SFO: Uke 42 - 2012
by lovaasen.no on October 19th, 2012

Dagene flyr av sted, og når vi har så nydelig flott høstvær så virker dagene enda kortere. Indianer-temaet er fortsatt i fullt fokus, og vi koser oss skikkelig med det. Denne uka har vi sett på totempæler og laga våre egne varianter av dette.
 
Mandag starta vi med Biola og fruktmüsli/havregryn til lunsj, da vi ankom Løvåsen. 1.klassingene gjorde litt lekser innendørs, før de kom ut til aktivitet. Vi samla troppene og la av garde til skogs for å lete etter emner til totempæler. Det ble ikke lange veien vi trengte å gå før emnene «lå og ropte» på oss. Bjørke-stokker og gran-stokker i hopetall lå langs utmarksveien fra Løvåsen. Vi tok små avstikkere fra veien, og dro frem brukbare emner. Etter ca 200 meter var vi fornøyde, og hadde nok til å lage totempæler til alle mann! Så starta jobben med å få alt med seg ned til Løvåsen igjen. Vi fordelte oss med flere på hver stokk, og sammen var vi sterke nok til å få med ned det vi hadde funnet frem! Kjempebra jobba!! Vel nede starta jobben med å kviste stokkene, samt dele de opp i passe størrelse. Da er det kjekt med motorsag! Ungene samla seg på den ene sida av benkene for å se på, mens arbeidet med motorsaga foregikk på den andre sida. Når alle hadde fått hver sin kubbe, så var det tid for litt kunstnerisk utfordring. Hvordan skulle disse så se ut? Smile-ansikt, sint-ansikt, spøkelses-ansikt, prinsesse, sol, lyn og torden, indianer, hjerter, ørnehode, ørn  – ja bare fantasien satte stopper for hvilke motiver ungene ønska på totempælen sin. Så da var det bare å ta motorsaga fatt igjen, og prøve å få til de ulike ønskene. Gikk utrolig bra – alle ungene virka strålende fornøyde! Supert!
 
Tirsdag var det 2., 3. og 4. klassingenes tur til å ha leksehjelp. Brødskive med varme fiskekaker ble satt til livs, før vi satte i gang med lekser og aktivitet. Veldig populær lunsj, så det gikk ned både 2 og 3 skiver på de mest sultne og ivrige. Deretter fortsatte vi med totempælene. De som ikke ble ferdige med utskjæringene dagen før, fikk ny sjanse denne dagen. Etter hvert som figurene ble ferdige, samla vi dem innendørs for maling og dekorering. Vi la ut baner med avispapir på gulvet, som ungene fikk utfolde seg på. Så var det bare å male i vei! Skikkelig flotte ble figurene!  Deretter var det tid for lek og sprell utendørs. 4.klassingene har hatt eget prosjekt denne uka. De skulle rive usikre deler av «Klubba» - hytta vår i granskogen bak lavvoen. Det tok de i på med stor iver. Planker og plater ble revet, og spiker tatt ut. Skikkelig godt jobba av alle sammen!
 
Onsdag var det deling på sluttidspunktene. 1. og 4.klassingene ankom først, mens 2. og 3.klassingene hadde skole helt frem til kl 14:20. Til lunsj kosa vi oss med pita-brød fylt med kjøttdeig. Nam! Deretter var det litt finpussing til på totempælene, for de som ikke ble helt ferdige dagen før. Så måtte vi også «pusse opp» den store totempælen som står ved leirplassen. Mønsteret har holdt seg bra, så det var kun maling som trengtes for at oppussingen ble bra. Så da satte vi i gang – mange små ivrige hender som malte i vei. Det var bare et øyeblikk, så var vi ferdige. Godt jobba! Deretter spredte vi oss rundt på området i lystig flott lek.
 
Torsdag var det langdag, og ungene ankom Løvåsen kl 14:30. Vi var så heldige at bussen kjørte oss helt opp til parkeringsplassen, så da fikk vi litt mere tid på Løvåsen denne dagen. På planen stod det feiring av Viktors bursdag, og han hadde valgt pannekaker til lunsj. Deretter var det valgfri aktivitet. Ei stor gruppe unger valgte fotballspilling. Andre kosa seg i taubanen og klatrenettet. I midtsirkelen på fotballbanen samla det seg mange til «bulldog» med de store gummiballene våre. Kjempepopulært og morsomt med flott kjønns- og aldersblanding. Morsomt å se skille på frost og rim på fotballbanen, ut fra hvor sola har fått skinne eller ei. Ca halve banen var hvit, mens resten var grønn. Det merkes at det går mot vinter. Sola går ned bak Sørvik-fjellet før vi kommer oss opp til Løvåsen, så en kan vel si at vi ligger litt i skygge-land nå. Men vi koser oss masse allikevel!
 
Fredag og ukeslutt igjen. Vi har fortsatt nydelig høstvær, etter en liten kort regnskur torsdag kveld. Bålkos med grillinga av hamburgere og frilek prega dagen. Våre ivrige fotballsparkere kosa seg på banen. Såpass mange var de, at spillet foregikk over 2 baner! Etter hvert fant mange lysten til å leke «bulldog» i midtsirkelen, og plutselig var det fullt og full fart der. Pedalbilene er fortsatt i drift, selv om det kjennes som om vi burde hatt piggdekk på dem nå…litt sleipt og glatt på asfalten rundt banen til tider. Taubanen og klatrenettet var også flittig besøkt denne dagen også. Fredagene har vi ei gruppe som drar hjem med «tidligbussen» kl 15:05, mens resten blir igjen til henting eller ordinær buss.
 
Nok ei fortreffelig uke på Løvåsen er over, og vi tar alle sammen ei velfortjent helg.                        
Ha ei fortreffelig helg alle sammen, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!
 
PS – neste torsdag avrunder vi indianermåneden vår med å invitere foreldre og søsken opp til oss fra kl 15:00. Hver og en tar med det en måtte ønske å grille til middag. Vi stiller med varm og kald drikke til alle sammen, samt mat til SFO­-ungene! Velkommen!! 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)