Uke 26-32
by lovaasen.no on August 10th, 2012

Sommeren har rast av garde, og det som lå foran oss av lange deilige ferieuker og hærlig sommervær har nå snart blitt historie.

Med et varierende antall unger både i barnehagen og på SFO, har vi allikevel hatt god aktivitet og kosa oss maksimalt. Uavhengig av både vær og vind! Vi har slått sammen barnehagen og SFO denne sommeren, både bemanningsmessig og på barn. Dermed så har vi hatt samme fokus, gjort de samme tingene og spist samme mat. Kjempeflott både for liten og stor! Vi oppsummerer her mesteparten av det vi har vært gjennom denne sommeren.

I starten av sommeren fikk vi med oss litt Festspill. Buss til byen, og så litt byvandring for å se på livet. På torget så vi en elefant…ja heilt sant! Morsom underholdning for både liten og stor. Borte ved Høyskolen besøkte vi et gigantisk luftslott, med mange morsomme ganger og korridorer. Innendørs der var det kun lys utenfra som ga oss et fantastisk flott fargespill på rundturen inne der. Kjempeflott!

Midt i ferien var det ganske få barn på SFO, og da fikk vi muligheten til et par besøk i Grottebadet. Det ene resulterte jaggu i en nesten 2-siders reportasje i Harstad Tidende. Stilig!!

Det har også blitt tur til Kanebogen, der vi inntok lunsj på Dolly Dimples. Etter litt butikkvandring, så vandra vi hjemover i påvente av bussen. Vi hadde visst veldig god tid før den kom, fordi vi kom faktisk helt til Breivika før vi hoppa på bussen. Sprekinga, det er vi det!

Vi har også besøkt nærmiljøet der vi bor. Jektholtet, Øvre og Nedre Ruggevik og Breivika, med påfølgende lunsj på verandaen hjemme hos Karina i Breivika. Fisketur i fjæra i Breivika – med fangst – har vi fått til, og besøk på lekeplassen rett ved der Veronica bor. Kosa oss med lunsj i grillbua der.

En dag fikk vi en trivelig og flott invitasjon fra Jon Erik Skeie, pappa til Silje Linnea og Solveig. Han inviterte oss med på båt/fisketur på sjøen. Kjempeflott, og tusen takk til han for det! Fangs ble det jaggu også – 2 sei og 2 torsk.

Ellers har vi vært på flere fotturer rundt området i Kilbotn. Den gamle skytebanen har vi besøkt flere ganger, og det samme med gapahuken i Slettlian. Mange spennende ting å se på slike turer, frosk, larver og edderkopper. Tidlig på sommeren så vi blåbær-kart, og nå på slutten har vi plukka deilige modne blåbær. Naaaammm!! Lysløypa har vi også gått gjennom, nå på sommertid. Morsomt å se hvordan det ser ut rundt den uten at snøen ligger tykk.

På området har også kosa oss masse. Noen bursdagsfeiringer har det blitt. Fotballkamper, slåball, vannkrig, bueskyting, «kniv og gaffel», «haug og due», vannkrig, landhockey, «pangboks», krokket, hyttebygging og bålkos, er noen av aktivitetene vi har rukket over. Pedalbilene har vi benytta til Olabil-løp i bakken på utmarksveien, og Asbjørn fikk hjelp til sjøsetting av sin egenkomponerte propell-båt.

Innendørs har vi også kosa oss med mange flotte aktiviteter. På gulvet i gymsalen har vi laga «maleri» med det vi hadde av ting og tang i alle farger. Når vi ønska oss til stillhet og ro, har vi kosa oss med tegning, lesing, lydbøker og brettspill.

Innimellom all denne flotte aktiviteten, så må vi jo ha mat! Masse deilig variert mat ut fra mange av ungenes egne ønsker. Meksikansk gryterett, pannekaker med blåbær og sukker, pinnebrød, solboller (for å mane frem sola ), pasta og fiskekaker, tomatsuppe med kjøttboller, pølser i brød, pizza, is, popcorn, tacos, vafler med syltetøy og rømme, kyllingvinger, grøt – ja masse nydelig god mat! Viktig å kose seg når det er skoleferie!!

Nå nærmer det seg raskt ferieslutt for de fleste, og skolestart torsdag 23. august for Kila skole. Vi gleder oss masse til starten av nytt skoleår, og ser frem til å treffe kjente og ukjente igjen i tida fremover.

Vi ønsker med dette alle sammen ei riktig god helg, ser frem til å se flere og flere av dere i dagene fremover. 


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)