SFO: Uke 17 - 2012
by Arnt on April 27th, 2012

Våren setter nå for alvor preg på Løvåsen og aktivitetene her oppe. Kilkam har leid inn Arbeidslaget i Harstad kommune til fresing av fotballbanen, og vi aner glimt av grønt gress om noen dager. Snøen rundt på området for øvrig forsvinner sakte men sikkert, og snøsmelting resulterer i til dels mye vann rundt omkring. Dette utnytter vi til det fulle i forhold til aktiviteten.

Mandag starta vi uka med bursdagsfeiring for Jesper. Han valgte pølser i brød til lunsj, og aktiviteten var valgfri. Vi tilbragte dagen rundt leirplassen vår ved lavvoen. Været var aldeles praktfullt, og ungene sprudlende glade. Hyttebygging, spikking, snekring, klatring i trærne, taubane og lek i klatrenettet. Masse variert, med noe for enhver smak.

Tirsdag flytta vi fokus over til vann. Først mat selvfølgelig, og på menyen stod det brødmat med pålegg. Kjekt med «finger-mat», slik at en kommer seg raskt i leg. Vi utforska den store søla foran Kilkamhuset, og gravde nye elve-leier og demninger. Målet var å lede vannet bortover mot myra, slik at dammen minka betraktelig. En kjempeivrig gjeng. Morsomt at vi i tillegg har fått satt ei pumpe midt i dammen for å hjelpe til med å lede vannet bort. Den lange slangen til pumpa kan vi flytt både hit og dit, og da leder vi vannet akkurat dit vi ønsker det. Stilig!! Dette var også siste dagen på Løvåsen for 4.klassingene på Aktivitetsskolen. De kosa seg med egenkomponert meny til lunsj, og stod selv for forberedelser og tilberedelser. Klappebrød stekt på panne over bålet med tilhørende hvitløksdressing, kylling nuggets og frossen banan til dessert. Nyyyyyydelig godt var det!!

Onsdag fortsatte vannleken. Først satte vi til livs pitabrød med kyllingkjøttdeig og ris, før vannparken vår ble inntatt. Pumpa fortsatte utrettelig, og vi kosa oss skikkelig med elveleier og vanndammer alle veier. En gjeng tok beina fatt og gikk til skiskytterbanen og elva der. Det hadde jaggu tina godt langs elvebredden, et hærlig tegn på at våren for alvor er i anmarsj. Vi håper vi er litt unnskyldte med å sende mye våte klær hjem med ungene, men for vi har det utrolig morsomt med vannleken!

Torsdag var det tid for utflukt. Fjæra i Nedre Ruggevik var målet. Vi henta ungene på skolen i et helt fantastisk vær, og en ivrig gjeng gjorde unna gåturen til fjæra i en fei!! Ferdigsmurt brødmat ble fortært i ekspressfart, og så var det full utforsking av fjæra. Kråkeboller, steiner i alle fasonger og farger, marfluer og skjell – et fantastisk skattekammer for små øyne og hender!!! Flyndrekasting var veldig populært, så fjæra ble nærmest renska for flate steiner. Vi laga også til en konkurranse med litt 71 gr Nord-vri. Ungene ble delt klassevis, og lagene fikk i oppgave å lage så store tårn som mulig av steiner. Her ble det yrende liv, med unger som løp rundt og samla stein. Noen bygde høyt, andre bygde bredt, det ble bygget stein-park mens andre igjen bygget med stort antall steiner. Dermed ble alle vinnere, og premie vanka til alle sammen. Deilig is i steikende sol! Skikkelig godt!!

Fredag og straks helg igjen. Vi kosa oss på bålplassen ved lavvoen, med hamburger til lunsj. Klatrenettet funker utmerket for noen til morsom lek helt på tampen av uka. Andre snekra litt på hyttene, mens små deler av en grønn (Jippi!!) fotballbane frista ei håndfull til litt fotballsparking helt på tampen av uka. Ei deilig avslutning på nok ei fantastisk uke her oppe på Løvåsen.
Vi ønsker alle sammen ei fantastisk flott helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell på Løvåsen!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)