Barnehage: Uke 38 - 2012
by lovaasen.no on September 23rd, 2012

1-2 år

Det er nå en måned siden forventningsfulle barn, foreldre og ansatte startet på nytt barnehageår. Denne uka har stått i brannvernets tegn og det er 3 til 5 år som har vært mest aktiv på den fronten.  De avsluttet uka med tur til brannstasjonen på fredag.  Stor stas.  Vi prøvde å få en brannbil på besøk til barnehagen, men det gikk ikke. Utrykningstiden ville bli for lang hvis noe skulle skje på nordsida byen mens de var hos oss

Men vi har hatt andre store kjøretøy «på besøk» inni skogen. En stor varebil som kom med de siste delene til garderoben vår (det blir bra for Tord, Dina og IbenJ ), en tankbil som kom med bensin og en veihøvel som fikk skrapet veien vår. Slike ting fenger interessen og bidrar til fine samtaler.

På morrasamlingene har vi sunget om at det brenner i pipa og vi har hørt på røykvarsler.  Det var en høy og litt skummel lyd.  Når vi hører den må vi skynde oss ut.  Selve brannøvelsen vil bli gjennomført i uke 39.

Torsdag 20. var det bålfrokost på Løvåsen. Alle hadde med seg deilige frokostpakker og Tone hadde vært tidlig på jobb og kokt kakao som hun fikk mye skryt for.  På yr.no meldte det regn, så vi valgte å ha frokosten i grillhytta. Ute hadde Line spent opp en presenning slik at de som ville kunne spise der. Riktig mange tok seg tid til frokost med oss, og det var koselig.

Fredag dro 3 til 5-åringene med maxitaxi til brannstasjonen og vi som var igjen var rask med å stikke opp i gymsalen. Der storkoset vi oss helt frem til lunsj. Vi laget tuneller som vi krøp i, trillet ball, lekte noen sangleker og ikke minst, springe, springe, springe J  Det artigste (hmmm , syns vi voksne) var fallskjermen med sine mange farger.  Denne kunne vi være under og oppå, den laget små bølger og store bølger, noen barn ble borte og plutselig fremme igjen, vi kunne rulle oss inn i den, ja i det hele tatt utallige artige ting.

Etter soving  var det på med regnklærne og dagen ble avsluttet ute.

Til frukt fikk vi deilig yoghurt som vi hadde fått fra Tine.  Det var en ny type med mindre sukker og med korn som kunne blandes i. Mmmmm, godt.

Og snipp, snapp snute så var nok ei uke omme –

Vel møtt til nye eventyr på mandag.

________________________________________________________________

3-5 år

Denne uken har brannvern vært i fokus, og i den forbindelse har vi blitt kjent med Vanja og Eldar. Vi har testet røykvarslere, vi har snakket om hvordan en skal komme seg ut når det er mye røyk i rommet (vi kryper..), hvilket nummer vi ringer om det begynner å brenne og ikke minst, hvor viktig det er å gå ut om det blir brann. Lungene trenger frisk luft, og røyk er minst like farlig som flammer. Og det beste med brannvernuke er definitivt å avslutte uken med besøk på brannstasjonen. Der ble vi møtt av Johnny Skoglund som jobber som brannmann. Han viste oss rundt på hele stasjonen og ikke minst brannbilene. Imponerende og det er ikke usannsynlig at det er blitt vervet noen nye framtidige brannmenn.. J

Det har ellers vært ei uke med mye fart og spenning, på frilufts dagen vår slo været til med det beste og en nydelig i dag ble brukt til skogsliv – hærlig!! Tirsdag var det tid for supergruppa igjen, og da brukte vi primærfargene til å fargelegge brannvern bilder, alle tre førskoleungene våre er utrolig god med blyanten, og nøye i sitt arbeid – flott! Fortsatte også å jobbe med følelser, denne gangen med det å være sint. Hvordan ser mann at andre er sint, hvordan kan vi hjelpe de som er sint, er det greit å være sint? De har mange flotte tanker, og vi jobber med å fortelle. Viktig for språkutviklingen vår å være god til å fortelle, så vi øver og vi øver.. J Til slutt startet vi på prosjektet «byggehytteavmelkekartonger», ARTIG!!! Mye teip og tungen på snei må til, for at et morsomt prosjekt skal komme i havn..

Det har vært ei flott uke, men mye variert vær som har bidratt til at vi har litt mer inne. Men ikke mer enn at vi fortsatt har spist lunsj alle dagene ute, og det er så godt. Vi syntes alle det var en utrolig flott frokost på torsdag, koselig at så mange av dere hadde mulighet. Håper å kunne gjenta suksessen flere ganger. Ser fram til ei ny spennende, morsom og lærerik uke, tjoheii!! J


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)