SFO: Uke 38 - 2012
by Arnt on September 23rd, 2012

Midten av september er passert, og vi nærmer oss høstferie på skolen allerede. Vi har mange flotte morgener på gåbussen til skolen. Noen dager preges av litt regn, mens andre dager er det opphold og flott. Skikkelig idyllisk å gå langs gangveien i Kilahamna, når havet ligger speilblankt, båtene dupper fornøyd i fortøyninga og sollyset treffer vinduene på båtene slik at det reflekteres videre opp på land til oss når vi passerer. Den som da kunne tatt med seg en flokk unger på båttur…. J

Oppe på Løvåsen er det full trøkk, med masse herlig aktivitet. Mandag venta brødblingser med varme fiskekaker på oss da vi ankom Løvåsen. Til dels voksen appetitt på mange av ungene – deilig å se at matlysten er på topp. Etter mat var det tid for leksehjelp for de som trengte det. På aktivitetsplanen stod det «doktor-sisten», så vi spredte oss rundt på banen og satte i gang. Ble ganske så mange morsomme løpe-sett rundt omkring, når sisten ble gitt på rygg, armer og bein – ikke så lett å løpe rundt for å gi sisten når du må holde deg med en hånd nede på leggen…. ;-) Aktivitetsskolen hadde eget prosjekt mens vi andre holdt på med våre ting. De forberedte noen eksperiment, som de skulle vise for resten av gjengen – ballong-rakett, dansende rosiner, vulkan og slim. Nøye forberedelser og utprøving i forkant gjorde stor suksess. Ungene fulgte spente med på showet. Spør ungene hva de ulike eksperimentene gikk ut på.

Tirsdag var det klart for utflukt. Forrige ukes utgåtte tur til friidrettsbanen på Stangnes var satt opp denne dagen. Vi henta ungene på skolen og tok den vante bussen til Kilbotn først. Bussen har litt ventetid ved kraftstasjonen, så da gikk vi ut av bussen og inntok SFO-lunsjen. Lene møtte oss der med rykende ferske grove pizza-snurrer. Veldig godt og populært!! Vi spanderte også på bussjåføren. Etter et kvarters lunsj-pause, var det buss-avgang igjen. Siden vi spanderte på bussjåføren, så tilbydde han seg å kjøre oss helt ned til Stangneshallen – suverent! Da slapp vi gåturen ned fra Kanebogmyra langs trafikkerte veier! Så da ble det full gass på idrettsbanen med en gang! Spyd, kule, slegge, diskos, målband og ball ble henta ut fra lageret, til fri bruk for oss. Det samla seg raskt et gjeng i lengdegropa. Mål-bandet ble raskt rulla ut, og ungene stilla seg opp for tur. De personlige rekordene ble forbedra på nesten hvert et hopp, etter hvert som teknikken bedra seg. Strålende! På tjukkasen ved høydehopp-banen samla det seg flere. Noen utfordra høydehopp-grensene, mens andre bare kosa seg med hopp og sprett på den myke deilige madrassen. Vi skulle nesten hatt en sånn en inne på Kilkamhuset…. På sørsiden av banen er det fasiliteter for kulestøt, spyd, slegge og diskos. Mange ivrige prøvde seg der – ofte så ivrige på neste forsøk, at vi nesten glemte å gå ut av «buret» når nestemann skulle kaste…litt skummelt, men vi henta oss raskt inn der. Morsomt å se at mange har bra teknikk på kasteøvelsene. Vi har noen løpere også blant oss. Av disse var noen opptatte av antall runder, mens andre forsøkte å forbedre tida for hver runde. En av guttene hadde faktisk klart å løpe 3 runder, med ei rundetid som lå innenfor 3 sekunders avvik. Sannelig ikke verst! Helt på tampen samla vi gjengen til stafett.  Hvert års-trinn ble delt i 2 lag, og vi løp så 4 x 100 meter stafett. Kanon-innsats, og skikkelig morsom avslutning på en herlig dag på friidrettsbanen. Vi skal garantert tilbake dit!

Onsdag var det turdag på skolen, og samtlige klassetrinn på småtrinnet hadde «lang-dag». Et helt utrolig fantastisk vær prega byen vår denne dagen, og det har vel sjelden vært bedre forhold for høsttur i marka enn denne dagen! Vi henta ungene på skolen 14:20, og skyndte oss opp til Løvåsen. En del valgte å ta fri fra SFO etter en lang dag på tur i marka. Godt å kunne få komme seg hjem til en dusj da! På Løvåsen venta det pita-brød med ost og skinke på de som ankom. Etter mat spredte vi oss rundt til valgfri lek. På planen for dagen stod det litt innsamling av lauv, pinner og lignende, som vi skal benytte til diverse kunstverk. Det var en ganske sliten gjeng denne dagen, etter en lang dag i skog og mark, så vi stressa ikke så mye med dette opplegget denne dagen. Det stod jo på planen for neste dag også. Mange unger ble henta tidlig, så når bussgjengen var gått så var det tomt for unger på SFO.

Torsdag slo værgudene helt om, og da vi ankom Løvåsen regna det ganske heftig. 1.klassingene ankom på første pulja kl 13:10. De trakk rett inn i lavvoen, og inntok lunsjen der. Brødmat og litt restelag fra tidligere i uka stod på menyen. Etter lunsj samla vi litt blader og kvister til kunstverkene vi skal lage. Deretter kosa vi oss med frilek rundt på området. Kl 14:30 ankom 2. og 3. klassingene. De samla blader og kvister på tur opp fra bussen, siden dagen var så kort. Det gjelder å utnytte tida godt på disse dagene. Vel oppe trakk de også inn i lavvoen for lunsj, før vi kosa oss med frilek etterpå. På slutten av dagen trakk noen innendørs litt, for en tørrere avslutning på dagen. Der ble det litt sirkusunderholdning, med rocke-ringer og saker. Litt deilig med inne-tid også, når værgudene rasler litt med sablene.

Fredag og helg igjen! Denne dagen feira vi Johannes sin bursdag, med pølser i brød og valgfri aktivitet. Det ble en god del fotballsparking på noen. Andre henta frem kvister og blader som var samla de 2 foregående dagene. Disse ble dandert og limt på lerret med ramme, og skal bli flott pynt i garderobene våre. Morsomt å se mange unger med god fantasi og stor iver med fingerarbeid. Ellers trådde vi pedalbiler, sykla kosa oss i klatrenettet. Ei god håndfull forlot Løvåsen med «tidligbussen» kl 15:05, mens resten kosa seg til henting eller ordinær buss.

Ei super uke er plutselig over, og vi tar alle sammen vel fortjent helg!

Vi ønsker med dette ei fantastisk flott helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.

PS – høstferie onsdag, torsdag og fredag neste uke, samt overnatting for 3.klassingene fra tirsdag til onsdag!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)