SFO: Uke 37 - 2012
by lovaasen.no on September 14th, 2012

Ei utrolig flott september-uke nærmer seg slutten. Utsikten fra kontoret viser at det skjer mye i naturen på 1 uke. Mye av grønn-fargen i skogen har blitt erstattet av fargene rød, gul, oransje og brun. Innimellom er det stort sett bare grantrærne som er grønne. Med lettskyet pent vær i skrivende stund, så er det et herlig og fantastisk skue å se ut på fargespillet i skogen. Høsten er ganske så fantastisk!

Mandag starta vi uka med Biola og fruktmüsli/havregryn til lunsj. Jordbær-, blåbær- eller bringebærsmak på Biola blandet med gryna er deilig, og ikke minst er det enkelt og kjapt. Det gjør at vi raskt kommer oss i lek og moro. På planen for dagen stod førstehjelp. 1. og 2. klasse hadde gjennomgang av dette. Litt om kutt, sår og rensing av dette, samt plaster – det hjelper mot det meste! J Så litt om beinbrudd, og hva vi bør gjøre hvis dette skjer. Vi laga syke-båre, som vi kunne bære hverandre i. Godt jobba alle sammen! 3. og 4. klassingene gikk på skattejakt i skogen. Det ligger en skatt under Blåhatten, ifølge Geocaching.no, og denne måtte vi selvfølgelig finne. Så da bar det av sted. På ei hylle på en stor stein like ovenfor Pevannet fant vi skatten. En liten boks med hemmelige ting – spør ungene som var med om hva som lå i boksen! Vi skrev oss inn i loggen, og gikk glade og fornøyde tilbake til Løvåsen igjen.

Tirsdag stod det brødmat med pålegg på menyen, og tur til friidrettsbanen på Stangnes på planen. Imidlertid var det kommet oss for øre at 8.klasse fra Kila skole hadde undervisning og aktivitet der denne dagen. Da synes vi det ble i meste laget med unger å forholde seg til og følge med, slik at vi utsatte turen dit 1 uke. Så da kosa vi oss med brødmaten til lunsj, før vi det var tid for litt leksehjelp. 3. og 4.klassingene gjennomførte leksehjelp utendørs i solskinnet, mens resten trakk innendørs. Vel gjennomført lekser før introduserte Geocaching for 1. og 2. klassingene. Hvert års-trinn hadde hver sin tur med GPS (tlf) til skatten som ligger nærmest Kilkamhuset, og begge gruppene fant den. Spør ungene som var med om hva som lå i skattekista! Vi bytta også ut en av tingene i kista – hvilken ting tok vi ut og hva la vi tilbake? Vi skrev oss inn i loggen, og gikk meget fornøyde tilbake til Løvåsen. På Løvåsen gjennomførte vi fotballtrening for de som ønska dette. 1.klassingene varma opp til ettermiddagens første trening i regi av trenere for Kilkam T06 – glimrende. På slutten av treninga spilte vi, som seg hør og bør, kamp. Underveis var det kommet til ganske så mange som hadde lyst til å spille, så da vi delte lag var vi hele 18 stk fra 1.-4. klasse – både gutter og jenter – som spilte ivrige mot hverandre. Utrolig morsomt og skikkelig flott å se en så stor og ivrig unge-flokk!

Onsdag venta fiskepinner og pasta på oss da vi ankom Løvåsen. En hel haug fiskepinner og MASSE pasta gikk ned på høykant. Skikkelig deilig matlyst på ungene, og herlig å kunne nyte maten utendørs. På planen stod det drageflyging, men det ble vanskelig når det var heeeelt vindstille. Dermed ble det frilek. Da var pedalbiler og sykler raskt fremme, som mange kosa seg med. I granskogen ved lavvoen foregikk det flott rollelek, og mange kosa seg i klatrenettet. Flere fant frem spikke-knivene, og kosa seg med litt håndarbeid. De mest ivrige på fotball synes ikke det holdt med økta dagen før, og kosa seg med ball rundt på banen.

Torsdag inntok vi ferdigsmurt brødmat og pålegg da vi ankom Løvåsen, etter langdag på skolen. Også denne dagen hadde vi satt opp drageflyging på planen. Det var litt antydning til vind, så vi bestemte oss for å prøve. Borte på mini-banen «blåste» det mest, så vi slo oss løs der. Det lille vi hadde av vind var allikevel ikke nok til å få den store flyge-følelsen – det ble mye løping og lite flyging. Men morsomt og engasjerende allikevel – en hel hale av unger fulgte dragen på dens forsøkt på å få luft under vingene. Vi mister ikke motet selv om forholdene ikke var perfekte denne dagen heller – det er jo høst, og vinden kommer GARANTERT!!! Da skal vi være klare!!!

Fredag og ukeslutt med bålkos og pinnebrød. 2 store boller med deig, hvitost, skinke og grillpinner – da var vi klare! Det gikk unna på rulling av pinnebrød på grillpinnene, og vips så krydde det av sultne unger rundt bålet. Køen ble til tider så lang, at vi benytta sjansen til å snike inn litt undervisning og repetisjon av bålvett-reglene. Flinke unger som er bevisste på åpen ild og farene ved dette. Perfekt å kunne slå i hjel  ventetida med litt nyttige ting. Etter mattida var det klart til lek. En gjeng avslutta uka med fotball, noen sykla, noen kosa seg i klatrenettet mens andre saga og snekra litt. Ei variert, rolig og flott avslutning på ei deilig uke her oppe på Løvåsen.

Vi ønsker med dette ei fantastisk flott helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her oppe på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)