Barnehage: Uke 23 - 2012
by Jorunn on June 10th, 2012

Eeeeendelig fikk vi en smak av sommeren her nord. Ikke bare etter kalenderen, men med følt varme :-)

Herlig å se ungene komme mer sommerlig kledd, dag for dag utover uka – helt til torsdag, da spurte de etter votter igjen.

Utgåinga på morran var unnagjort på 5 minutter. En tur innom do, på med skoan, en smøresjekk og ut. Nydelig.
Noen av de små syntes det var litt vanskelig å gi slipp på strømpebuksa. Kroppsspråket etterpå viste at det opplevdes godt for kroppen med mindre klær på. 

Lunsjen ble spist ute, 4 av 5 dager denne uka. Onsdag var det laks på bål. Noen ble kjempeglad, noen syns det var greit nok og noen lot det være med smakinga. Tilbehør var oppdelte maiskolber med smør, varmet i folie på bålet. Veronica hadde kokt opp poteter delt i terninger som også ble stekt med smør, i folie, på bålet som Emil Andre og Jorunn hadde laget.
Til tenn briketter brukte vi en mengde kongler som Emil Andre plukket.  Det ga god fres, lukt og røyk. Eirin kunne fortelle at det var et godt triks for å holde mygga borte.

Førskolegruppa holder fortsatt stand.  Sammen med Nina har de nå startet planlegginga av et hytteprosjekt. Så god som denne gjengen er med tall og bokstaver, tenker jeg oppmålinga går som en lek.
Vi har måttet si stopp ( har dere lagt merke til at ungene sier en del  stopp i stede for «nei» og «ikke»?  Snakk med personalet om du lurer på hvorfor)  for klatring i SFO sine hytteprosjekt. I stede skal vi lage vår egen hytte, designet og bygd av liten og stor.

Torsdag var vi «alle mann alle» med skoggruppa på tur.  Målet var en fuglekasse som skoggruppa, sammen med Merete hadde hengt opp mens det enda gikk an å gå på ski.
Men som alltid, når en tar seg tid, så er veien (prosessen) vel så viktig. Vi smakte på Gaukesyre (http://nn.wikipedia.org/wiki/Gaukesyre). Den smakte litt surere enn lime, for det hadde Erik smakt, men ikke så surt som sitron.
Vi fant en liten frosk som passet i en kopp. Slik ble det enklere for alle å studere den uten at den hoppet av sted. Da vi hadde vann i koppen tok frosken svømmetak...
Frosken ble sluppet ut der vi fant den, for kanskje vi treffer på den igjen til neste år??

Fjellfiolen (gul) og skogsfiolen (blå) blomstret og vi fant bregne, hvis art fantes også da dinosaurusen levde.
OG, vi fant fuglekassen. Men den hang høgt, høgt oppe slik at vi ikke kunne se i den. Det hadde vært masse sny på bakken da den ble hengt opp…

Da vi kom tilbake til Løvåsen hadde Nina tent opp bål og vi kunne kose oss med pølser med tilbehør. Det var siste lunsjen Merete spiste sammen med oss for hun går tilbake til sin stilling som spesialpedagog i kommunen.  Hun fikk gave av oss, slik det seg hør og bør. Og jammen hadde ikke hun kjøpt gave til oss og :-)

Fredag sjekket vi ruge maskinen og der fant vi et egg med sprekk i skallet. Da vi gjennomlyste egget så vi ingen tegn til at det var kylling i det. Derfor knuste vi egget og inni var det som et helt vanlig egg med plomme og vite. Men i noen andre egg som vi gjennomlyste, der var det liv, spennende :-)
Ungene krysser av på kalenderen og snart er det bare ei uke igjen til vi forhåpentligvis får kyllinger………

Mye glede i hverdagen.


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)