Barnehage: Uke 36 - 2012
by lovaasen.no on September 9th, 2012

Som et prøveprosjekt vil det bli skrevet to ukesrapporter fra barnehagen. En for de minste barna, og en for de eldre. 

1-2 år

Vi sier ingen ting om været, denne gangen.  Det er uansett så mange andre ting som spiller inn for at dagen skal være topp på Løvåsen.  Blant annet en stor presenning!!  Den kan brukes til gapahuk slik at vi kan spise lunsjen uten altfor mye regn i maten.  Den kan brukes i forlengelsen av lekehuset slik at vi får flere rom og spennende rollelek.  Og den kan brukes til drage når vinden tar tak……og så gjelder det å springe under den før vinden løyer og duken seiler ned mot bakken igjen.  Hviiiiinende artig!!!!

I kjernetia, mellom kl. 09.00 og kl. 14.00 er barnegruppa mye godt delt med 1-2 år på ei gruppe og 3 – 5 år på den andre.  For at vi på ukesrapportene skal kunne dekke begge gruppene like godt, skal vi nå ha et prøveprosjekt hvor Nina skriv for de eldste og Jorunn for de yngste.  Så får tiden vise om det er en god ideJ

Mens 3-5 år har spist nesten alle sine lunsjer ute i høst, har vi andre trukket inn når magen trengte sitt og vogna/sutten venta.  Så har vi heller gått ut igjen etter frukt.

5 av 6 1-2 åringer er ny av høsten og vi har vektlagt det å bli trygg, tilknytning, samt rutiner.  Rutinene hjelper dem til å få oversikt over dagen og det er artig å oppleve deres mestringsglede over små ting som å dra skoen av på sko knekten, få opp døra til badet for handvask, klatre opp til stellebordet, rydde fat og kopp av bordet ++

Tema denne uka har vært vennskap og fokus sammen med de små har vært å dele på leker, gi tilbake det som var andre sitt, vise omsorg ved å stryke på kinnet, hjelpe hverandre i avkledning, holdt hverandre i handa under samlingsstundsangen ol.

Ungene er utålmodige på å komme seg ut og det er et godt tegn. Det går ikke fort nok.  Støvlene er det første som kommer på når det er utgåertid.

Ute har det vært mye vann, og det ER JO artig.  Unger og vann!!!! Så var det vi voksne da.  Hvorfor ikke bruke veistikker til å blåse bobler ned i vannpyttene, i båten eller i baljen hvor det egentlig skal være leker….?  Suksess!  Eller så måker vi opp vann fra verandaen, bærer det i bøtter bort til et plastrør, heller vannet igjennom røret og ned gjennom sklia, plask, plask.

En annen sikker vinner er sandkake laging.  Noen som kan ødelegges med en gang, andre som skal pyntes og selges.  Vi har laget i ulike former, noen ble til borg og andre til tårnkake.  Vi har tryllet og telt til minst ti, laget lange rekker med kaker og en stor rund form.  En aktivitet som det er mye lek og læring i.


Avslutter uka med et dikt av Trond B. Hansen fra Senja:

SELSKAP I SANDKASSEN
I dag har jeg vært i et selskap
hos en vertinne på 2 år.
Der fikk jeg liksom kaffe
og en kake av sand
 
Nå var ikke kaffen ekte,
den var i en kopp av stein
og kaken var bare sand.
 
Men ekte var gleden i barnets sinn
Når jeg som voksen
tar tid
til å stanse og smake.
 
________________________________________________________________

3-5 år

Da e slutten på ei fantastisk uke på Løvåsen kommet og 24 store og små menneska har fått nye minner i kropp og sjel.. Vi startet uken med hinderløype med bind foran øyene, utfordrende og det bidrar til at motorikken vår for en ekstra utfordring. Utrolig morsomt og lærerikt. Lekte også «Rødt lys», og her var det viktig med tempo og telling og ikke minst ærlighet.. Det ble høye diskusjoner, men ungene er gode de, og finner gode løsninger.. J

Den aller første førskolegruppen har også vært avholdt, til stor glede for store og små!! Til grillhytta gikk vi med blyanter, papir, permer og kniver!! De tre flotte barna bestemte seg for at årets førskolegruppe skulle i år som i fjor, hete SUPERGRUPPA!! Vi tegnet oss selv og skrev navnet på arket før vi lagde vår egen perm.. Denne permen skal vi bruke gjennom hele året, og her skal alt vi holder på med lagres. Tror det blir en morsom og fin ting å ha som minne når året er forbi. Så var det disse knivene, som Løvåsen jente og som Løvåsen gutt er det helt naturlig at vi vet hvordan man håndterer en kniv skikkelig. Dermed er det helt på sin plass at vi har knivsertifikat. Vi gikk gjennom hvordan man sitter, hva som er viktig å tenke på for de som er rundt, og ikke minst hvordan en holder kniven. Artig var det, og vi skal holde masse på med kniv framover, så gjør dere klar til å rose produktene som kommer hjem.. J

Onsdag pakket vi sekken og gikk på tur til den gamle skytebanen. I utgangspunktet tenkte vi at det kanskje ville være en litt lang tur for treåringene våre, så feil kan en ta..!! Absolutt alle barna var utrolig spreke, vi hoppet oppover, plukket blåbær, skravlet, klatret og flirte. En flott gjeng å gå på tur med! Vel framme lagde vi barkebåter før vi fant ut at vi skulle undersøke hvor vannet egentlig kommer fra. Og litt klatring før vi kom opp til vannforsyninga til Kilbotn, gjett om det var spennende.. Og vannet var så klart at vi klarte å se bunnen, og det var en liten foss, og et gjerde rundt.. Vi fikk mange samtaler – morsomt!! Og med brødskiver og falukorv som hadde vært lenge nede i bålglørne var rammen til en perfekt lunsj satt!!

Vi har så flotte unger på Løvåsen som hver dag ser verdien av å være ute, de er allerede blitt utrolig god på å si ifra når det er kalde hender, kalde ører eller varme overkropper, og de kjenner at det er godt å kle av og på, og dermed kunne fortsette med det de holder på med. Vi har de flotteste lunsjene ute på benkene, inne i lavvoen, under presenningen mens vi hører at regnet drypper.. god tid til å snakke, hva skal vel vi rekke??!! Åhh, da har vi det godt og kjenner at vi er heldige som får dele det med barna deres. Og tenk så godt å få lov til å gå tjue meter, plukke en kopp full av blåbær før vi tar vaniljesaus på – setter oss i lyngen og snakker om uken som snart er forbi.. Det er lykke og det er hverdag på Løvåsen barnehage!! God helg, gleder oss utrolig masse til en ny uke med barna deres!!!  


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)