Barnehage: Uke 42 - 2012
by lovaasen.no on October 21st, 2012

1-2 år

Så har kuldegradene tatt tak på Løvåsen og forvandlet sølepytter til is. No sier det ikke lenger plask, plask når en hopper i pyttene, men knas, knas… Og for de minste er dette en ny opplevelse. Korr e vannet blitt av?
I samlingsstunda på morran repeterer vi hva som skal på før vi går ut og det første ungene sier er «hua» og de som ikke har fått språket helt på plass, er rask med å legge hendene på hodetJ
Samlingsstundene med innhold ut fra hva som er ukedagens fokus, er populære. Torsdag kunne Ellen fortelle at da Emil så Jorunn komme på seinvakt slapp han det han hadde i hendene, hentet stoler og ordnet til samlingsstundsirkel…..
 
Med kulda kommer mørketia (eller var det omvendt?) og denne uka har det vært ettermiddager hvor vi har vært inne og holdt på med spill, tegning, høytlesing og lignende. Togbanen er mye i bruk av 1 og 2 åringene våre… Kanskje vi sko ønske oss noen nye deler??  Dukkene og dukkevognene er også populær og med bleier og flotte heimelaga klær til, innbyr det til lek.
 
Tirsdag snudde vi litt på dagsrytmen vår og var inne oppe i gym.salen på formiddagen og ute etter middagsluren og frem til henting. Gym.salen er og blir populær. Med skilleveggen oppe, kan vi ha fullfart-aktivitet i det ene rommet og roligere ting som biler og dublo i det andre.
 
Onsdag var 4 og 5 åringene invitert på lunsj ++ på STATOIL i Medkila. 3-åringene fikk da spise lunsj inne med de minste og det til stor glede for alle sammen.  Artig å se hvordan 3-åringene husket rutinene fra de selv var på småbarngruppa. Alle var ute på ettermiddagen igjen. Rompeakebrett ble funnet frem og testet i rimfrosten, artig. Men vi konkluderte med at vi skulle vente enda litt med akesesongen.
 
Fredag er fokuset vårt vennskap og sammen med Ellen begynner nå vennskapstreet vårt å ta form i gangen.  Mye hjertegodt å lese på bladene og snart kommer også 1-2åringenes blad opp på treet.
 
Arianne feiret 3-årsdagen med hamburger ute i grillhytta og da var Kristian og Mille ute sammen med 3-5 åringene. Flott å kunne ha flytene grenser i barnegruppa og ungene kan få leke/delta i ulik aktivitet både oppover og nedover i forhold til egen alder.
 
Da sier vi takk for denne uka og gleder oss til den neste. I følge yr kan vi vente oss sny på Løvåsen…….. J
3-5 år

Denne uken har vi prøvd oss på ny deling av innetid og utetid. Vi ser at mørket kommer tidligere og tidligere, samt at dagene blir kaldere. Vi prøver derfor å bruke rommet før gymsalen til lek og samlingsstund. Klokken 0900 har vi hver morgen samling, flott om ungene er kommet til da! J Utetiden vår er primært fra 0930 til 1400 – 1430. Da får vi gode muligheter til både god utetid, i tillegg får vi til organisert lek, formingsaktiviteter, spill, mm inne. I tillegg prøver vi selvsagt å være god på å se enkelte behov. Etter ei lita uke med dette, føler vi at det fungerer bra.

Mandag skulle vi gå i gang med bro, bro, brille; da kom lille, store Emrik, STOPP!! Vi trenger å leke litt nå. Det er klar tale fra liten gutt. Så i stedet øvde vi på En gul knapp til lunsj, og gjett om de er blitt god på den!!

En gul knapp, virre, virre vapp, du slapp!

Vi har også spist vår andre(!) inne lunsj denne uken, og det er morsomt å se hvordan de innretter seg i forhold til lyd og hverandre. De sender til hverandre og skravla går – koselig! På hele huset har vi denne og neste måned HMS fokus, og denne uken har vi tatt ungene med på å rydde uteområdet vårt. Dette for ågjøre ungene bevisst på hvordan vi tar vare på uteområdet vårt, og gi dem ansvarsfølelse for barnehagen vår. Flytter vi store steiner under treet vi klatrer i, hva skjer da? Barna har kost seg med flytting av steiner og trær og vi har fått mange gode samtaler.

Fire og fem åringene har denne uken vært på «bedriftsbesøk» til Statoil hos pappaen til Emil Johannes. Der spiste vi lunsj som var pannekaker - o lykke!! Vi fikk også en liten omvisning og fikk se etasjen som pappaen til Sander jobbe. Spennende.

Fredag feiret vi flotte Arianne sin 3 års dag – HURRA!! Hun hadde ønsket seg hamburger, og klokken 0630 fyrte Jorunn i grillhytta slik at det skulle være godt og varmt til lunsj tid. Vi sang Hurra for deg og Happy Birthdag minst ti ganger, og ropte tre ganger HØYT hurra!! Etter lunsj fikk vi sug i magen mens vi slang oss i slengdessa utfor grillhytta – wiiiii!!! Ei flott uke, der vi så vidt har lukta påvinteren, til uka blir det vist nok snø; håpe, håpe, håpe på aking!!! J


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)