Barnehage: Uke 39 - 2012
by lovaasen.no on September 29th, 2012

1-2 år

En nydelig flott høst uke på Løvåsen er historie, og vi kan oppsummere med at friluftslivet har blomstret.
Vi har vært ute siden kl. 09.00/09.30 hver dag, inne for bleie/do og soving og for så å avslutte dagen ute.  
Mandag tok 1-2 åringene seg en tur til Plassen sin bak Løvåsen. Kristoffer og Emrik hadde veldig lyst til å være med og det fikk de selvfølgelig.  Vi endte opp med å gå hele runden etter lysløypa rundt området.   Vi klatret på små og store steiner, mestringsgleden var stor.  – Se meg!!!!
Montro hvor steinene er kommet fra??  Kan det være et troll som sprakk i sola og ble til stein?
Vi kom også til et parti med høyt gress, ja høyere enn ungene.  Både spennende og litt ekkelt var det for de som fikk det i ansiktet.  Vi voksne måtte sette oss ned og se på fenomenet ut fra  et barneperspektiv.

Fra og med onsdag hadde Kila skole høstferie og onsdag myldret det med barn på området.  Torsdag var SFO og de 6 eldste ungene i barnehagen på tur til ”Fabeløya” og vi andre boltret oss rikelig i nydelig sol.  Laget havregrynsvafler som vi stekte ute og åt til lunsj borte ved Lavvoen.  Det så ut til at 3-åringene nøt å være de eldste og fant masse fin lek sammen. De diskuterte, organiserte, kranglet og lo.

Fredag var vi merkbart mindre barn i barnehagen, mange på høstferie.  Til lunsj stekte vi fiskepinner og kjøttkaker på bål. Spiste ute. Og til frukt var det selvfølgelig frukt  ;) + pinnebrød som Line hadde laget sammen med Thea og Erik Aleksander.

Vi har startet samling av blad og strå for å lage høstuttrykk.  Innsamlinga av melkekartonger går strålende.  Det vi erfarer er at kartongene må åpnes helt i toppen slik at alt vann renn ut, ellers blir det surlukt.

Skoeskelokk har vi fått en hel del av, så nå kan vi snart starte det ”prosjektet”.  Får dokker plutselig et eskelokk i hus, så ta det med til ossJ

Nå er bilder for uke 37, 38 og 39 lagt ut.  Arnt har sendt mail om brukernavn og passord.  Håper det fungerer og dokker kan kose dokker med masse flotte bilder av verdens beste ungerJ

GOD HELG i stålende høstvær!  Nyt farganJ

3-5 år

Denne uken har vi lært oss ei ny regle; En gul knapp, virre, virre vapp, du slapp, din lapp, i tillegg har vi sunget høsten kommer, adjø da sommer. Det er høst på kalenderen, og vi storkoser oss ute hver en dag ute i strålende høstvær. Lunsjen inntar vi stort sett på benkene, i lavvoen og i grillhytta og vi har god tid til gode samtaler, til vitser og til tøysing.

Vi har lagt haien kommer på hylla og tatt fram sisten, også denne gangen er det vanskelig å bli tatt så vi øver og øver.. J SUPERGRUPPA har denne uken lært vannrett stilling, loddrett stilling og skrå stilling (begrepsundervisninga vi snakket om på foreldremøte), vi gikk på jakt etter stillingene både inne og ute, vi hadde quiz med stillingene og vi fargela. Snakket også om hvordan vi ser at andre er sint, hva gjør vi og hvordan kan vi få den som er sint glad igjen. Ungene hadde også fortelling for hverandre. De fortalte om konkreter, hva er det, hva brukes det til? Viktig å gi barna gode erfaringer med å fortelle, gjør det gjerne hjemme! J

Onsdag hadde vi en flott tur opp til plassen der en flott bestefar holder på å ordne ved, han fortalte oss spennende historier om «okseholla», det hørtes så spennende ut at de største nok må driste seg dit en dag.. Men vi skravlet ikke bare.. Vi fant ut at høyspentmastene var utrolig kule å klatre på, og her fikk vi utfordret balansen så det holdt, kjempegøy!! Fant også noen enslige blåbær som vi smakte på, og joda – de var gode de! J

Torsdag dro fire og fem åringene på tur til Fabeløya (verdens fineste øy i følge visse personer.. ;))! Med strålende sol var det duket for en nydelig tur sammen med SFO barna. Det var klatrestativ for alle aldre, og det var få minutter barna hadde bena på bakken. Det var latter og glede å se i øynene, og lunsjen som bestod av pølse på bål var det knapt tid til å innta. Ei utrolig flott uke er forbi, og i følge TV2 nyhetene skal vi få en minst like fin værmessig uke og da er det bare opp til oss å fylle på med MASSE spennene aktiviteter! Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)