SFO: Uke 24 - 2012
by Arnt on June 15th, 2012

Vi venter på sommeren her oppe på Løvåsen!!! Rykter vil ha det til at godt sommer-vær kommer fra og med St Hans, og vil vare til og med august. Det er i alle fall utsagnet fra en troverdig vær-profet på Ibestad. Så da får vi holde ut ei uke til med 8-10-12 grader. Og mens vi venter, så «gruser» vi på med god og variert aktivitet på Løvåsen!

Mandag venta brødskiver med deilige varme fiskekaker på oss da vi kom fra skolen. Med magen passelig full og mett, så satte vi i gang med dagens sprell. Stiv heks og haien kommer for de som ønska det. Fantastisk deilig å ha ei stor, grønn, flott og innbydende krøllgress-matte som innbyr til slik deilig lek. Andre kosa seg i skogen ved lavvoen, med litt små-snekring og rolle-lek. Innimellom ble det også god fart på pedal-bilene rundt banen.

Tirsdag ble det litt reste-lag fra dagene tidligere. Brødskive med fiskekaker fra dagen før, pølser og grøt fra før helga. Noe for enhver smak med andre ord! Deretter var det tid for insekt- og smådyrjakt. Vi fant frem forstørrelsesglass og gjennomsiktige plastesker, og satte avgårde. Det er jo et eldorado for sånn skatte-jakt her oppe i «skauen». Edderkopper i alle varianter, biller, snegler, mark, fluer…ja, ikke rart at den dagen gikk i ei rasende fart. Flere av 3.klassingene ble utfordra på litt praktisk arbeid, og hjalp til med å sette opp resten av gjerdet ved leirplassen vår. I tillegg fiksa vi porten og fe-rista borte ved bru. Viktig å ha dette på stell, nå som sauer og lam i hopetall blir kjørt ut i marka. Det ble en utrolig flott dag!

Onsdag kosa vi oss med Biola og havregryn til lunsj. Deretter var det ny repetisjon av førstehjelp, både for oss voksne og ungene. Vi samla oss gruppevis rundt på området, og gikk gjennom prosedyrene ved tenkte skader og situasjoner. Dukka vår, Anna, var også med på opplegget, og vi fikk øvd oss på hjerte- og lungeredning. Utrolig flott å se hvor engasjerte og flinke ungene er, og vi liker å tro at vi har en god finger med i spillet på dette! Deretter var det tid for frilek rundt på området. Barnehagen har satt i gang eget hytteprosjekt oppe på barnehageområdet. Der trengte de litt kyndig snekker-hjelp, så de som ønska det av SFO-ungene fikk lov til å hjelpe til der. Kjempeflott, og veldig morsomt at de store kan hjelpe og vise de små hvordan det skal snekres!!

Torsdag var det tid for utflukt med fisking. Vi henta ungene på skolen, og gikk så til fjæra i Ruggevika. Været var bra – bedre enn meldt – så vi gleda oss stort til fiskinga. Vel fremme satte vi til livs ferdigsmurte brødskiver, før vi fant frem fiskeutstyret. Noen hadde med eget utstyr, og ordna det for det meste selv. Deretter gikk vi puljevis bort til svabergene nedafor Jektholtet, for fisking. Hver og en fikk sin tur til ei økt med fisking. Etter ei stund ble første fisken dratt i land. En pitteliten sei. Den ble tatt forsiktig av kroken, og sluppet ut igjen. Ei lita stund etter ble neste seien dratt i land. Denne var litt større, så den valgte vi å ta vare på. Helt på slutten ble en liten torsk dratt i land – ca 2 kg tung. Denne tok vi også med oss. Mens fiskinga foregikk, så kosa de andre seg med skattejakt i fjæra. Krabber, kråkeboller, tangsprell og marefloge ble samla i små vannpytter på svabergene. Kjempemorsom dag i fjæra, og veldig deilig å komme seg litt bort i blant.

Fredag og straks helg igjen. Etter en lang dag med skogstur på skolen, så valgte vi innendørs-lek denne dagen. Hamburgere til lunsj, og yoghurt og is til dessert – nyyyyydelig!! Deretter var det tid for å sløye fiskefangsten fra dagen før. Morsomt og kjempespennende å se hvordan det ser ut inne i magen til fisken. Mon tro hva den hadde spist til lunsj? Deretter kosa vi oss med litt Lego, lesing, brettspill og herjing i gymsalen. Flott å kunne roe ned med litt uorganisert aktivitet mot helga.

Neste uke går vi inn i siste skoleuke for skoleåret 2011/2012 – utrolig så fort tida går!!

Med dette ønsker vi alle sammen ei fantastisk flott juni-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)