SFO: Uke 33 - 2012
by lovaasen.no on August 17th, 2012

Da nærmer det seg for alvor skolestart, og siste uke med fulle dager er straks over. Hele 2 skoledager neste uke, og da med en god del nye fjes her oppe på Løvåsen.

Denne uka har vi sånn smått begynt å ta imot nye fjes. Noen har vært fulle dager hele uka, mens andre har vært innom på besøk. Det ser ut som at alle har venta på å få komme opp hit…det er rett i lek sammen med de andre ungene, og liten interesse for å dra hjem igjen.

Dermed så har vi brukt uka til å bli kjent – både med nye ansikter, og at våre nye Løvåsen-kamerater skal bli kjent med området. Vi har jo litt av hvert å vise frem – fotballbaner, taubane, klatreskog, huskestativ, hytte-grend, sykler, pedalbiler mm, samt en del andre leker og utstyr som vi kan benytte. Enkelte blir kanskje litt rådville når de kommer opp hit første gangen. De vil gjerne prøve å komme over alt som vi kan tilby allerede første dagen….morsomt! Da gjelder det å forsikre om at ingen ting blir borte, og at det er fullt mulig å gjøre andre ting i dagene som kommer.

På fotballbanen har vi fått sparka en god del fotball. Pedalbilene er kjempepopulære, så her blir det viktig å friske opp trafikkreglene når det kommer nye uerfarne sjåfører til. Oppe ved leirplassen, blir taubanen flittig utprøvd. Utrolig morsomt når «de erfarne» tar med seg «de uerfarne», og viser dem hvor utrolig morsomt vi har det. Det kan virke som at hyttebygging og snekring blir veldig populært også kommende år. Området i granskogen ved lavvoen virker i alle fall som en magnet, og mange har kosa seg der denne uka. Litt snekring og spikking, og det minner oss på om at knivsertifikat blir en av aktivitetene når skolen har starta. Da er det tid for utsjekking på kniv for de som ikke har det, samt litt kjærkommen repetisjon på oss andre.

Onsdag var det turdag. Vi pakka niste i sekken, og gikk på tur i retning Slettlian. Nede på Løvåsen lå området innhyllet i tåke, mens da vi kom litt opp i høyden så kom sola. Jiiipppiii!!! Nydelige forhold for tur i marka! Underveis fant vi blåbær og multebær. Multebæra trengte noen dager til på seg for å bli helt moden, mens blåbæra var perfekt. Vi passerte også en bekk underveis, og i det flotte været ble fristelsen til litt dupping av beina i det kalde deilige vannet stor. Brrrrr….deilig….!! Et flott turmål fant vi i alle fall på stoppen av Slettliaveien, så dit skal vi flere ganger.

Været denne uka har for så vidt vært bra…ingen nedbør, heldigvis. De tre første dagene av uka lå tåka tett til lunsj-tid, og så letta den og ga oss nydelig sommervær. Torsdag og fredag lå den imidlertid som et lokk over hele området hele dagen, så da glimra sola med sitt frafvær – dessværre!

Lunsj-menyen har vært variert og god. Tomatsuppe med makaroni, brødmat med pålegg, ostesmørbrød, kjeks, biola med fruktmüsli/havregryn og pannekaker med blåbærsyltetøy. På slutten av dagene har vi i tillegg hatt fruktstund, med litt friskt påfyll av energi.

Neste uke blir spennende, med skolestart og ennå flere nye ansikter. Det gleder vi oss masse til!

Vi ønsker med dette alle sammen ei flott august-helg, og vel møtt igjen til nye sprell på mandag her oppe på Løvåsen!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)