SFO: Uke 36 - 2012
by Arnt on September 8th, 2012

En sen sommer har gått over i høst. Skogen kles i praktfulle farger, og etter hvert skal lauvet falle av trærne. Før den tid, skal vi nyte i fulle drag det fantastiske deilige fargespillet naturen gir oss hver høst.

Mandag starta vi SFO-uka med brødmat og pålegg. Deilig oppholdsvær og små gløtt av sol, gjorde dagen nydelig flott. Vi kosa oss skikkelig rundt bordene, med å smøre på maten selvvalgt pålegg. Deretter var det rett i lek, kun avbrutt av litt kosing og kløing på en nydelig hest som kom ridende frobi. Ei snill og rolig hoppe som likte kos og oppmerksomhet. Deretter var det klart for dagens aktivitet – «kommandør». Alle ungene samla seg i midtsirkelen på fotballbanen, der Siri forklarte leken. Hun stilte seg på en benk, og ropte ut hva ungene skulle herme etter. Bil, båt, apekatt, sau, hest, gris, baby, bussjåfør mm, utrolig stor iver og engasjement hos en kjempesvær livlig gjeng. Mange ville ikke at leken skulle slutte, og fortsatte lenge på egen hånd. Hadde vært morsomt å vite hva de tenker, de som sitter ute i verdensrommet og ser ned på oss med kikkert…  ;-) På slutten av dagen ble det også tid til litt fotballsparking, for de som ønska det.

Tirsdag venta deilig pølsegryte og ris på oss da vi ankom Løvåsen. Maten inntok vi ute på benkene. Veldig populær rett, hver en smule ble spist opp! Kjempebra!! Deretter var det klart for lek, moro og leksehjelp. Denne dagen ga vi tilbud om leksehjelp til 2.-4. klasse – for de som ønska og hadde behov for det. Vi holdt til inne i gymsalen, og etter hvert som ungene ble ferdige, så pakka de sammen og trakk utendørs. De som holdt til utendørs, kosa seg med forskjellig frilek. I lavvoen samla det seg mange gutter og jenter, som hekla og knytte vennskapsbånd. Målet var å lage like mange bånd som det er unger.  Så skal vi samle navnene på alle ungene i en bolle, som hver og en skal få trekke fra. Deretter gir ungene vennskapsbånd til den personen som de trekker fra bollen. Denne trekninga foretas på fredag, som er den store vennskapsdagen. En skikkelig fin aktivitet! Det ble også en del fotballsparking på ei flott gruppe med god alders- og kjønnsblanding.

Onsdag kosa vi oss med kyllingkjøttdeig og ris til SFO-lunsj. Andre dag på rad med deilig middagsmat, og like populært denne dagen som dagen før. Dagens aktivitet var «bulldog». Vi har kjøpt inn 2 store myke gummiballer. Disse tok vi med oss ut på fotballbanen, og så skulle de brukes på en måte som flipper-/bowlingkule for å treffe hverandre med. 2 stk starta i midten, og skulle treffe de som forsøkte å passere. Ble en truffet skulle en stå helt i ro på stedet. Armene ble til gelé og kunne brukes til å hjelpe ballene til å fange de som ikke var blitt tatt ennå. Utrolig morsom og populær lek. Ungene på Aktivitetsskolen hadde geocahing på planen. Rundt omkring i naturen er det lagt ut forskjellige «skatter». Disse er oppgitt på ulike koordinater, og ved å legge disse koordinatene inn på GPS kan en finne frem til disse. Da er det jo greit at dagens moderne mobiltelefoner har GPS, og at det meste kan lastes ned på ulike apps. Det var en skikkelig spennende aktivitet, og vi skal se om vi kan få til noe med resten av gjengen også. Dere kan lese mere om dette på http://www.geocaching.no/

Torsdager har samtlige klasser på småtrinnet langdag. Dette vil si at de er ferdige på skolen kl 1420. Denne torsdagen hadde vi lagt opp til tur i nærmiljøet – fjæra i Nedre Ruggevik. Vi møtte ungene på skolen som vanlig, tok på nødvendige klær og refleksvester, før vi tusla i vei mot Ruggevika. En liten halvtimes marsj, så var vi fremme. Siden dagen er så kort, så var vi raskt fram med rask mat. Ferdigsmurt brødskive rett i handa, før vi gikk i gang med å utforske fjæra. Mange trakk ned til vannkanten, og kosa seg med flyndrekasting og skattejakt. Andre klatra i trærne, klatrestativet, huska på huskestativet, kosa seg i sklia eller snurra på karusellen. Lekeplassen der har et lite fotballmål, så noen kosa seg med litt fotball også. Masse deilig og variert aktivitet – en skikkelig flott plass der nede.

Fredag og straks helg igjen. Nesten så ukene bare består av fredager og mandager – tida går utrolig fort! Bålkos, og grilling av hamburger på bålet var avrunding på uka. Maaaange fornøyde barneansikter som kosa seg med deilige hamburgere. Etter mat var det klart for frilek og barnas valg. Klatrenettet i granskogen bak lavvoen var til tider fylt til randen, og skikkelig morsomt ble det når vi voksne tok tak i nettet og dro frem og tilbake. Ungene hadde si n fulle hyre med å holde seg fast, og endte opp i en stor «barneklomp» midt i nettet. De flirte så de hikstet – nyyyydelig!! Så var det tid for markering av vennskapsdagen. 38 vennskapsbånd hadde vi fingerhekla, og nå var det tid for å trekke ut disse blant ungene. Hver og en trakk en lapp med et navn på, og ga så et vennskapsbånd til den personen de trakk ut – med kommentaren «Du er min venn!» Skikkelig koselig!!! Helt på tampen kosa vi oss rundt på området, med litt sykling, taubane og pedalbiler, før vi rydda litt etter oss og gjorde oss klare til helg.

Ei hektisk uke er over, og vi tar alle sammen velfortjent helg!

Vi ønsker med dette alle sammen ei flott september-helg, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)