Barnehage: Uke 40 - 2012
by lovaasen.no on October 8th, 2012

«En liten mus, krøp ut av sitt hus» og denne uka har huset vært Jorunns lomme.  Vi er med andre ord godt i gang med rim og regler som en naturlig del av barnehagehverdagen på Løvåsen.
 
Mandagen kom med nydelig vær og utendørs samlingsstund med hele gjengen, 1 til 5 år. Tema engasjerte ikke de to ett-åringene våre, så de stabbet rundt mens resten av gjengen lot seg fenge av tegning på flippover og fortelling om et kretsløp i naturen, nemlig nedbrytingen av blad fra trær.        – Ka lar seg bryte ned i naturen og ka gjør ikke det? Hmmmm.
Vi fant frem eggeskall, bananskall, brødskive, skrulokk, agurk, tepose, plast bit, spiker m.m. Noterte det nøyaktig ned før vi tok det med oss opp i skogen for å grave det ned.  En spiss- spade fikk vi låne av Arnt.  Den var så tung at Thea, Erik og Erik Aleksander byttet på å bære den.
I skogen fant vi et høvelig sted hvor vi gravde et dypt hull, -så ikke reven kan grave det opp, må vite.  Vi la «skatten» vår nedi og fylte på med jord. Etterpå fant ungene masse kvist som de la oppå, for her skal ikke reven få det enkelt.  Der skal det få ligge helt til neste sommer og da blir det spennende å se hva som har skjedd med det vi gravde ned.
 
Akvariumet vårt er oppe og i drift etter minst ett års dvale.  Det er Eirin og «Supergruppa» som har fikset det.  Ungene har bl.a tegnet en flott bakvegg, vel verd å ta en titt på.  De har også laget en liste med navn slik at det kan krysses av for hvem som har matet.  Viktig!
 
Onsdag var det turdag. 3-årsgruppa tok med mat og drikke og la i veg til skogs.  De har måttet finne seg en ny «Plassen sin» for oppe i Hundremeterskogen er det nå hester/ponnier…..  Dumt at vi ikke kan bruke området slik vi pleier, men på den andre siden artig og spennende med hester.  I alle fall, de tok turen et annet sted.  Mens de spiste lunsj, hørte de elgen.  En ny og artig opplevelse.  Mon tro ka den elgen sa???
 
4-5 åringene var på bokbussen og fikk lånt mange nye bøker til barnehagen.  Koselig stund i bussen, noe ungene setter pris på.  Etterpå tok de seg en liten tyttebærtur før de inntok kakao og brødskive ute.
 
1 og 2 åringene tok seg en tur for å smake på tyttebæra, men den var i sureste laget. Det å rusle av sted, derimot, og nesten på egen hand, det er spennende det.  Litt Bukkene Bruse med naturmaterialer er suksess og nå begynner ungene  å kunne eventyret.  De forteller med.
 
Torsdag laget Nina Trollkrem med tyttebærene de plukket dagen i forvegen.  Det ble en nesten magisk stund, men noe troll kom det ikke ut av kremen.  Fargen var fin og smaken uvant.  Den som skrapte bollen var Selina, nam, nam.
 
Fredag skulle vi ha brannøvelse, men valgte å utsette den pga av regnet som bøttet ned.  Men ute var vi og våte ble vi.  Sofie øvde og øvde og etter hvert ble hun knallgod på å sitte på huk og ikke på rompa mitt oppi vanndammen.  Klesskifte fra innerst til ytterst, ble det no på henne og mange flere.
 
Til lunsj var det havregrynsgrøt og den gikk ned på høykant.  Resten av dagen gjorde vi noe vi ikke har gjort før i høst; vi var inne!!  Delte oss i grupper og med ulik aktivitet.
Kl. 14.00 var førskoleungene invitert opp til SFO på kino.  De har indianermåned og skulle se Pocahontas.  Kinobillettene kostet kr 50,- og det så vi oss råd til J
 
Takk for ei flott uke på Løvåsen.  Sees på mandag til nye eventyr, liv og latter.Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)