SFO: Uke 35 - 2012
by Arnt on August 31st, 2012

Første hele skoleuka dette skoleåret er nå over, og det har gått unna i en fei.

Vi blir stadig bedre kjent, og ser at rytme og rutiner raskt kommer på plass. Så da er det jo bare å kose seg og nyte deilige SFO-dager her oppe på Løvåsen.

Mandag starta vi uka med kos rundt bålet. Pinnebrød med eller uten ost og skinke stod på menyen. Hver og en fikk deig på sin grillpinne, og kosa seg godt rundt bålet mens brødet stekte. Mens dette pågikk, snakka vi en del om hvordan vi skal oppføre oss rundt bålet. Hva kan vi gjøre, og hva kan vi absolutt ikke gjøre? Flinke unger, så bålkos skal nok gå veldig bra. Etter at magen var fylt, var det klart for frilek rundt på området. Ganske så mange, både gutter og jenter i fin aldersblanding, spilte fotball. Andre klatra i trærne, og noen kosa seg i klatrenettet. Taubanen gikk jevnt og trutt, og det samme med sykler og pedalbiler. En deilig harmonisk gjeng i flott lek på hele området.

Tirsdag ankom vi Løvåsen til deilig varm tomatsuppe med pasta i. Vi kosa oss skikkelig med det, og 10-12 liter suppe gikk ned på høykant. Deretter var det klart for lek og moro. Mange av førsteklassingene skulle på si første fotballtrening på ettermiddagen, så de ønska litt forberedelse og oppvarming til denne. Dermed blei det en heil gjeng som igjen inntok fotballbanen, til en skikkelig spennende og fartsfylt kamp. Utrolig bra innsats og kjempegodt humør – supert!! I tillegg starta vi litt forberedelser til neste dags aktivitet – kniv og spikking. De som allerede hadde erfaring og «godkjenning» på bruk av kniv, kosa seg med litt spikking. De andre fikk se litt på og studere teknikken, før de også fikk prøve seg litt. Målet for neste dag var å få gjennomført knivsertifikat på de som ikke hadde det fra før av. 4.klassingene på Aktivitetsskolen fikk i oppdrag å forberede sertifiseringen neste dag. De leste gjennom kompendiet, og snakka sammen om forberedelse og gjennomføring. Kjempebra jobba!

Onsdag fikk vi første dag med delt henting på skolen. 1. og 4. klasse kom opp med bussen kl 13:03. Vel oppe fikk de servert varme vafler, før det var klart for knivundervisning og knivprøve. En meget konsentrert og fokusert gjeng fulgte nøye med på «undervisningen» som vi voksne og 4.klassingene gjennomførte. Kjempebra jobba alle sammen! Når alle hadde bestått «prøven», så var det tid til å prøve på egen hånd. Alt av kvister og pinner rund på bakken, fikk unngjelde for knivene. Piler, spyd, sverd o.l. så dagens lys. Mange fantasifulle produkter ble til – kjempebra! Kl 14:30 kom 2. og 3.klassingene opp. Etter å ha inntatt sine vafler, var også de klare for lek og moro. Det har bredt seg et viking-fokus på Løvåsen denne uka. Mon tro om ikke Viking-festivalen for et par uker siden er en liten årsak til dette. Sverd og skjold er veldig populært, så da lot vi ungene få utfolde seg fritt på dette temaet. Kanskje det til og med kan bli et lite viking-spill ut av dette, hvem vet?

Torsdag fortsatte vi spikkinga. Etter å ha fortært deilige ostesmørbrød, så satte vi i gang. Utrolig mange fant det spennende og morsomt med dette, og kosa seg nærmest hele dagen med det. Været var aldeles nydelig, med sol, en sval bris og opp mot 20 varmegrader. Perfekte forhold til å sitte rolig med «håndarbeid». I tillegg ble det også tid til litt fotball for de som ønska det. Syklene og pedalbilene fikk sine daglige runder rundt på området. Noen av 1.klassingene kosa seg litt sammen med ungene i barnehagen på barnehageområdet. Kult å være «storunge» sammen med disse!  Viking-effekten fortsatte også denne dagen, med sverd og skjold. Ivrige vikinger gikk i kamp, og alt i kontrollerte former slik at ingen blir skadet. Denne dagen hadde alle sammen langdag på skolen, slik at SFO-dagen var kortere enn vanlig. Allikevel deilig å få frest litt av seg i frisk luft.

Fredag og straks helg igjen. Været har endra seg litt fra de andre dagene i uka. Temperaturen har falt ligg, men er allikevel grei. Regn og regnbyger skyllet over Løvåsen på formiddagen, mens da vi ankom med ungene var det blitt oppholdsvær. Supert! Da ble det viking-fest, som planlagt! Vi kledte oss i viking-kostymer med sverd og skjold for de som hadde det. Pølser, brød, kniver, grillpinner og ved tok vi med oss opp til 100-meterskogen. Der holdt vi til hele SFO-dagen, med bål og pølsegrilling. Ungene benytta seg av hele området, med rollespill fra viking-tida. Utrolig morsomt å høre dialogen og samtalene underveis, samt å beskue skikkelig viking-kamp i kontrollerte former. For å få litt dramatikk inn i spillet, brukte ungene blåbær til å få frem litt blod på våpen og vikingklær. Kreativt! Flere benytta også sjansen til å spikke litt mere – flere spyd og sverd. Vi satte opp et klatretau mellom trærne som ungene fikk utfolde seg i. Skikkelig vanskelig å holde balansen, selv om vi hadde et støttetau over hodet å holde oss i. God styrke- og balansetrening! Når vi har det så morsomt, så går tida så alt for raskt! Det er en fantastisk flott plass å oppholde seg på, med masse flott skog og en super leirplass.

Ei hektisk uke er over, og vi tar alle sammen velfortjent helg!

Vi ønsker med dette alle sammen ei flott august-helg, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)