SFO: Uke 22 - 2012
by Arnt on June 1st, 2012

Mai 2012 er i skrivende stund historie. «Kom mai du skjønne milde» heter det så fint i sangen, men vi kan vel trygt si at mai 2012 har vært alt annet enn mild. Med tette snøbyger gjennom hele måneden, gradestokken som har vist temperaturer for det meste rundt 0 grader, snø som har ligget på området langt utover måneden, så underbygger vel det våre påstander om mai i år ikke har vært spesielt mild. På den annen side hevder erfarne «hobby-meteorologer» og spåmenn at en dårlig mai gir en knallbra sommer – tenker vi ligger veldig godt an i år da mht god sommer!!!
Været kan vi lite gjøre med, annet enn å forholde seg til det på best mulig måte. Så da kler vi oss etter været, og kjører på med god og variert aktivitet her oppe på Løvåsen. :-)

Mandag starta uka særdeles rolig, med 2. pinsedag og fri. Deilig å kunne sove litt lenge, kanskje…?

Tirsdag var det full gass igjen. Til lunsj serverte vi Lenes spesial-suppe….nyyyyydelig god! På planen stod det brannøvelse, og da måtte vi jo befinne oss innendørs for å få det til. Etter mat samla vi oss i salen, og snakka masse om brann og hvordan vi skal oppføre oss i tilfelle brann. Mange ivrige unger deltok i diskusjonen, og vi kom frem til en god enighet om felles regler og opptreden. Deretter hadde vi gjennomgang av Kilkamhuset – hvor er røykvarslere, slukkingsutstyr og nødutganger? Alle til stede fikk se dette. Til slutt gjennomførte vi en planlagt evakuering ifm brann. Alle sammen var i lek da alarmen gikk, og samtlige forlot lokalene rolig og behersket. Oppstillingsplassen vår er fotballbanen, med oppstilling klassevis klare for opprop. Helt strålende gikk det!! Dette var en forhåndsmeldt øvelse, kanskje kommer det en uanmeldt en dag vi er inne og koser oss….

Onsdag venta Biola og havregryn/fruktmüsli på oss da vi ankom Løvåsen. Det gikk ned på høykant i full fart borte ved leirplassen. Deretter var det barnas valg på lek og aktivitet. Pedalbilene kom raskt ut da, og mange kosa seg med kompis-kjøring utallige runder rundt banen. I skogen snekrer vi videre på hytta, mens andre kosa seg i taubanen. På fotballbanen samla det seg en gjeng som drev med ulike fotballaktiviteter. Vi voksne ble også utfordra så det holdt, og vi lar oss gjerne rive med da! Midt på banen er det populært med stiv heks i midtsirkelen. En skikkelig deilig dag med andre ord, med masse variert lek og aktivitet rundt på hele området.

Torsdag var det klart for utflukt igjen. Friidretts-banen på Stangnes var målet. Vi hadde fått låne nøkler hos IK Hind, slik at vi hadde tilgang til utstyr, toaletter og vann. Vi møtte barna på skolen. I stedet for å hoppe av skolebussen i Kilbotn, så tok vi den videre til til Kanebogmyra. Derfra tok vi oss til beins forbi Amfi Kanebogen og videre ned til Stangnes og idrettsbanen. Av med sekker, og så var det tid for mat. Ferdigsmurt brødmat mettet magene, og deretter påfyll av vann. Så var vi klare til aktivitet. Vi hadde henta frem utstyr til spydkast, sleggekast, diskos, høydehopp, kulestøt og lengdehopp. Med god spredning rundt på banen, så fikk alle forsøke seg på det de ønska. Etter ei stund med rullering, så utfordra vi ungene til stafett klassevis. 2 lag i hver klasse som konkurrerte mot hverandre i 4x100 meter stafett. Fantastisk flott innsats, og det var så morsomt at vi måtte ta en runde til med blanding av nye lag. Kjempebra jobba alle sammen! Etter gode 1 ½ timer, var det plutselig tid for hjemreise igjen, ja tida går så altfor fort når en har det morsomt!

Fredag og så var jaggu juni måned her. Det er snart helg, og vi koser oss med valgfri lek rundt på området. Fiskepinner og pasta gjorde godt i sultne mager, og deretter fant vi det vi ønska å bedrive tida med frem mot helg. Pedalbilene går visst ungene aldri leie av, så de måtte til pers også i dag. Hålogaland Kraft Kilkam Cup 2012 står for tur lørdag og søndag denne helga. 700 fotballspillere skal kose seg på området vårt, og 132 fotballkamper skal avvikles. Ganske så mange av Løvåsen-ungene skal også delta, så da er det jo naturlig å finspisse formen litt for vi tar helg. Finta og skuddfinten terpes på, og skuddene fin-innstilles. Det lover virkelig bra for Kilkameratene dette her!! Midt på fotballbanen kosa en god gjeng seg med stiv heks og sisten. Den siste rastløse kløen skal ut av kroppen, før vi tar velfortjent helg. Endelig en dag med oppholdsvær og over 5 plussgrader, ikke rart vi blir ivrige!!

Med dette ønsker vi alle sammen ei fantastisk flott juni-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)