SFO: Uke 41 - 2012
by lovaasen.no on October 12th, 2012

Vi er godt i gang med indianer-måneden vår, og vi har stadig nye aktiviteter på temaet som vi gjennomfører. En skikkelig ivrig og engasjert gjeng som nøye lager indianer-effekter. Kjempebra!
 
Mandag og ei lang herlig uke med indianersprell foran oss. Ferdigsmurt brødmat venta på oss da vi ankom Løvåsen. Denne dagen var det leksehjelp for de av 1.klassingene som hadde ønske om dette. De starta dagen innendørs, med både lunsj og lekser, før de kom ut. Resten av gjengen inntok lunsjen utendørs, før vi satte i gang med dagens sprell. Målet denne dagen var å finne emner til tomahawk. Noen ønska lange og litt tykke pinner, mens andre ønska korte og tynne. Skogen og området for øvrig er jo stappfull av emner i alle varianter og fasonger, så det finnes emner til absolutt alle. Vel tilbake på området igjen, var det tid for å gjøre sin flid med emnene. Noen ville spikke håndtak, andre ville barke hele pinnen mens noen igjen tilpassa «hodet» på pinnen der som øksehodet skal festes. Dermed var det samla en hel gjeng rundt på området ved lavvoen, som spikka ivrig og kosa seg. Kjempeflott å se deilig engasjement og god konsentrasjon!
 
Tirsdag og uka er godt i gang. Denne dagen var det 2. og 3. klassingene sin tur til leksehjelp. Dermed starta de dagen innendørs. Lunsjen var deilig havregrøt, som noen inntok inne og noen ute. Også denne dagen gikk til å finne emner til indianer-øksene våre. 1.klassingene gikk på leiting etter emner denne dagen. Området rundt skilekebakken ved grillbua var målet for søket, og også der fant vi massevis av emner. Deretter løp vi tilbake til Løvåsen, for bearbeiding av emnene. De som ikke ble ferdige fra dagen før, fortsatte med sine. De som hadde funnet nye emner denne dagen, starta på disse. Inne på området finnes det en god del stein, slik at det ikke er så vanskelig å finne passende øksehoder. Det ble gjort i en fei, og så var det bare å finne frem tau til å binde hodene fast til skaftene. Passelige lengder tau måtte kuttes opp, og så starta den møysommelige jobben med surring og fast-knyting av hodene. Der hjalp vi voksne til, slik at det ble stramt og flott. Noen måtte vi knyte på nytt, da tauene løsnet ganske raskt etter at øksene ble tatt i bruk. Men alt ble bra til slutt! Mange fornøyde fjes å se, etter hvert som «økse-produksjonen» ble ferdig.
 
Onsdag var værgudene i passelig dårlig humør, og laga til regnvær til oss på Løvåsen. Dermed måtte vi være påpasselig med hensiktsmessige klær på når vi skulle være ute. Lunsjen var nystekte grove vafler med brunost eller syltetøy – naaaammm! Disse kosa vi oss med i og rundt lavvoen. Dagens aktivitet var øksekasting på blink, og etter å ha satt til livs deilige grove vafler så satte vi i gang. På minibanen satte vi opp isoporplater som ungene skulle kaste på. Etter å ha justert oss inn på avstanden til blinkene, så satte vi i gang med kastingen. Vi hadde fått tak i små mini-økser som vi brukte til kastingen, slik at ikke våre nylagede økser skulle bli ødelagt. En kjempeivrig gjeng stilla seg pent opp i kø – på trygg avstand til kastinga – og venta på sin tur. Det ble stor suksess. Da vi var ferdige var det bare småbiter igjen av isopor-platene, og bare blide og fornøyde barneansikter å se rundt omkring. 1.klassingene hadde vanlig dag på skolen, og ankom kl 13:30. De kom rett fra turdag på skolen. Etter hvert som de var ferdige med kasting utendørs, så trakk de inn for litt frilek i tørre omgivelser. 2. og 3.klassingene hadde langdag, og kosa seg utendørs på Løvåsen.
 
Torsdag var vi lovet bedre vær, så da hadde vi bestemt oss for utflukt igjen. Vi vendte nesen mot Ruggevik-fjæra etter å ha henta ungene på skolen. Ine sin fødselsdag ble feira denne dagen, og til lunsj hadde hun valg deilige pannekaker. Disse hadde vi med til fjæra, og kosa oss med umiddelbart etter ankomst. Deretter var det klart for frilek. Noen erobra fjæra, på skattejakt etter levende vesener under steiner, tang og tare. Krabbe fant vi som vanlig, og den er det alltid like morsomt å studere. Andre gikk på leiting etter flyndre-steiner, og kasta flyndre på sjøen. Litt vanskelig å lykkes med dette denne dagen, fordi det var litt bølger på vannet. Dette gjorde at flyndrene hoppa og spratt litt ujevnt, men morsomt allikevel. Oppe på lekeplassen kosa mange seg med klatring i trærne og på dukkehuset, noen spraka fotball, andre huska og kosa seg i sklia og ei god håndfull snurra rundt på karusellen som er der. De som var igjen til slutt lekte «Rødt lys» i fjæra, før de tok sekken med seg og gikk hjem. Masse deilig variert aktivitet og lek, på en altfor kort dag. Sola titta godt frem mellom skyene, og gjorde dagen suverent flott! Supert!
 
Fredag og atter helg igjen. En fin vær-dag venta oss på Løvåsen. Barnas valg på aktivitet stod på planen, samt bålkos. På menyen hadde vi grillspyd – pølsebiter, paprika, sukkererter og ananasbiter. Nyyydelig godt, og en super måte å avslutte ei deilig uke på! Spydene ble fylt av godsaker, og lagt på grillrista over bålet. Så var det bare å sette seg og nyte deilig mat når det var ferdig grilla. Sola skinte og vi kosa oss skikkelig alle sammen. Etter mat var det tid for de siste sprell, før helgefreden senka seg. Litt sykling, klatring i trærne, fotballsparking og haien kommer…flott blanding av alder og kjønn rundt omkring. Ei aldeles nydelig avslutning på ei flott uke på Løvåsen!
 
Ha ei fortreffelig helg alle sammen, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen! 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)