SFO: Uke 19 - 2012
by lovaasen.no on May 11th, 2012

Mai er nå godt i gang, og vi kan definitivt si at våren vinner kampen om årstidene. Snø-haugene smelter raskt, og endelig er fotballbanen helt bar takket være kjempeinnsats fra Arbeidslaget.

Mandag starta uka med en del ruskevær. Vi valgte å starte dagen innendørs, med varme fiskekaker på brødskiva. Mens vi kosa oss med maten, så la vi planer for resten av uka mht planting av diverse planter. Den store utflukten vi har planlagt 18.mai ble også grundig planlagt og diskutert. Mette og gode i magen, kledde vi oss for utetid resten av dagen. En stor grønn fotballbane frista ganske mange, så da var det klart at denne måtte utnyttes skikkelig. De som ikke blei frista av fotball, kosa seg med aking på de store høye snøskavlene rundt banen

Tirsdag var det tid for bursdagsfeiring. Ida i 1.klasse feira sin dag, med deilige pannekaker – like godt som alltid. Dagen blei flytta litt på for å imøtekomme lunsj-ønsket. Etter mat var det klart for planting. Vi delte ungene i grupper, slik at alle fikk sin runde med planting. En kjempepopulær aktivitet, og det spilte ingen rolle om en var gutt eller jente, liten eller stor. Graving i moll er skikkelig deilig!!!

Onsdag skinte sola igjen, og vi merker at temperaturen stiger noen hakk. Brød og pålegg ble tatt med utendørs, og ungene fikk selv smøre maten sin klar til spising – med valgfritt pålegg. Etter mat var vi klare til lek. 1.klasse-jentene trakk helt i øver-kanten av fotballbanen. Der hadde de fantastisk rolle-lek. Fra fantastisk snille foreldre har vi fått ny forsyning av plank og annen trelast. Dette fikk føtter å gå på denne dagen, og byggverkene blir mere og mere spektakulære. Det var også ei flott aldersblanding på denne aktiviteten. En annen gjeng trakk mot stor-søla, som til våre voksnes store glede blir mindre og mindre dag for dag. Ungene er nok ikke riktig så fornøyde med dette. Det var fisking av både ørret og kveite i søledammen. Kjempeartig!!!

Torsdag var det aktivitetsløype på planen, og denne gangen var det 17.mai-aktiviteter som skulle gjennomføres. 3.klasse hadde veldig lyst til å ha ansvaret for aktiviteten, og fikk utfordringa med å rigge opp de ulike stasjonene. Værgudene bestemte seg for å gi oss øsende regn, så vi rigga oss innendørs for aktivitet. Bowling, sekkeløp, tautrekking og potet i skje-løp var aktivitetene, så nå er vi skikkelig godt rusta for 17.mai! Vi tok også ei oppsamling på de som tidligere i uka ikke hadde fått planta. Potet og gulrøtter gikk i bøtta denne uka, så til høsten håper vi på å høste til etter herremåltid fra egen hage!

Fredag og ukeslutt. Oppholdsvær og vindstille på Løvåsen innbydde til skikkelig bålkos. Grillspyd stod på dagens meny, og det ble en knallsuksess! Paprika i 3 farger, eplebiter, druer, sukkererter og pølsebiter – alt ferdig oppskåret til nøye prosess med å tre på grillpinnene. Med god fyr på bålet gikk grillinga i en fei, så da var det bare å nyte måltidet. Litt ris vanka også til de som ønska det. Hææææærrrrliiiig!!! Vi tok oss god tid med maten, og deretter spredte vi oss i deilig lek rundt på området. Mange kosa seg i skogen, noen snekra hytte, i klatrenettet vrimla det til tider med små bein og på fotballbanen lekte vi «Stiv heks». Masse deilig variert valgfri lek – noen for enhver smak. En strålende måte å avslutte ei deilig innholdsrik vår-uke på.

Ellers denne uka har vi hatt en del fokus på sjakk. Vi har noen flotte 3.klassinger som i skrivende stund er på tur til Oslo på sjakk-turnering. NM for skoleklasser er målet, hvor 3A ved Kila skole skal representere Harstad. Dermed har vi lagt inn litt tid til øving også her på Løvåsen, slik at de stiller best mulig forberedt til turneringa. Interessen har vært stor – både blant ungene og oss voksne. Dessverre (for oss voksne) er vi ikke den helt store utfordringa for ungene i sjakk – for å si det sånn; 4-5 trekk og vær så god neste! Sånn er det med den saken, men morsomt uansett! Vi ønsker dem lykke til i Oslo i helga!

Med dette ønsker vi alle sammen ei fantastisk flott helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)