SFO: Uke 18 - 2012
by lovaasen.no on May 4th, 2012

Vinter og vår kriger mot hverandre hver dag her oppe på Løvåsen. Den ene dagen har våren overtaket, mens den andre dagen seirer vinteren. Det ser heldigvis ut til at vår og sommer går seirende ut av duellen – snø-haugene minker stadig i størrelse, og vi har kontinuerlig store søledammer foran Kilkamhuset. Et veldig godt tegn – våren er definitivt straks her!!

Mandag starta vi uka med deilig tomatsuppe med ekstra makaroni og pølsebiter til lunsj. På planen stod hyttebygging, men med passelig dårlige værforhold lot vi oss friste av inne-aktivitet denne dagen. Flere til dels veldig våte unger ankom fra skolen, så da var valget enkelt. Vårt nye innebandy-utstyr er veldig populært, så når maten var fortært ble det delt inn lag og gjort klart til kamp. Stort engasjement og høy innsats førte til mange svette barn. De som ikke ble fenget av innebandy, kosa seg med annen lek rundt på huset. Tau-lek og strikkhopping melder seg på i disse vår-tider, vi må jo ha formen inne til det blir snøfritt ute. Forskjellig rollelek er også populært, og da er det deilig å kunne trekke seg tilbake nede i garderobene for å kunne få litt fred og ro til dette. En alle tiders dag!

Tirsdag var det fridag, og stillheten senka seg over Løvåsen.

Onsdag var det på han igjen. Store gryter med deilig havregrøt venta på ungene da de ankom fra skolen. Vi samla oss borte ved leirplassen vår, samt inne i lavvoen. De aller fleste forsynte seg i alle fall 2 ganger – utrolig deilig å se slik god deilig matlyst. Så spredte vi oss på området. Vi har fått litt påfyll av material, slik at hyttebygginga kan fortsette videre. Våre ivrige snekkersjeler var snare til å ta i på det. Denne dagen så vi for alvor at våren leder an i kampen om forholdene her oppe. Deler av fotballbanen var blitt bar, og da var vi ikke sene med å hente frem ball. Noen skikkelig glade unger kosa seg masse med dribling, skudd og godt keeper-arbeid. Kjempebra – vi ser frem til masse av dette utover våren! På fotballbanen har Arbeidslaget fresa korridorer rundt omkring, og disse ble flittig brukt til løping. Klatrenettet var også veldig populært denne dagen, det var til tider nærmest stappfullt oppi der, og alle kosa seg med masse god aktivitet og bevegelse.

Torsdag hadde vinteren tatt opp kampen igjen. Til dels tette snøbyger bredte seg over Løvåsen, så vi lot vinter være vinter og trakk innendørs. Ferdigsmurt brødmat ble satt til livs, før vi spredte oss i herlig lek rundt på huset. I garderobene foregikk luftfekting med lyssablene til Star Wars-tilhengerne våre. Mange av jentene kosa seg med Pet Shop. I sofaen var det lesestund for de som ønska det. Noen leste selv, mens andre ville bli lest for. I ene delen av salen var det innebandy-turnering, med ei fin aldersblanding på 3 lag. I andre delen av salen foregikk stol-leken, med stor konsentrasjon og innsats. Vi fikk også besøk av barnehagen, og det er flott å se de store ungene vise omsorg for og ta seg av disse. Kjempeflott!!!

Fredag og det går raskt mot helg. Neste så en får følelsen av at ukene bare består av mandager og fredager – tida suser avgårde!! I dag har vi hatt den store såpe boble dagen.  Vi har kjøpt inn ulike såpe boble former slik at vi kan produsere både store, små og lange såpe bobler. Kjempe artig og noe som fenget alle. Vi har prøvd å forevige dette på film, vi håper det vises. Dette skal vi helt klart gjøre mer av. Borte ved bålet kosa vi oss med deilige grilla pølser. Noen tar seg god tid til å spise, mens andre hiver maten i seg for å ta fatt på sitt prosjekt for dagen.
Vi ser at arbeidslaget har gjort en kjempe innsats med fresing av banen. Det begynner å bli bra grønt på fotballbanen og vi glede oss til å ta den i bruk. Kanskje allerede over helga.
Vi ønsker alle sammen ei fantastisk flott helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)