Barnehage: Uke 22 - 2012
by Nina on June 4th, 2012

Da har tidenes korteste uke sust rett forbi oss, og siden vi bare hadde tre dager gjaldt det å utnytte de til fulle. Allerede på fredag hadde vi jukset litt og satt poteten, det visste ikke Nina.. Så under samlingsstunden tirsdag morgen snakket Nina i det vide og det brede om potet, groe, lys og kjærlighet til potet – og de fantastiske barna deres ventet til hun hadde skravlet seg ferdig før en liten gutt på fire år sier; «Nina, vi satte potet på fredag!» Dèt er empati det!

Og mens vi sang «Sol, sol kom igjen» kom Jorunn forbi.. Hun hadde med… RUGEKASSEN!!! Jubelen stod i taket, og forventningen var til å ta og føle på. Jorunn hadde brukt pinsehelgen på å kjøre Evenes rundt for å finne egg som var klar for ruging.. Vi kjente litt på eggene og fantaserte om hvem som var inni, før rugekassen ble satt til oppvarmning. Etter lunsj og soving satte vi oss i ring og var klar for å legge eggene i rugekassen. Jorunn har laget egen perm til alle barna der alt som har med ruging og klekking å gjøre skal stå. Spennende.. Og rundt den 19. juni har vi forhåpninger om å høre flere små pip fra vaskerommet, og vi gleeeeder oss!!! :-) :-) :-)

Onsdag fikk vi besøk av bokbussen for siste gang i år. I tillegg til å levere tilbake og låne nye bøker, var det denne gangen med ei samisk dame som fortalte oss eventyr om draugen, om samiske jaktmenn skjøt selen med ei magisk sølvkule. Etter fortellingen fikk vi se historien som tegnefilm på pc. Spennende med ny opplevelse på bokbussen..

Torsdag var det tid for tur for skoggruppa! Denne gangen var det bare syv unger som var klar for tur, den minste av alle var lille Emrik som gikk som en helt hele veien.  Målet for turen var å finne bekkeblom, og hurra! Vi fant det!! Med på turen hadde vi også hammer og spiker, og med det lagde vi hull i ei bjørk.. Ut kom det sildrende bjørkesaft som alle smakte på – det smakte søtt og godt! Vi snakket om at vi må være forsiktig og ikke spikre for langt inn, da kan man skade treet slik at det dør. Lunsjen inntok vi med den store steinen, dagens lunsj bestod av egenprodusert brødskive. På forhånd hadde ungene fått beskjed om at de måtte selv kjenne på hvor mange brødskiver de trengte, og underveis var det en av jentene som innså at hun hadde beregnet for lite mat.. Hun var mer sulten, og da er det flaks at hun går i barnehage med verdens beste gentleman gutt som tilbydde seg å dele sin mat med henne, hærlig omsorg som varmer store og små hjerter!

Vi avsluttet uken med sludd og regn, og håper så inderlig på litt sommervarme i neste uke, for nå er vi KLAR til ei ny flott uke med sol og sommer og barn i lette klær og sko!!! :-)


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (4)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)