Barnehage: Uke 25 - 2012
by Jorunn on June 25th, 2012

Nok en innholdsrik uke på Løvåsen er over. Noe har vi alt glemt, noe husker vi for alltid og noe har bare lagret seg og plutselig, når vi treng det, plopper det frem som en knagg vi kan henge nye erfaringer på.

Tirsdag hadde vi vårfest i barnehagen. Sammen med Nina hadde ungene øvd inn en liten fotballvisning, fremført med «Vikingsangen» på høyttaleranlegget og med oss andre som hjemmepublikum. I år er det Viking (og Barcelona, da) som teller…..

De tre flotte førskoleungene våre fikk overrekt en rose samt permen sin med bilder og div de har laget disse to årene de har vært på Løvåsen. I tillegg venter en overraskelse som ikke rakk frem i posten.

I talen sin, sa Jorunn at Emilie, Jenny Marie og Ludvig er historiske som første avgangskull opp i skogen hos oss.

Heldigvis fortsetter de her på SFO til høsten og vi kan glede oss over å følge dem litt videre på veien.

Foreldrene hadde med ymse mat som ble satt frem til et koldtbord.  Du verden korr mye godt som det var å velge i!!! Mette ble vi, og sannelig var det ikke en del igjen som vi fikk til lunsj dagen der på.

TAKK til alle som stiller opp og er med på å bidra til fellesskapet.

Etter festen pakket førskoleungene, Nina og Jorunn sekkene og gikk opp til Hundremeterskogen. Der sko vi sove i lavvo, noe vi gledet oss veldig til.  Mens vi spikket pølsespidd ble vi var noen bevegelser borte i skogen OG tror du ikke det var HULDRA. Tenk vi så huldra, det er det ikke mange som har gjort. Ho hadde langt lyst hår, nydelig blå kjole og ei kappe med hette på seg.
Etter tannpuss i elva, natta fortelling og litt skravling var det sovings, og da vi stod opp regnet det. Egentlig skulle vi steike pannekake på bål til frokost, men valgte å gjøre det innendørs.
Mandag ettermiddag kunne vi høre pip inni eggene som lå i ruge maskinen. Det tydet på at klekkinga var like om hjørnet og tirsdag morgen var fire nydelige dun- nøster klare for verden. Og flere skulle det bli. Hele 17 stykker.  Det er stor stas å få holde dem, ja bare det å få sitte å se på kyllingene over kanten på kassen, fasinerer lenge lenge.

Om en uke skal 10 kyllinger til Balsfjord, resten skal få være sammen med oss noen uker til. Amalie, som er Dverg Cochins, skal heldigvis ikke nordover.

Torsdag fikk vi endelig sådd gulrot og reddik i kassen oppe på Løvåsen.  Arianne, Dina, Kristoffer og Emil Andre hjalp Jorunn med å bære sand (i lekebøttene) som vi kunne blande i jorda for å få den litt luftig.  Med hver vår spade blandet og blandet vi. Etter hvert ble vi riktig god, slik at det ikke sprutet utfor eller på hverandre.

Larven «aldri mett» er blitt til flotte sommerfugler under veiledning av Veronica. Resultatet kan sees på veggen i garderoben.  I en tid med mest uteliv er det av og til godt med litt puslerier innendørs.

Fredag gikk vi alle over myra og bort til elva for å plukke blomster, se etter frosk og finne fossen som noen hadde vært ved tidligere i vår. 7 blomstersorter ved hodeputa vil i drømme sankthans natta fortelle hvem en blir gift med. Sortene fant vi, drømmen vet vi ikke noe om.

2 frosker fant vi også. En stor og en liten. Denne lille frosken hadde vi i bøtta til Emil Andre og plutselig hoppet den over i Kristoffer si bøtte, til forskrekket jubel fra ungene.

Nå nærmer ferietiden seg med raske skritt og allerede til uka går de første barn og voksne på ferie. Vi sier; kos dokker og nyt ferien!!  

På Løvåsen er vi klare for nye flotte sommerdager.
 
 
 
 


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)