Barnehage: Uke 37 - 2012
by lovaasen.no on September 16th, 2012

1-2 år

Uke 37 gav oss 3 flotte høstdager uten fullt regnantrekk og to dager av den sorten vi har hatt mest av denne høsten.  Men, pyttsann, vann er noe ungene elsker og denne uka har temperaturen vært slik at vi ikke ble kald, selv om vi ble våte.  Til og med Tord prøvde seg på svømmeknappen etterfulgt av totalt klesskifte.

Tirsdag var alle 1-2 åringene våre med på tur til den tiltenkte plassen vår.  Passelig langt for småe fota, passelig ujevnt terreng for balansetrening, passelige utfordringer for klatring og passelig med skog for å få lys/skygge og spennende eventyrrammer.  Ja, og enda finn vi spiselig blåbær her og snart moden tyttebær….

Noen hadde kappet grantrær og det lå strødd med kongle. En, to, tre, fire, fem, seks….., ja en hel mengde kongler.  Godt vi hadde med poser til å plukke i. Ivrige små hender plukket i vei.  No ligg konglene til tørk i påvente av kreative bruksområder J

Onsdag tok vi turen til samme sted igjen.  Tydelig at noen husket at de hadde vært der dagen før!  Denne gangen ble det eventyrstund om Bukkene Bruse.  Vi fant en stubbe som passet som bru, ei lita rot som troll og selvfølgelig kongler til bukker.  Begreper lekes inn; liten, mellom og stor størrelse.  Den store bukken fikk selvfølgelig horn, småpinner stukket inn i kongla. 

Torsdager er det språkfokus og vi fortalte, lekte og koset oss videre med Bukkene Bruse.  Det flotte været fristet oss til å innta lunsjen ute.  Det ble vanskelig å sitte ned for noen, leverpostei til og med under baken og melk ut over det hele. FORNØYD?  Ja, gjett!!

Fredag kom Emil Andre med to poser nysteikte fiskekaker fra Petter Sjømat. I den ene posen var det ”vanlige” deiliggoe fiskekaker. I den andre, fiskekaker med ost, bacon og purre. Må prøves!

Vi varmet de over bål og åt de på brødskive til lunsj.  Det falt i smak for de fleste, men det var en kar som ikke ville ha. -Han likte bare bestemor sine fiskekaker J

Takk for denne uka – vel møtt på mandag og til årets brannvernsuke.

Vi sees til mandag
________________________________________________________________

3-5 år

Uka e blåst bort i et nydelig høstvær, etter en trist sommer er det jo ei god trøst med en flott høst. Denne uken har vi forsøkt oss på ”haien kommer”, og det har utfordrende og veldig morsomt. Det å forholde seg til regler, å kjenne på gleden ved å være hai, sorgen over å bli tatt osv. Vi måtte øve hver dag hele uken, og for hver dag som gikk fikk vi det bedre og bedre til. Stili! Vi er også god til å ”elle, melle” og på telling. Vi ”eller” hvem som skal starte, og vi teller det meste rundt oss – bare hør så gode de er blitt! Matematikk i barnehagen er kult!
SUPERGRUPPA har startet på et kult prosjekt, her snakker vi framtidens byggingeniører; vi skal bygge hus i hyttestørrelse av… MELKEPAKKER!! På tirsdag startet vi på tegningen av byggverket, vi målte og koste oss med hvordan hytten skal bli, spennende og så resultatet.. Håper dere er flinke å komme med melkepakker til oss.. J
Vi har også snakket om følelser, om det å være glad. Hvordan blir vi glad, hvordan ser vi ut når vi er glad, og hva skal til for at andre skal bli glad? Vi måtte selvsagt spikke en smilemunn som avslutning.. Artig med spikking! Åååå.. Så har vi rimet, dèt er kult det! Rim, rimer på prim.. J Rim er viktig for språkutviklingen, og er viktig for en begynnende leseopplæring. Supergruppa har laget sitt første dikt som var med rim i, dere så det på tavla sant?!
Onsdag åpnet himmelen seg hærlig masse, vi kledde oss godt med oljehyr og støvler; turdag er og blir turdag! Vi gikk til gruffaloskogen for å lete etter gruffalo. Ingen gruffalo var å se, men mange spor etter han.. Og sopper, og søler.. Vi hadde det ustyrtelig morsomt med å løpe for så å hoppe i digre søler! Morsomt for store og små! J Da vi kjente dråpene som dryppet langt nedi nakken, fant vi fram nøkkelen til grillhytta. Der fyrte vi opp og grillet maten vår. Og mens vi satt der, èn voksen og fem voksne, og kjente varmen fra bålet, regnet ut og bare snakket om alt mellom himmel og jord.. DA koste vi oss!! Og til dessert (mann må jo ha det på en regntung dag..J), kanelbinneboller over bålet!!
Tidligere i uken oppdaget vi at det var kommet hester i hundremeterskogen, og gjett om de var fine.. Vi måtte jo bare klappe litt, og shetlandsponnien som stod der var roligheten selv, så vi fikk vi klappet og koste oss masse. Ei flott uke med flotte unga, vi gleder oss til neste uke med masse spennende!!  Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)