SFO: Uke 16 - 2012
by Arnt on April 20th, 2012

Årets desidert beste vær-uke er på hell, og for ei utrolig fantastisk deilig uke det har vært! Strålende sol fra bortimot skyfri himmel så å si hver eneste dag – nyyyyydelig!!

Vi har hatt fokus på vår og våraktivitet, og da med snekring som tema.

Mandag utforska vi bekken ved skikytterarenaen. Snø og is har rydd, slik at bekken er åpen og synlig. Vannstanden er behagelig lav, slik at vi ikke trenger å være bekymret for sikkerheten. Til lunsj serverte vi Lene`s nydelige spesialsuppe. Vi fylte opptil flere kopper til hver enkelt, og kosa oss skikkelig ute i sola.

Tirsdag var det klart for snekker-oppdrag. Først satte vi til livs deilige ostesmørbrød. Nilsen & Haukland hadde sponsa oss med en sekk «skred-material», som vi kunne lage bekke-båter av. Vi saga, banka, spikka og knytte – masse båter i alle fasonger. Styrhus i alle størrelser, og gelender av småspiker og hyssing. Noen dekorerte fartøyene med sprit-tusj, og alle sammen gjorde en super innsats! Morsomt å se at en slik aktivitet kan engasjere heile unge-flokken, og samtlige holdt til rundt lavvoen selv om vi har 25 mål eiendom å boltre oss på. Suverent!!

Onsdag kosa vi oss med Biola og havregryn, før vi fortsatte snekkervirksomheten vår. Sjøsettingen dagen før avdekte litt modifikasjoner på fartøyene, noen ble litt tunge mens andre var litt skjevt lasta. Så da var det bare å sette i gang med justeringene. Etter hvert som vi ble ferdige, så fortsatte vi snekringa på blant anna hytta. Det er alltids rom for forbedringer på et såpass stort hytteprosjekt, så her har vi nok jobb i uoverskuelig fremtid!

Torsdag utforska vi den svære søledammen foran Kilkamhuset. Noen hadde fortsatt litt finpuss igjen på båtene, og fortsatte med det. De andre forsøkte fartøyene i søledammen, og nå viste det seg at forbedringene hadde lyktes. Lærerikt å oppdage hvordan vekt og plassering av delen på båtene spiller inn på sjødyktigheten – godt mulig vi har noen kommende skipsingeniører blant oss her på Løvåsen. Blir spennende å se!!

Fredag og atter helg igjen! Vi roer ned mot helg, med pinnebrød og bålkos i strålende steikende sol og helt vindstille. Fortsatt er det mange som snekrer, mens andre har rollelek i hyttene. Klatrenettet er også flittig i bruk nå, og tau-banen kommer virkelig til sin rett fremover nå. Med en like strålende utgang på uka som vi hadde inngang, så tar vi nå velfortjent helg. Røde i kinnene og med lungene fylt av deilig frisk luft, er vi godt rustet for kos og avslapping i helga.

Ha ei fantastisk deilig april-helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)