Barnehage: Uke 24 - 2012
by Nina on June 18th, 2012

Mandag møtte 14 raske barn i barnehagen, superklar for ei ny uke i barnehagen. På planen stod det friidrett og spente gikk vi ut på fotballbanen. Der varmet vi opp med sisten, vi kjente at vi ble god og varm og latteren satt løst. Etter oppvarmingen gikk vi over til stafett. Vi snakket litt om hva stafett er, og ble enige om at 30 meter var langt nok å løpe når vi skulle springe det raskeste vi orket.. Klar – ferdig – GÅÅÅÅ!! Barna løp det de orket, og flere er utrolig raske. Vi prøvde oss på litt veksling med pinner, og vi prøvde å springe baklengs. Gøy!!

Barnehagebarna har lenge gått og vært misunnelig på Sfo barna som har egen trehytte, og vi har vært på leting etter passende «tomt» for å sette opp vår egen. Onsdag tok supergruppa saken i egne hender, gikk resolutt ut på Løvåsen området og bestemte at plattingen som vi egentlig ikke bruker til noe var perfekt gulv til trehytta. Da var det bare å kaste seg rundt med målband, tomstokk, penn og papir. Etter nøye målinger, var det regning. Hvor stor i kvm ble hytta? Hvor mye materiale trengte vi? Vi fikk kyndig hjelp fra herremannen på huset, vi lagde handleliste og satte oss i bilen. Turen gikk rett til Byggmakker på Seljestad. Her handlet vi materialet og spiker før vi dro tilbake til barnehagen. Ludvig og Emilie bar all materialet opp på Løvåsen, og med så mye muskler i bruk, trengte de en god lunsj. Lunsjen ble spist i en fei før vi skyndte oss ut og satte i gang.

Rammen ble spikret sammen, og nå var det bare for oss å måle opp og sage til bord som vi spikret sammen. Og etter hvert som de små våknet, kom også de ut for å hjelpe oss. Og slik ble det resten av uken.. Hele området har nok som dere har sett, vært en byggeplass. Men det var vært en utrolig spennende prosess, og enda mangler vi vindu, dør og tak. Og mens vi holder på med snekringen, snakker vi om alt mellom himmel og jord. Hvem skal gifte seg med hvem når de blir stor, hvor vi kommer når vi dør, hvorfor vi ikke kan spise godteri hver eneste dag? Mange gode, undrende spørsmål som vi voksne bare koser oss med å lytte til. Vi kjenner på at det er godt å være gode venner, at vi trenger hverandre og at det er flott at vi er forskjellig; for da kan vi jo forskjellige ting!! :-)

Denne uken har vi også hatt besøk av Holtet barnehage, morsomt med nye fjes, og morsomt å se hvor stolte barna er av barnehagen vår. De viser fram alt vi har og tar de villig vekk med på hele området vårt. Vi har også hatt besøk av mellomtrinnet på Kila som overnattet i Hundremeterskogen. De ble så sjarmert av barna våre, at de brukte mye av tiden sin der oppe til å leke med oss – dèt er gøy det!!

Ei flott uke på Løvåsen, der gode vennskap og samarbeid har vært i fokus. Nå gleder vi oss stort til ei ny uke med fart og spenning, og ferdigstilling av trehytta!!


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)