne for så å gjette hva som var i posen i eska. Skikkelig dristige unger – tror faktisk alle turte å prøve! Kjempeflott! Plastklips, våte tøy-reimer, pelsjakke, makaroni og gulrotbiter var gjemt i posene. På slutten av dagen tok vi på oss uteklærne og avslutta dagen utendørs med litt frisk luft.
 
Torsdag og ekspress-dag. Alle ungene hadde langdag, og ankom ca kl 14:30. Da venta nystekte vafler, som vi inntok i garderobene. Deretter var det ut til ekspress-lek. Akebrett, rompeakebrett og smultringene våre var funnet frem, og klare til dyst. Vi satte vakt på toppen av bakken, og så akte vi det remmer og tøyler holdt fra ferista og ned veien til Kilkamhuset. Tur på tur på tur på tur….vi ble så ivrige at vi nesten glemte av å ordne oss til buss og hjemreise. Hærlig med skikkelig ake-fest igjen!!! Vi merker også at klokka er stilt. Det er litt lysere på morningen når vi går til skolen, men så blir det også raskere mørkt på ettermiddagen. Dermed er det lurt med refleks og refleksvester. Vi har nå på oss dette når vi går ned til buss, slik at vi vises godt langs veien. Ser at flere og flere også benytter egne vester på tur til skolen på morningen, og det der bra! Vi oppfordrer alle sammen til dette! J
 
Fredag og ukeslutt igjen. Kanonflotte forhold på Løvåsen, men noen små plussgrader og passelig med snø. Lunsjen bestod av litt rester fra tidligere i uka – pizzaboller, vafler og litt brødmat, og deilig kakao til drikke. Nyyydelig! Så erobra vi bakken fra fe-rista ned mot Kilkamhuset. Full fres på alle mann! Akebrett, rompeakebrett og smultringene – alt utstyr i bruk! Ei god håndfull tok faktisk skiene fatt også, og dro med Lene (til fots) på en runde i 1 km-løypa. Kjempeflott! Da er endelig skisesongen også i gang! Vi tok frem de siste kreftene for uka i bakken, og kosa oss hele SFO-dagen i akebakken. 10 stk ordna seg klar og tok tidligbussen hjem kl 15:05, mens vi andre kosa oss videre til henting eller vanlig buss. Plutselig så var også denne deilige dagen over…hmmmm, det går alt for fort!
 
Nok ei fortreffelig uke på Løvåsen er over, og vi tar alle sammen ei velfortjent helg. Ha ei fortreffelig helg alle sammen, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen! 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)