SFO: Uke 10 - 2012
by Arnt on March 9th, 2012

Da er vinterferie-uka 2012 straks over, og vi har hatt ei heilt utrolig flott og deilig uke!

Mandag troppa vi opp, kjempespente på om vi kunne få nyte godt av forrige helgs langrennsbegivenhet og forholdene rundt det. Og gjett om vi kunne!! Ei heilt super knallbra skicross-løype tipp topp preparert frista til masse sprell. Det ble opp og ned, hit og dit, trampeorgel, slalom, hopp, skøyting - ja alt en bare måtte friste. Med ski, akebrett eller rompeakebrett - full gass hele dagen. Vi hadde nesten ikke tid til å spise, når deilig varm tomatsuppe med pølsebiter og makaroni blei servert. Suveren dag med knallvær og deilig temperatur! Fantastisk med all variasjonen denne løypa innbyr til, og vi tror dette gir suverene ferdigheter på alle plan for aktive unger.

Tirsdag var det klart for skitur. Med pølser og varm kakao i sekken, satte vi avgårde. De eldste ungene i barnehagen var også med. Snakk om å være heldige med været på en skidag. Knallsol og heilt vindstille, og skispor som trikkeskinner - heilt fantastisk!!! Vi fulgte utmarksveien opp fra Kilkamhuset, tok til høyre øverst i bakken og passerte den gamle skytebanen. Videre opp til Slettliaveien, og opp litt forbi postkassen øverst i bakken. Der fant vi oss ei lun fin holle på øversida av veien, hvor vi tente bål. Pølser og pølsepinner blei leita frem i en fei, og det var tett av sultne unger rundt bålet. Etter deilig bålkos og avslapping i solsteiken, brøt vi opp. Arnt og 6 spreke 3. og 4. klassinger satte nesen mot Tennevantnet, mens resten snudde nesen nedover igjen. Etter innskriving i boka i postkassen ved Tennevatnet, satte vi avgårde nedover igjen. Et gnistrende skarpt føre ga oss utrolig god fart nedover bakkene.
Vel nede igjen kosa vi oss med litt frukt og sjokolade, mens fri-lek prega avslutninga på dagen. En vidunderlig dag!!

Onsdag var det klart for utflukt! Målet var Fun Park på Seljestad. Vi fylte rutebussen fra Kilbotn kl 1015, og satte avgårde. Mange spente fjes på den bussen ja....! ;-) Tror alle forventninger ble innfridde da vi ankom. Hoppeslott i alle størrelser og varianter, okse-ridninig, sumo-bryting, fotballspill og gyro-hjul. Noe for både liten og stor. Det gikk i full gass helt fra starten av. Et lite øyeblikk etter at vi hadde ankommet, så var de aller fleste ganske så svette i panna allerede. Masse deilig og variert bevegelse, som gjør kjempegodt for alle kropper. Midtveis i programmet, inntok vi ferdigsmurt matpakke på spiserommet i bygget. Deretter var det på han igjen. En virkelig fryd å se hvor utrolig stor pris ungene satte på turen og opplegget - full klaff kan en vel trygt kalle det!!

Torsdag og jaggu snart helg igjen. Vi stokka litt om på programmet, siden vi hadde sett av værmeldingen at fredagen kunne by på litt ruskevær. Vi henta frem snøscooteren til Kilkam, og kjørte runder rundt inne på idrettsanlegget. 2 runder på hver, og mange lykkelige og blide fjes utveksla sine erfaringer og opplevelser etter endt tur. Kjempeflott, og utrolig bra at alle sammen turte å være med. Etter scooter-kjøringa var det klart for lunsj. Hveteboller og deilig varm kakao. Deretter spilte noen litt snøfotball, mens andre kosa seg i granskogen ved leirplassen vår. Saging og spikking melder seg nå igjen som attraktive aktiviteter, etterhvert som det går mot vår. Deilig!! Vi avrunda dagen innendørs, med litt lesing, tegning og sjakk-spill.

Fredag og siste dag av vinterferien. Mildværet setter nå for alvor inn, og da kjenner vi det er godt at vi har fått gjort unna ukas planlagte utendørs aktiviteter. Mange valgte å ta fri denne siste dagen i vinterferien, mens vi som var igjen kosa oss alikevel. Vi holdt for det meste til innendørs, med kanonball, tegning og annen valgfri lek. Det ble noen runder med sjakk også denne dagen.
Til lunsj serverte vi hjemmelaga pizza - nyyyydelig godt! Barnehagen var også sammen med oss denne dagen. Vi sendte de 2 eldste jentene sammen med Lene til Rema på handletur. Neste ukes proviant måtte handles, og da er det jo flott å ha litt hjelp.
Når været raste som verst utendørs, så var det egentlig ganske så deilig å kose seg innendørs. Det med veldig god samvittighet, etter et aktivt og heftig program gjennom hele uka. Lenes morsomme adjektiv-lek fenga heile gjengen, og mange utrolig morsomme historier blei laga på arkene utover dagen. Dette til tider hysterisk latter fra både liten og stor underveis! Kjempeartig!!

Vi ønsker med dette all sammen ei fortreffelig helg, og vel møtt igjen på mandag til nye sprell her på Løvåsen.


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)