SFO: Uke 43 - 2012
by lovaasen.no on October 29th, 2012

Oktober nærmer seg raskt slutten, og i skrivende stund har vinteren inntatt bortimot hele landet. Vips, så var det hvitt og mye lysere rundt over alt – herlig!
 
Mandag starta vi uka med feiring av Joakim sin bursdag. Dagen hadde han da han var i varmere strøk på ferie for et par uker siden, så da fikk vi feire han når han kom hjem. Til lunsj hadde han valgt gryterett, og skal si det smakte godt ute i friluft! 1.klassingene starta dagen innendørs med litt leksehjelp. Deretter var det frilek rundt på et hvitdekket idrettsanlegg på Løvåsen. Snøfotball for de som ønska det….snølaget var så tynt at gresset raskt ble grønt når aktive små føtter raste rundt. Pedalbilene får sine siste runder rundt, før de stues vekk for vinteren. Snøen var passe kram, så forholdene for snøballkrig var ypperlige. Lagene ble raskt delt opp, og skikkelig morsom og aktiv lek ble det i godt kontrollerte former. Etter hvert var det mest vi voksne som ble målskiver for snøballene, og vi er jo ikke tung-bedte da!
 
Tirsdag var det 2.-4. klasse som starta dagen med leksehjelp. Vi ser at vi nå kommer bedre og bedre inn i rutinene med dette, og vi får gode økter med skolearbeid. Kjekt å komme godt i gang tidlig i uka med leksene! Først satte vi til livs deilige fiskepinner og potet. Nam! 1.klassingene inntok lunsjen i grillbua, og kosa seg skikkelig der. Deretter starta vi med litt rydding rundt på området. Snøen hadde smelta litt, slik at små kvister og pinner som lå rundt omkring kom til syne igjen. Målet var å få rydda området både til indianerfesten og før vinteren setter inn for alvor. Det hadde blitt ganske masse rot etter oss da vi laga totempæler uka før, og alt riset og greinene fra dette måtte vi få båret vekk fra området. Kjempegod innsats på ryddinga! Innimellom ryddinga ble det også tid til litt variert lek. Siden det hadde blitt mindre snø igjen, så var det flotte forhold på fotballbanen til masse variert lek. Bulldog-ballene ble tatt ut igjen, og vi fikk oss ei flott stund med kjempeivrige unger på denne leken. Tro om det er siste gangen for i år på denne leken…? Det samme med pedalbilene…det synger på siste verset med disse også nå!
 
Onsdag og midt-uke! 1. og 4. klassingene ankom til vanlig tid, mens 2. og 3. klassingene hadde langdag. Varme rundstykker, egg og kaviar venta på oss da vi ankom Løvåsen. Det ble utelunsj for de tidlig ankomne, mens resten inntok lunsjen inne i garderoben. Med skikkelig vintervær, så var det ikke veldig fristende med ansiktsmaling, så da ble det heller deilig lett snø-lek på området i stedet. Akebrett og spader er nå henta frem, og vi koser oss skikkelig med snøen. Vi voksne fulgte spent med på værvarslinga underveis i dagen. Neste dag hadde vi jo planlagt indianer-fest med foreldre og søsken. Kong vinter og resten av værgudene raslet med sablene, og vi fant det best å avlyse – dessverre! Men fest skulle vi ha – uansett – ungene og vi voksne på SFOen, men da innendørs.
 
Torsdag og tid for indianerfest – innendørs! Alle klassene hadde langdag, så alle ankom kl 14:30. Det ble servert deilige varme pølser i brød rundt pyntede bord. Alle effektene vi har laget underveis i indianer-måneden, var blitt henta opp og lagt på langbord i festsalen. Pil og bue, spyd og tomahawk fylte flere bord. Skikkelig masse flotte ting som ungene har laga – supert!!! Deler av salen var fylt av ballonger vi kunne leke med, og av ullpledd hadde vi laga en tipi midt i salen. Ansiktsmaling ble henta frem, og en laaaang kø danna seg på unger som ønska å pynte seg til fest. Det ble en hektisk fest, siden alle kom fra langdag på skolen. Derfor fant vi raskt ut at vi måtte fortsette festen neste dag. Da roa det seg litt ned, og vi slapp å tenke på at vi ikke skulle rekke å kose oss skikkelig når det først var fest. En ganske så svett gjeng ble henta eller tok buss hjem denne dagen – kos med fest!!
 
Fredag, ukeslutt igjen og indianer-festen fortsatte! Kylling-klubber og pommes frites ble servert, til ungenes store jubel! Mange kosa seg vel og lenge rundt bordet, før lekens starta. Noen lot seg friste av ballongene mens andre brukte de selv-lagede indianer-effektene til lek. I bakgrunnen hadde vi rigga PC og høyttalere, slik at vi kunne spille skikkelig indianer-musikk underveis. Når ballongene tok slutt, så henta vi frem inne-ballene. Lag ble delt og vi kosa oss vel og lenge med ei skikkelig kanonball-økt. Andre ønska å avslutte uka med litt roligere aktiviteter, så tegnesaker og lesestoff ble henta frem. Dermed fyltes det rundt bordene igjen, og det ble ei skikkelig koselig stund for mange der.
 
Nok ei fortreffelig uke på Løvåsen er over, og vi tar alle sammen ei velfortjent helg. Uka ble kanskje noe annerledes enn det som var planlagt, men det ble ei heilt kanonflott uke allikevel.                            
Ha ei fortreffelig helg alle sammen, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen! Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)