SFO: Uke 9 - 2012
by Arnt on March 1st, 2012


Ei spennende og meget spesiell uke er nå på hell her på Løvåsen. En kan vel si at det til tider har vært litt unntakstilstander her, med mange og massive forberedelser til helgas store happening på skistadion - Hovedlandsrennet 2012. Vi holder jo til på et idrettsområde, og ta kan det av og til kommer til slike arrangementer som vi må forholde oss til.
Det tar vi på strak arm, og forholder oss til det som måtte komme - om enn med små justeringer, tilpasninger og improvisering.


Mandag starta uka med barnas valg. Vi kosa oss med brødmat, før ungene selv valgte det de ønska å holde på med. Med rikelig hvit puddersnø, så var det ikke vanskelig å holde ungene i aktivitet. Store flotte snøhauger innbyr til både graving av snøhuler, forming av snøfigurer og spennende akemuligheter. Vi utforsker og benytter oss av alt, og har det aldeles fortreffelig.

Tirsdag venta varm deilig tomatsuppe på oss da vi ankom Løvåsen. Vi fant ut at det frista å nyte måltidet innendørs med en litt påfølgende sprell i salen, før vi trakk på oss vinterklærne og gikk utendørs. Mange valgte ski på beina denne dagen, og med løyper som trikkeskinner, så er det vel ingen sak å få den gode skifølelsen. Med hardtråkka skistadion, så blei forholdene til snøfotball perfekte. Vi delte i 2 lag og kosa oss med ei skikkelig hvit fotballøkt. Det blei også tid til litt aking og slalåm/utfor i Skilekebakken.

Onsdag merka vi for alvor at det nærma seg skirenn til helga. Skistadion var blitt rigga, med gjerder rundt omkring og løyper alle veier. Det var også blitt brøyta ENORMT SVÆRE snøhauger rett ved Grillbua, og denne innbydde til skikkelig spennende lek. Snøhuler, aking og hopping - ja tror jaggu noen forsøkte seg på salto også. Stilig!!
Selv om nett og gjerder begrensa akemulighetene våre, så klarte vi å få akkurat nok plass til at vi var fornøyde. Er jo litt spennende å se om en klarer å stoppe før en treffer gjerde-nettet. ;-)

Torsdag hadde vi lang tid i forveien hatt mistanke om at kunne bli en utfordrende dag på Løvåsen. Da det offisielle programmet for HL2012 var klart, så vi at det skulle være trening for skiløperne hele torsdagen. Og med ca 650 påmeldte løpere, så ville det bli fullt her oppe. Dermed booka vi Stangneshallen denne dagen, slik at vi kunne utfolde oss i fri og vill aktivitet innendørs i tørre, varme og trygge omgivelser. Alltid like morsomt å komme tilbake dit. Ganske så mange fenges av ballspill - fotball, handball og basket. En gjeng laga hinderløype som de andre ungene blei utfordra på å gjennomføre - gjerne på tidtaking! Kjempemorsom og veldig kreativt! Masse deilig og variert bevegelse for aktive friske kropper. Etter ei lang økt, rydda vi salen. Til avslutning blei det et par runder med "Haien kommmer" og "Stiv heks". Alltid like populært!

SÅ er det fredag, og klart skirenn! Mange spente og nervøse 15 og 16-åringer tripper rundt på skistadion. Konsentrasjonen er på topp, og det forberedes både fysisk og mentalt til løps-start. Dagens øvelser er 5 og 7,5 klassisk teknikk. Vi benker oss spente like ved målstreken, og heier ivrig på løperne som kommer susende. Imponerende å se for et utrolig tempo det gås i! Innimellom heiaropene blir det tid til å nyte deilige ferske hveteboller og kakao. Nydelig godt, og perfekt til en ivrig heiagjeng. Nesten litt uvirkelig å se at det arrangeres et av landets større skirenn på VÅR SFO! Utrolig stilig!!
Seierspallen måtte vi selvfølgelig også prøve - morsomt!

Ei noe annerledes men deilig og hektisk uke er over.
Vi ønsker alle ei riktig god helg, og vel møtt igjen til fulle dager på Løvåsen i neste ukes vinterferie.
God ferie til de av dere som tar fri!


Posted in SFO    Tagged with no tags

Arkiv
2020 (9)
2019 (43)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)