SFO: Uke 12 - 2012
by Arnt on March 29th, 2012

Starten av denne uka bar preg av fantastisk vintervær - ja faktisk reneste påskestemninga - her oppe på Løvåsen! Da benytter vi sjansen og nyter det som mest og best vi kan!

Mandag starta vi uka med feiring av Williams bursdag. Til lunsj hadde han bestil pannekaker med blåbær...mmmmmm, nydelig smakte det!!
Med magen full av deilig mat spredte vi oss rundt på området. Ski, akebrett, smultring og snowboard fulgte med på lasset. Sola skinte, det var helt vindstille og 3-4 plussgrader. Fantastisk flott - rett og slett!!
Forrige uke fylte vi opp fuglehusene vi har hengende rundt på området med mat. Jaggu vises det godt at det har vært besøk der. Vi måtte fylle på igjen denne uka. Utrolig morsomt å se at naturen våkner skikkelig til liv etter vinterdvalen. Ungene kosa seg virkelig med mating av småfuglene.

Tirsdag var det barnas valg av aktivitet. Det samme fantastiske været fortsatte denne dagen, så etter deilig Biola og Fruktmüsli/havregryn så var det på han igjen med hærlig vinteraktivitet. Et gnistrende føre i akebakken, gjorde at utrolig mange synes det var hysterisk morsomt med aking. Vi laga også hopp som vi kjørte akebrett over - kjempestilig!! Midt opp i all denne vinterleken, så ser vi også tegn på at våren nærmer seg. Det klør i små snekker-fingre, og hyttebygginga borte i granskogen tar seg opp etterhvert nå. Nesten et like sikkert tegn på at våren kommer som når snøen tiner!! :-)

Onsdag stod gymsal- og inneaktivitet på planen. En rask kikk på yr.no gjorde at vi bytta om på aktiviteten. Forholdene var fortsatt flotte, om enn ikke like solrikt, mens fra og med torsdag meldte det vått og mildt. Denne dagen feira vi Fredriks bursdag, og han hadde bestilt hamburger til lunsj. Deretter fyltes det raskt opp borte i skogen med ivrige hyttebyggere. Andre utforska granskogen ved Skilekebakken - den er faktisk ganske svær - og veldig spennende å leke i. Stadig flere tør ta i på snowboard, og prøver ut dette. Utrolig hvor raskt ungene knekker koden på dette. Spesielt artig er det også at jentene fenges av denne aktiviteten. Veldig bra!
Planen disse siste dagene før helga er å lage snøfigurer og pynte området til Barnas Skidag som arrangeres kommende søndag. En smule vanskelig å få til, da alt av snø og snøhauger er stein harde. Vi får gjøre et siste forsøk på fredag, så får vi se.

Torsdag slo værmeldinga til med sine spådommer, og regn og is prega forholdene ute. Da var det jo flott at vi hadde bytta til innedag denne dagen. Taulek, ballspill, hyttebygging, sjakk, tegning, brettspill, PetShop, rollelek, sisten...ja masse forskjellig lek. Noe for enhver smak, og blide fornøyde unger boltrer seg rundt på huset etter å ha satt til livs ganske så mange brødskiver med varme fiskekaker på. Med sånn variert og flott aktivitet, så går det unna på vannet. Til tider kødannelse ved springen for å få påfyll av veske. Et godt tegn!!
Denne dagen hadde 3.klassingene venta lenge på. Endelig var det klart for årets filmkveld med påfølgende overnatting her oppe på Kilkamhuset. Ungene møtte ivrige og spente opp kl 1900 på Kilkamhuset. Soveposer, liggeunderlag og toalettmapper fulgte med. Vi dekket bord og lagde taco, og kosa oss skikkelig med deilig mat. Deretter var det klart for filmvisning. Når en viser kino så må en jo ha popcorn, så store boller gikk på rundgang rundt i salen slik at alle fikk forsyne seg rikelig. Kjempegodt!
Kl 2200 var det klart for tannpuss og kryping i soveposene, før vi satte igang siste minuttene av filmen. Kl 2330 senka stillheten seg, og Jon Blund hadde strødd sovepulver over ansiktene på ungene og kviskra god natt i øret. En utrolig flott gjeng å ha med og gjøre.

Fredag og straks helg igjen! 0630 var de første overnattingsgjestene på føttene, klare til dagens aktiviteter. Etter morgenstell og litt rydding, dekket vi frokost-bordet. Brødmat med godt pålegg og juice/melk - nydelig!! Da gjenstod bare pakking av siste rest, før nedfart til skolen.
Takk til dere for ei superfin overnatting!
Etter skoletid var det klart for den "vanlige" aktiviteten her oppe på Løvåsen.
Mange av 3.klassingene valgte fri etter skoletid, og dro hjem for velfortjent helg.
De andre tilbragte litt tid innendørs og litt tid ute. Vi kosa oss med litt lett restemat fra tidligere i uka, før vi pynta litt med snøfigurer på sida av Kilkamhuset. Flott med litt pynt til Statoils familieskidag på lørdag og Barnas Skidag på søndag! Godt jobba!
På slutten trakk vi innendørs, og roa ned med kos og lek mot helga. Tegning, frilek i salen og PetShop...litt for enhver med andre ord.

Ei trivelig avslutning på ei flott uke - håper på mange slike!!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)