SFO: Uke 23 - 2012
by Arnt on June 8th, 2012

Årets første sommer-måned her nord, juni, er nå godt i gang. Og ja, vi har hatt en smak av sommer denne uka. Kilkam sitt nye stadion-ur er virkelig kjekt – det viser både klokkeslett og temperatur. Så da kan vi følge med på temperaturen hele tida mens vi er ute på området. Denne uka kan vi skryte av 17 grader pluss i skyggen på det meste, og da begynner det å ligne på noe! Stor kontrast til de usle par gradene vi hadde for få dager siden. Med sol, varme og litt vindt, så tørker det godt opp i terrenget også. Det gjør at lysten til å bevege seg litt utafor området vårt tiltar veldig.

Mandag starta uka med ballaktivitet. Etter forrige helgs Hålogaland Kraft Kilkam Cup var det godt med overskudd av pølser, slik at vi erstatta brød og fiskekaker med pølsefest. Deretter fortsatte vi med full fart i lek. Ballspill stod på planen, og en del valgte å ta i på det. Fotball for de som ønska det, og kanonball for andre som ønska det. Full fart og fres i starten av uka, selv om mange nok hadde hatt ei lang helg i Kilbotn fra før av. I klatrenettet fant mange det morsomt å være, og hyttebyggerne fikk også flikka litt på hytta. Noen hadde visst vært for ivrige sist helg, slik at ting ikke var slik vi forlot det sist fredag. Uansett, vi fikser det meste!!!

Tirsdag og onsdag var det igjen tid for seljefløyte-laging. Med fylte pitabrød tirsdag og Lenes spesialsuppe onsdag i magen, så var det tid for møysommelig arbeid med kniven. Noen ønska å se på mens fløytene ble laget, mens andre ønska å prøve litt selv. Brukbare emner fant vi rundt på området – både av selje og rogn. En kjapp tur ned til svingen i brattbakken var veldig fruktbar. Der fant vi masse flotte emner. Vi slet litt med fløytene i begynnelsen, men etter en rask tur inn på  PCen fant vi ut av det via et filmklipp fra «Heia Norge» på nrk.no. Det viste seg at vi hadde snudd klang-rommet feil vei. Når det blei retta opp, så hylte det i massevis av fløyter rundt på området. Kjempemorsomt både for liten og stor, og det fenga heile bunten. Godt jobba alle sammen!!

Torsdag venta ferdigsmurt brødmat i sekken da vi ankom Løvåsen. På planen stod tur til Okseholla noen hundre meter oppafor Kilkamhuset. Her skulle vi gjennomføre litt grottevandring – stilig!! Vi var raske med å sette fra oss skolesekkene, for så å ta på tur oppover. Et par hundre meter nedafor grotta, etablerte vi samlingsplass. Ut av sekken med mat og drikke, og så kosa vi oss ute i skogen med det. Deretter gikk vi puljevis opp til grotta. På med hjelm, og så fikk en og en komme inn i grotta der Arnt venta for å vise og forklare litt. Mange spente ansikter og måpende øyne entra grotta rolig og forsiktig. For det må vi – det kan være glatt, samt at det er litt skarpe steiner som stikker frem inne der. Vi strakte hals, og fikk sett helt ned i Okseholla. Der fossa det godt med vann, fra en vår-yr bekk som renner gjennom. Vi så også det sorte hullet der grotta fortsetter videre – visstnok nesten helt ned til hundremeterskogen. Okseholla har fått navnet sitt etter at en okse falt nedi den i gamle dager. Oksen endte visst sine dager der, og mange av ungene hadde nok forventninger til å se beinrester og skjelett der. Men det fantes det ikke der – det er nok leeenge siden dette ble borte. Kan være ganske så stor vannføring nedi grotta når vårsmeltinga er som verst. Når alle hadde fått sett det de ønska, så snudde vi nesen nedover til Løvåsen igjen. Vel nede igjen fikk de som ønska det avslutte dagen innendørs med litt lesing og spill, mens andre kosa seg ute rundt på området litt til.

Fredag feira vi Johanne sin bursdag. Hun elsker grøt, og hadde valgt det til lunsj. Dermed serverte vi risengrynsgrøt ute på benkene. 2 fulle gryter ble satt til livs – nyyyydelig!! Deretter spredte vi oss rundt på området til frilek etter eget ønske. Pedalbilene ble raskt fylt, og et lite mini-rally kom raskt i gang. En del av ungene har lett etter marihøner, og på enden av fotballbanen har de laga en liten marihøne-zoo. Der koser de seg og studerer marihønene og deres gjøremål. Noen hadde virkelig fått blod på tann og fortsatte med seljefløyte-spikking. Blir spennende å se om de tar med seg disse ferdighetene videre i livet. Søndag til mandag står årets høydepunkt for 3.klassingene for tur – overnattingstur med full oppakning og kano. Vikevatnet i Sørvika er målet i år, så litt forberedelser har vi gjort der. Blir spennende, koselig og morsomt!

Med dette ønsker vi alle sammen ei fantastisk flott juni-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)