SFO: Uke 21 - 2012
by lovaasen.no on May 26th, 2012

Slutten av mai er her, og vi har bare noen få små dager igjen av vår-måneden. Vi har skikkelig vår-følelse på Løvåsen. Snøen tiner som bare det rundt på området, og snart så er det bare i fjellet det ligger standhaftige snø-flekker – heldigvis! Vi la veldig godt merke til det på mandag denne uka, siden vi ikke hadde vært her oppe på Løvåsen siden onsdag i forrige uke. Mini-banen var da dekket med snø, mens på mandag var den snøfri – helt utrolig, og veldig deilig å registrere!

Mandag starta vi uka med bursdagsfeiring av Emil. Han hadde valgt hamburger til lunsj. Vi kosa oss skikkelig utendørs med hamburger, brød, salat og ketchup – nyyyydelig godt!! Deretter var det valgfri aktivitet. Vi spredte oss rundt på området. Hyttebyggerne fant fort frem kassen med verktøy og spiker, og satte i gang med finsnekring på hytta i skogen. Andre fant frem ball, og kosa seg med forskjellig ballspill på fotballbanen. Trehjulssyklene til barnehagen er også henta frem, og vi fikk låne disse hvis vi var forsiktige med dem. Taubanen er også i flittig bruk nå.

Tirsdag venta deilige varme ostesmørbrød på oss da vi ankom Løvåsen. I et strålende vær kosa vi oss med maten på benkene ved leirplassen vår. Denne dagen blei det stor aktivitet på fotballbanen. Det formelig myldret der til tider, med masse flott og deilig variert ballspill. Fotball prega dagen mest, og både ungene og vi voksne fikk kjørt oss skikkelig. De som ikke var så ivrige på ballspill, kosa seg med annen lek. Skogen ved lavvoen er en morsom og koselig plass for masse flott rollelek, så her var det aktivt og hektisk til tider. Jorun i barnehagen hadde funnet en død fugl langs veien på tur til jobb, og denne tok vi nærmere i øyesyn. Interessant og spennende å studere anatomien på en fugl på nært hold.

Onsdag var det fortsettelse på ballspill. Lunsjen bestod av grønnsaker og dipp, og vi hadde ei koselig og flott stund rundt bordet med knasking av grønnsaker. Mmmmm!! Deretter var det full fres igjen. Nå har snøen trukket seg skikkelig tilbake fra fotballbanen, slik at asfalten rundt har kommet frem. Dermed var det tid for å ta ut pedal-bilene våre igjen. Kjempepopulært!! Så da «e det på han igjæn» med runde på runde rundt banen – med og uten passasjerer. Fotballgjengen er trofast, og kosa seg med det. Det samme med hyttebygger-gjengen – mange av disse går igjen på samme aktivitetene. Med det fantastisk deilige været, og med den dårlige værmeldinga for de neste dagene i minne, så valgte vi oss litt dessert denne dagen. Deilig is – PinUp og Lollipop – naaaammmm!!!

Torsdag feira vi bursdagen til Caroline. Hun hadde valgt pannekaker til lunsj, og de som ønska det fikk ei skje blåbærsyltetøy på. Med nydelige pannekaker i magen, storma vi til aktivitet. Pedal-bilene var klare til nye runder, og det fikk de. Andre kosa seg i skogen ved leirplassen med koselig flott rolle-lek. På fotballbanen ble det utfordring fra fotballgjengen til oss voksne på å stå i mål på skuddtrening. For å si det sånn – det svei godt i håndflatene!! Hørte jeg keeper-hansker neste??!! En liten gjeng kosa seg i tau-banen – morsomt å se om en klarer å være 2 stk på hver tur….

Fredag stod bålkos og barnas valg på planen. Skumle vindforhold gjorde at vi avlyste båling – vi må være mere forsiktige mht åpen ild nå når våren har kommet, og spesielt når vinden tar godt. Dermed varma vi fiskekaker og pasta innendørs, og tok med ut. Vi kosa oss vel og lenge med maten – ganske så mange som fant ut at det faktisk var plass til litt mere når de kjente godt etter. Bra!! Det starta brukbart utendørs, sånn værmessig, men så blei det betraktelig kaldere og mere vind. Da pulje nr 2 ankom Løvåsen, så valgte vi å trekke innendørs. De inntok maten innendørs. Innebandy, PetShop, tegning og annen lystig lek prega dagen, idet vi roet ned mot helg.

Med dette ønsker vi alle sammen ei fantastisk flott pinsehelg, og vel møtt igjen på tirsdag (Jepp, fridag igjen på mandag!) til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)