Barnehage: Uke 35 - 2012
by Jorunn on September 3rd, 2012

Den store bursdags uka med markering av  3-åring på mandag, 1-åring på  onsdag og 4-åring på fredag er over og vi kan glede oss over at uke nr. 2 i oppstarten har vært flott.  Vi begynner å komme i gjenge og de nye ungene fremstår tryggere for hver dag som går.  En flott barnegruppe som vi gleder oss til å få være sammen med denne vinteren.

1 – 2-åringene har spist lunsj inne denne uka.  No begynner rekkefølgen med inngåing, avkledning, handvask, sang og så lunsj å sitte.  De er blitt supergod på å dra av sko/støvler på sko knekten og handvask er høydepunktet!!! 

Bursdag på Løvåsen betyr medvirkning fra ungene i valg av lunsj eller noe ekstra til fruktmåltidet. Mandag var det fiskekaker på bål, onsdag is og fredag kjøttboller og fullkornspasta. Alt gikk ned på høykant. Men viktigere enn maten, er fokuset på den enkelte unge som har bursdag.  Flagg, krone, sang, raketter og gode klemmer.   Det er stas å fylle år.

Uka har vært variert i forhold til vær.  Regn, vind, sol, varmt og kjølig.  Vi var i kortbukser en dag og votter den neste. Line, studenten vår fra Danmark lar seg imponere over hvor mye vi er ute og hvor lite været begrenser oss.

Line snakker dansk og vi voksne var veldig spent på hvordan det ville gå. Men barnehagebarn møter henne med et åpent sinn og det med språkbarriere var bare i hodet til oss voksne.  Line sier at hun merker at barna i SFO er mye mer reservert i kontakten med henne enn barnehagebarna…

I neste uke, 3-9. september kjører Utdanningsdirektoratet en kampanje i forbindelse med «Manifest mot mobbing».  Temaet er « Voksne skaper vennskap».  Vi tyvstartet litt denne uka sammen med 4 og 5-åringene våre og samtalte om vennskap, la opp til lek som inkluderte alle, samt et formingsuttrykk som kan sees på veggen.  Gleder oss til å jobbe videre med temaet til uka sammen med hele barnegruppa.

SFO har hatt fokus på vikinger denne uka og vi er blitt eksponert både for fantasirike påkledninger og ulike sverd/skjold.  Dette har inspirert leken hos oss til en viss grad og det kan hende det blir litt vikingelek også til uka.  Det følger mye liv og røre med SFO-gjengen og de er en berikelse for barnehagen.  Vi kan bl.a glede oss over kreativ sandkasselek som inspirere de som er yngre.  Stas er det også å få sitte på med fir-hjulingene med en SFO-er bak rattet.

Vi belager oss på mye regn til uka og da kommer uttrykket « det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» til sin rette.  Heldigvis har både små og store gode regnklær og med ull eller fleece under,  blir vi så varm at vi kanskje unngår votter..

Vel møtt til en ny uke :)


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)