SFO: Uke 34 - 2012
by Arnt on August 24th, 2012

Da var skolestart-uka her plutselig, og mange spente fjes er å se rundt omkring.

På Løvåsen har vi starta uka med hele dager.

Mandag ankom ennå flere nye fjes. Vi delte oss opp klassevis, slik at vi først og fremst blir kjent med gruppa vi tilhører – både liten og stor. Deretter spredte vi oss rundt på området. 1.klassingene holdt til innafor gjerdet. Vi tok runden rundt på området, viste hva vi kunne gjøre og hvor vi kunne gjøre det. Stiv heks og haien kommer var veldig populære aktiviteter ute på fotballbanen. Innimellom slagene kosa vi oss med litt is i solskinnet, etter å ha inntatt pølser med brød til lunsj. Jenny Marie hadde bursdag med en gang hun hadde starta på SFO, og spanderte is på klassekameratene sine. 2.klassingene tok med seg ferdigsmurt niste til hundremeterskogen. Der kosa de seg med tau, tau-lek og klatring. Et praktfullt område å utfolde seg på, med en fin samlingsplass rundt bål-gruva midt på plassen. Spennende å utforske skogen rundt også, med alle de rare trærne i alle fasonger. 3. og 4.klassingene pakka tursekken, og gikk til fjells. Vi fulgte stien opp til Slettliaveien, og tok deretter av og fulgte 10 på topp-løypa opp mot Blåhatten. Et fantastisk vær å gå på tur i, og en nydelig og spektakulær utsikt når vi ankom toppen. Harstad, Grytøya, Ibestad, Skånland og Kvæfjord – ja mange flotte steder å se. På slutten av dagen kosa vi oss alle sammen inne på området, med litt frukt før vi tok velfortjent kveld.

Tirsdag var det for første gang i Løvåsen SFO sin historie planleggingsdag for oss voksne. Vi deltok på et spennende kurs her på området, og dette har vi store planer om å iverksette for ungene utover høsten. Vi  gleder oss til det!

Onsdag var det klart for siste hele dag før skolestart. Vi starta dagen innendørs, med rolig lek og litt spill. Noen inntok frokosten da de ankom Løvåsen, mens andre var klare til lek med en gang. Rundt kl 10 kledde vi på oss og gikk ut. Denne dagen samla vi oss mere, slik at vi kunne bli bedre kjent på tvers av klassetrinnene. Pedalbiler, sykler, verktøy, fotballer, tau – ja alt ble tatt ut av containeren vår, og var flittig i bruk. Ungene er raske og flinke til å finne lek som fenger, så for oss voksne har det egentlig vært mere snakk å få lov til å være med på leken enn å følge så mye med at alle hadde det trivelig. Kjempebra!! 1.klassingene trakk seg etter hvert bort til Grillbua ved skilekebakken, for å utforske området der. Slenghuska vi har der er veldig populær, og denne fikk vi testa ut skikkelig. På lunsjmenyen stod det pølser i brød til 2. og 3.klassingene, mens 1.klassingene kosa seg med brødmat.

Torsdag var det klart for skolestart! 2. og 3.klassingene fulgte Gå-bussen til skolen til kl 0830, mens 1.klassingene møtte sammen med foreldrene til kl 0900. Da vi voksne ankom skolen igjen kl 1100, var det en veldig stolt og klar gjeng som ville være med opp til Løvåsen. Vi stilla opp på bussholdeplassen, klare til avgang. Litt kluss denne dagen med bussavgangen, men 10 minutter ekstra venting gikk bare strålende. Vel oppe på Løvåsen, var det rett inn med sekker og rett ut i lek. Fokuset var fortsatt å bli kjent med hverandre og området. Mange samla seg i granskogen ved lavvoen vår, og kosa seg med hyttebygging og klatring. Ei flott blanding både på tvers av kjønn og alder. Klatrenettet samla også ganske så mange. Når så vi voksne kasta oss med på litt herjing og «monster-lek» der, så ble det til tider temmelig høyt lydnivå inne i skogen der. Morsomt! Taubanen vår var også flittig i bruk. Våre nye fjes utforska også barnehage-området som vi har inngjerdet på sørsida av Kilkamhuset. Spennende å se hva barnehageungene våre leker og koser seg med. På lunsjmenyen var det kjøttboller og pasta – og det gikk ned på høykant alt sammen! På slutten av dagen kosa vi oss med litt frukt.

Fredag og snart helg igjen. 1.klassingene hadde hatt turdag på skolen, så de trakk innendørs da vi ankom Løvåsen. Inne lekte vi sisten, hoppa tau, litt rollelek, kanonball, tegning, badminton og tennis. Veldig ivrige og lekende unger som kosa seg helmaks! 2. og 3.klassingene kosa seg utendørs, med frilek, klatring og «slangen som skifta skinn». Spør ungene hva det gikk ut på! På menyen var det deilige ostesmørbrød, og rubbel og bit gikk ned på høykant!

Ei hektisk uke er over, og vi tar alle sammen velfortjent helg!

Vi ønsker med dette alle sammen ei flott august-helg, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)