SFO: Uke 40 - 2012
by Arnt on October 5th, 2012

Da er vi godt i gang med oktober 2012. Det har vært en fantastisk start på indianer-måneden vår, med masse deilig vær og engasjerte og kreative unger. Indianer-temaet fenger og engasjerer masse, så vi kommer nok til å få det skikkelig flott med mange ulike indianer-aktiviteter.

På gåbussen på morningene har vi fortsatt veldig godt oppmøte. I gjennomsnitt ligger vi på 31-32 unger av totalt 38, og dette her helt utrolig bra! Tydelig at mange verdsetter en frisk start på dagen, med litt bevegelse og frisk luft før skolearbeid. Sunt og godt!!

Mandag starta vi uka med Biola og fruktmüsli/havregryn, før vi gikk i gang med leksehjelp for de som ønska og hadde behov for det. Godt og viktig å få en god start på uka mht. lekser. Utendørs starta vi med månedens tema – indianer. Hva kjennetegner indianere….jo, pil og bue, spyd, tomahawk, totem-pæle, fjær og ansiktsmaling. Vi starta med det første først – pil og bue. Dermed bar det til skogs på leiting etter gode emner til det. Einer er skikkelig godt egnet materiale, og det har vi MASSE av i skogen rundt Løvåsen. Så dermed var det et øyeblikk å få tak i det. Så satte vi i gang med spikking og tilpasning av buene. Kjempeengasjerte og ivrige unger som satt godt konsentrerte rundt på området og håndterte kniv med stor forsiktighet. Veldig bra! Selvfølgelig ble vi ikke ferdige denne dagen, men så var det heller ikke meningen. Vi har jo hele måneden på oss!

Tirsdag venta deilig varm tomatsuppe med pastaskruer på da vi ankom Løvåsen. Vi spiste vel og lenge, og kosa oss skikkelig med maten i det deilige høstværet. Deretter var det klart for mere spikking og jobb med pil og buer. Noen ble raskt ferdige med spikkinga, og var klare for å få på tau. Vi har 2 typer tau – buksestrikk i tillegg til vanlig hyssing. Mange valgte buksestrikk, da det ble letter å skyte med buene med denne løsningen. Kan være ganske så tungt å dra i buen for å få skikkelig spenn. Da er det kjekt med strikk! Andre hadde litt mere jobb igjen. Innimellom tok vi noen avbrudd med annen aktivitet. Deilig å få rørt skikkelig på seg, etter ei sitte stille-økt med fingerarbeid. De ivrige fotball-sparkerne var raske med å finne frem ball. Andre kosa seg masse med sykling og pedalbiler. Taubanen fikk også flittig og ivrig besøk.

Onsdag serverte vi deilige varme ostesmørbrød, samt til rester av tomatsuppa fra dagen før, til lunsj. Så var det tid for testing av buene! Det ble stor suksess, med mange flotte eksemplarer av sorten! I tillegg hadde vi en kjøpt bue samt armbrøst som de som ville fikk prøve. En skikkelig inspirert og ivrig gjeng fikk prøve å skyte på blink med begge « våpnene»,  og køen var til tider veldig lang på denne «stasjonen». Foruten dette var det mye flott hyttelek denne dagen. En stor gjeng kosa seg masse med hyttene i granskogen ved lavvoen. Noen flikka og snekra på hyttene, mens andre kosa seg med flott rolle-lek.

Torsdag var det bursdagsfeiring igjen. Silje Linnea ble feira, og hun hadde valgt deilige pannekaker til lunsj. Deretter var det valgfri aktivitet, og vi spredte oss rundt på det store deilige området vårt. På fotballbanen var det fotballsparking, sisten, politi og røver og sykling som foregikk. I granskogen ved lavvoen kosa mange seg med rolle-lek. Noen trakk opp på barnehageområdet, og kosa seg sammen med barnehage-ungene. Flott å få være «stor-unge», og kunne være litt forbilde for de små! Torsdagene er jo litt korte dager, da alle klassetrinnene har langdag på skolen. Dette gjør at det er greit med frilek/valgfri aktivitet disse dagene.

Fredag og straks helg igjen. I dag er værgudene noe i ulage, og serverer regn i til dels strie strømmer. Da er det jo godt at vi har en liten reserve-plan på lur. Som en del av temaet indianer, hadde vi tenkt å vise litt indianer-film når sjansen bød seg. Pocahontas ligger på lur, og det kosa vi oss med i dag. Stoler, madrasser, høyttalere, projektor og lerret var rigga klart i salen på Kilkamhuset. Vi hadde produsert kinobilletter og lekepenger (bank-folk får ha oss unnskyldt mht «pengeproduksjonen»), som ungene fikk i hånda da de ankom. Så skulle det kjøpes billetter i døra, og så vise gyldig billett ved inngangen. Ryddig og greit for alle mann – stilig!! Vel inne i kinosalen kosa vi oss med pølser i brød og saft, mens filmen starta! Alle sammen satt som noen lys og fulgte spent med – kjempemorsomt! Noen måtte forlate salen tidlig for å dra hjem, men vi får ta et oppsamlings-heat i etterkant slik at alle får sett hele filmen.

Ei deilig, rolig og herlig avslutning på uka, mens regne øste ned ute.  Ha ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)