Barnehage: Uke 21 - 2012
by lovaasen.no on May 26th, 2012

Vi ser tilbake på uka og har en opplevelse av at vi i år heller synger, med et håp i stemmen; kom juni, du skjønne milde….

Men onsdag hadde vi en forsmak av sommer og kosa oss utendørs hele dagen.  Så bra var dagen og været at vi feiret med en ispinne, årets første på Løvåsen. 
«Go-cartan» ble tatt ut og var kontinuerlig i bruk denne dagen.  Runde på runde på asfaltstripa rundt fotballbanen.  Slikt blir det sterke muskler av.
Til lunsj var det wraps på bål 

En dag Jorunn kjørte på jobb, så ho en spurv som nettopp var blitt påkjørt. Den rørte litt på seg og så døde den.  Jorunn tok den med til barnehagen slik at vi alle fikk studert den grundig.  Det var mange ting vi lurte på og mye fant vi ut av.
Dette ble en fin innledning til at vi neste uke skal legge egg i ruge-maskinen.  For i motsetning til mennesker og sauer, så klekkes også spurv, på samme måte som kyllinger, ut av egg…..

Tirsdag var våre førskoleunger, Emilie, Ludvig og Jenny Marie på førskoletreff i Holte barnehage.  Der traff de mange av dem de skal gå i klasse med på Kila til høsten.  Sammen grillet de, lekte og hadde en spor lek.  På slutten av «treffet» ble det diplom på dem alle.

Torsdag var det tid for gårdsbesøk.  Heldige oss som kan gå over ei myr, så ei bru med ei flomstor elv under, opp en gress- og lyngkledd li, langs en skogsvei, under ei bru (korr det var en flott klang/ekko når vi sa ko-ko) og enda litt lenger, helt til vi kom frem til Norodds sauefjøs.
Der fikk vi bl.a. hilse på mange flaske lam.  Stor stas.  De som ville, fikk holde et lam, alle klappet og strøk på lammene og noen delte ut suss :-) Før vi startet på heimveien smakte det fortreffelig med nistemat.

Fredag var ukeslutt med senka skuldra og god lek rundt om på vårt flotte uteområde.  Vi fikk satt potet i bøtter og vasket go-cartan.  Slikt arbeid hører våren til, må vite!
Dagens vårtegn ble hestehov oppe på Løvåsen.

Ved fruktbordet  ble det filosofert rundt ordet «å hate». Det var noen som hatet banan og så var diskusjonen i gang. Å hate er et sterkt ord, var det et barn som sa.  Hva kan en da si i stede?  Mislike eller liker ikke? Å elske, er også et sterkt ord. Elsker vi noe/noen og er glad i eller liker andre? Utrolig hva unger kan tenke på og bidra med. Og da en av disse fantastiske ungene ble hentet i dag, kom det: mamma, æ elske dæ :-)

God pinsehelg til oss alle.


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)