Barnehage: Uke 20 - 2012
by lovaasen.no on May 20th, 2012

Denne uken har vært preget av mye variert vær, som har bidratt til at vi i begynnelsen av uken var litt inne, og avsluttet uken ute. I forrige uke lånte vi av bokbussen en idèbok som inspirerte til masse formingsaktiviteter. Blant annet har vi laget et dukkehus med alt som hører til, utrolig flott og det har gitt masse fin lek.

I den store jakten på vårtegn har vi denne uken fått skikkelig fart. Det viktigste først, vi har fått på oss joggesko – og det var heeelt nydelig!! På fotballbanen er det nå helt tørt og fotballen kommer nå for alvor til sin rett. Vi øver oss på skudd, på å ta imot ball og på kast. Alle er med på sitt nivå, og vi blir inspirert til andre ball leker. I neste uke kjenner vi det er på tide å ta fram idrettsdagen vår igjen, da er fotballbanen super å ha som utgangspunkt.

Et annet klart vårtegn er at nå er hele sandkassen kommet fram fra snøen, og vi har utrolig mye fin lek. Det lages veier, borg, broer (med krokodiller under selvsagt), slott, mat og mye, mye mer. Sand er et flott verktøy for kreativ lek i barnehagen, ingen tvil om det.

Vi voksne har hatt prosjekt i forhold til å gjøre samlingsstundene enda mer spennende, og i den forbindelse har Eirin laget ei flott handdukke sammen med barna takket være Liv Kristin som kom med masse knapper!! Tusen, tusen takk!

Onsdag var det så varmt og godt at vi var ute hele dagen, vi hadde varmerekord med hele 14 grader i skyggen!! Vi kastet av oss ytterjakkene og storkoste oss med bålkos. Men før vi kom til bålkosen, møtte vi på en utfordring.. Vi manglet den ene foten til grillstativet. Vi voksne leitet og leitet, og da vi kom tilbake hadde Ludvig vært kreativ og funnet en pinne som han hadde brukt til fot. Genialt!! Her har vi framtidens ingeniør.  Og da vi endelig hadde fått fyr på bålet, koste vi oss med fiskekaker og brødskive. Nam, nam!!

På fredag tidlig, tidlig morgen var det tre spente førskoleunger som møtte opp på Rema Kilamyra. De skulle ha avslutningstur sammen med SFO til Grøtavær og Burøya. Skravla gikk og stemningen var stor. Vel framme på leirskolen på Grøtavær, ble vi møtt av Heidi som fortalte oss at i dag skulle vi klatre, rappellere, se på krigsruiner, padle i kano og bare kose oss.
Vel framme med klatreveggen ble vi stående og se på mens hun forklarte hvordan vi skulle klatre trygt. Hun viste oss selen vi skulle ha på, og så var vi i gang. Vi fikk se litt på SFO ungene før Emilie tok mot til seg og sa, «æ vil klatre». Hun fikk selen på seg og klatret to, tre meter oss og rappellerte ned, stili!!! Jenny Marie prøvde seg også, men det var litt skummelt. Hun kom litt opp, før hun rappellerte ned! Så var vi klar for krigsruinene, det var litt skummelt og spennende. Vi gikk til noe som vi trodde bare var en jordhaug, men Ludvig fant et rør som stakk opp – og der kunne vi rope haaallloooo. Det viste seg at det var et hus nedi der, men noen inngang fant vi aldri.. Spennende.. Så bar det tilbake til bussen som tok oss til kaia der vi fikk utdelt redningsvester før vi satte oss i båten. Ludvig og Emilie hoppet lett ned i båten og satte seg kjekt fremst. Men frisk sjøluft satte vi turen til Burøya. Der ble vi møtt av kritthvit sandstrand og kanoer, lavvoer, volleyballnett og bålplass. Helt utrolig idyllisk, og ungene kastet seg i lek. Mens leken pågikk, lagde Sivert (bussjåføren vår!!!) bål til oss. Kjekt med bussjåfører som kan brukes til så mangt.. ;) Mens vi ventet på at maten skulle bli klar, var vi med på krabbefanging, volleyball, sandslottbygging og skjellsamling.

Vi grilla pølse, og etter det var det tid for å padle kano. Ludvig og Joakim i første klasse var først ut, og hakk i hæl kom Jenny Marie og Emilie. Litt skrekkblandet fryd, og øving og sannelig fikk de ikke dreisen på padling. Noen fordeler var det å være minst, for førskoleungene våre var de som fikk padle mest, gøy!

Vi hørte rykter om at det var ei taubru på andre siden av øya, så vi bestemte oss for å dra dit for å prøve. Emilie og Ludvig hadde veldig lyst til å prøve, men til slutt innså både små og store at de nok var litt for korte i armer og bein til å klare.. Neste år kanskje.. Vi skyndte oss tilbake for å rekke en liten tur til med padling før det var på tide å dra tilbake til Grøtavær. Om bord i båten som tok oss tilbake, var vi så heldig å få høre Grøtaværsangen, sunget av Trygve som var kaptein på båten. Alle tre satt som tente lys, og hørte mens den voksne mannen sang så det klang i fjellet.. Vakkert!  

På bussen hjem var det slitne unger, og Jenny Marie sovnet før vi hadde forlatt Grøtavær. Det vitner vel om mange morsomme opplevelser. En flott tur, og en artig avslutning for førskoleungene våre. Nå gjenstår bare å overnatte på Løvåsen, så er avslutningen komplett for førskolegruppa 2011/2012.


Posted in not categorized    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)