SFO: Uke 25 - 2012
by lovaasen.no on June 26th, 2012

Siste skoleuke er nå gjennomført! Dermed er nok et år gått, og vi har alle blitt et år eldre. Små førsteklassinger fra sist høst, har nå vokst til store unger som plutselig skal starte i 2. klasse om et par måneder – helt utrolig hvor fort tida går!!

Mandag starta vi uka med litt fokus på friidrett. Først måtte vi ha litt mat i magen, og kyllingkjøttdeig og ris gikk ned på høykant. Deretter snakka vi litt om de forskjellige grenene innenfor friidrett. Så var det tid for utprøving. God balanse er litt av en kunst! Vi la utover brøytestikker på bakken, og disse skulle vi prøve å balansere på. Ganske så vanskelig, og spesielt siden de ikke lå helt i ro når de blei tråkka på. Morsomt! I skogen kosa våre ivrige hyttebyggere seg, med snekring og rolle-lek i hytta. På fotballbanen rulla ballen ivrig, og ganske så mange kosa seg med ball-lek.

Tirsdag og nest siste skoledag! En litt sånn rydde-dag for de fleste. Masse klær skulle tas med fra skolen, så vi fylte bilen til Tone med store poser som vi tok med opp til Løvåsen for videresending med hjem på ettermiddagen. Oppe på Løvåsen venta Biola og Fruktmüsli på sultne små mager. På aktivitetsplanen stod orientering. Vi henta frem områdekart og studerte disse, samt at vi snakka litt om og prøvde oss litt på kompass. En kjempeivrig gjeng som fulgte nøye med og studerte både kart og kompass møysommelig! Kjempebra!! Deretter spredte vi oss på området til valgfri lek. Noen hadde funnet rikelige forekomster med småkryp i krattet ved fotballbanen. Da måtte vi hente ei bøtte, slik at vi kunne sanke disse for nærmere studier. Marihøner vrimlet det av, så det minte mye om den reneste farmen her oppe ei stund. Fascinerende!!

Onsdag og siste skoledag! Kl. 1100 henta vi ferieklare unger på skolen. Da var 191 skoledager gjennomført, og utallige skritt tilbakelagt i Løvåsen-regi. På gåbussen på morningen har vi i gjennomsnitt vært ca 25 unger hver dag. Noen går helt fra Breivika, mens andre kommer på «bussen» underveis. Distansen fra Bunnpris Breivika til Kila skole måler 2,4 km. Hvis vi da sier at i snitt 20 unger tilbakelegger 2 km hver dag i 191 dager, så har vi tilbakelagt 7640 km på å gå til skolen!! Videre så går vi jo fra Kraftstasjonen til Kilkamhuset hver skoledag – 750 meter. Med et snitt på 35 unger pr dag på SFO disse 191 dagene, så har vi gått 5014 km på denne strekninga. Så er det jo igjen mange som tar buss hjem fra SFO. Dermed skal samme strekninga gås nedover igjen. Med et snitt på 18 unger på buss hjem, så har vi gått 2579 km nedover til buss. Totalt ender vi da opp med 15233 km bare i transport-strekninger i forbindelse med SFO. Altså godt og vel 1500 mil!! Det er ca 150 mil fra Harstad til Oslo…og den strekninga har vi altså gått 10 ganger!!! I tillegg kommer alle meter i lek og på tur i Løvåsen-regi!! Til sammenligning er det 14 953 km fra Harstad til Nairobi – Kenya….!!! En søkke sprek gjeng – det kan vi trygt kalle oss!!! Kjempebra!!! Med slike resultater å vise til, så kunne vi trygt kose oss med hjemmelaga pizza på Løvåsen siste skoledag!! Deretter kunne vi kose oss med rester av godteri fra skoleavslutninga. Noen hadde med seg dataspill, og fikk lov til å kose seg med det. Ungene hadde litt pene klær på seg denne dagen, og med passelig «møkkavær» utendørs så kosa vi oss inne denne dagen. Dette var også siste dag på Løvåsen for noen av ungene. Store 3.klassinger og skolebytte er grunnen til dette. Vi takker disse for at vi har fått lov til å bli kjent med dere, og ønsker dere masse lykke til videre!

Torsdag og laaaaaaaang skolefri, så da var det igjen klart for fulle dager her oppe på Løvåsen. Fra kl. 0730 droppa det inn unger, med matboksen i handa. Skolesekk var lagt igjen hjemme.  På planen sto det at vi skulle feire Nora sin dag, så da hadde hun valgt lunsj og litt aktivitet. Vi starta dagen rolig innendørs. Lego, sjakk, innebandy, PetShop, Donald Duck….ja, litt for enhver smak. Nede i garderobene kose vi oss også, med litt rollelek. Etter hvert var det tid for å trekke utendørs. Noen av våre 4-beinte venner hadde klart å komme seg innafor gjerdet, så da måtte vi få jaga disse ut i skogen igjen. Skyet og for det meste oppholdsvær venta oss ute, men temperaturen var fortsatt rett under 10 grader pluss. Dermed må vi nok ha på oss litt mere klær enn hva vi skulle ønske, når det faktisk er sommerferie fra skolen…..jaja, sånn er det!!! En stor gjeng kosa seg med fotball, finter og skudd. Pedal-bilene brukes fortsatt flittig. Vi henta ut litt nytt leke-utstyr vi har anskaffa. Frisbee av den store størrelsen fenga skikkelig, og med litt vind så fløy disse godt. Midtveis i dagen serverte vi rykende ferske grove vafler, med syltetøy og brunost. Ei flott og deilig matstund utendørs borte ved leirplassen vår. Mette og gode i magen satte vi i gang igjen. Det virka som et nytt hytteprosjekt er i emning borte i skogen. De første plankene på det som ser ut som ei ramme til ei ny hytte blei spikra opp. Det blir visst rene hyttebyen her…jaja, det sies jo at det er sør for sentrum at det vil være utbygging i årene som kommer. På slutten av dagen samla en gjeng seg på fotballbanen, og lekte «Mor, får jeg lov?». Kjempemorsom, og med fin både alders- og kjønnsblanding!! 

Fredag og straks St. Hans-helg! Virker som det er mange som gleder seg til det. Hører også at noen skal på fotball-turnering til Silsand denne helga – lykke til der!! Noen tar ferie i disse dager, mens andre har noen dager igjen. Denne dagen feira vi Erik. Med pølse i brød som Eriks valg til lunsj, så kosa vi oss med det ved leirplassen. Det varierte mellom litt solskinn og regnbyger, så jakker gikk av og på utover dagen. Trehjulssyklene til barnehagen fikk seg maaaaange runder rundt banen, og det samme med pedal-bilene. Frisbee fenga en liten gjeng, mens andre kosa seg med vårt nyinnkjøpte seilfly. Ei rolig og deilig avslutning på dagen innendørs, der vi kosa oss med litt frukt. Noen slag til med sjakk, litt lesing og kos med kyllingene nede i barnehagen. Denne uka har det blitt klekket ut 17 nydelige velskapte kyllinger der, og disse har vi fått ta i øyesyn denne uka. I dag fikk vi kose litt med de også – kjempepopulært!

Med dette ønsker vi alle sammen ei fantastisk flott St. Hans-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen. Til dere som tar ferie – god ferie og god sommer!

PS – pga ferie og ferieavvikling, så vil det utover sommeren ikke bli lagt ut blogg og bilder ukentlig. Har som mål å komme med ei oppsummering midtveis i sommeren, og så rett før skolestart.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)