by Fageråsen on August 23rd, 2019

FØRSTE SKOLEUKE OVERSTÅTT OG DEN HAR VÆRT RÅ!!! 

Da var første skoleuke ferdig. For en uke dette har vært. Fylt med spenning, glede og diverse andre følelser. Her på SFOen har vi også feiret to bursdager to dager på rad. Tirsdag og onsdag var dagene for to av guttan. Den ene dagen var det solsissen som bursdagsaktivtet, og den andre fotball. Barna har i forbindelse med disse bursdagene blitt skjemt litt bort med pølse i brød den ene dagen og pizza den andre. 
Denne uken har vi jo samtidig som skolestart startet med gåtog igjen. Det har vært ekstremt bra oppmøte. Den ene dagen var vi tenk oppe på 27 barn. Noen barn fant også litt lykke langs veien :D 
På torsdag og fredag så har idrettsbanen vært stengt på grunn av arbeid med å få opp nye lyskastere. Derfor har vi ikke kunne vært der, men vi fant uansett et fint sted å spille litt bulldog. :-D (På grunn av mangel på bilder fra denne dagen har vi en fin liten illustrasjon av aktiviteten over)

Litt lite bilder tatt denne uken :( håper å forbedre det neste uke :)
Ellers ha en god helg og vel møtt til ny uke på mandag :-D


by Fageråsen on August 16th, 2019

Fra solrike dager til skodde og regn, her på SFOen er vi ute uansett

Det har gått en til uke her på Fageråsen SFO. De tre første dagene var sol og bort imot 20 grader, men på torsdagen så kom skodda og regnet (se bildet over). Dette ha ikke hindret oss. Dette har vært en fantastisk uke fylt av masse aktiviteter og turer. Vi har vært på hele to bærplukketurer. Etter bærplukkingen var det noen dyktige jenter som hjalp til med rensking av bær. Disse bærene endte opp i deilig smoothie som falt de fleste til smak. 
Turglede fikk vi mer av på torsdag. Da trosset vi regnværet og tåken og gikk opp til gapahuken. Der oppe spiste vi hjemmelaget tomatsuppe som vår kjære kollega Silje hadde laget. Og nok var det iallefall. Det var laget så mye at både barn og voksne ble god og mett.
På fredag startet vi med å lage nye benker til lavvoen som noen av ungene har vært med å lage. Vaffler ble det også til lunsj. Tro kor populært det var!!! :D

Da var en fantastisk uke over. Vi her på SFOen ønsker dere alle en god helg og velkommen til ny uke på mandag. TENK DA BEGYNNER SKOLEN :D


by Fageråsen on August 9th, 2019

En uke fyllt av lek og moro her på SFO :D

Denne uken på SFOen har vi vært mye ute å lekt. Det har vært kjempefint vær og ungene har kost seg masse. Denne uken har vi lekt haien kommer, bulldog og det har vært vannkrig både onsdag og fredag. Vi har også vært innom noen nye aktiviteter som slo ann. Ikke bare har vi vært utenfor SFOen, men vi har også vært på tur i hundremeterskogen og til gapahuken. Desverre glemte vi å ta bilder når vi var på tur.
I denne uken har vi også feiret en bursdag til en gutt på SFOen. Da satt vi ute og koste oss med hamburger til lunsj.
Selv om vi har vært ute mesteparten av tiden. Så er det noen som har lyst å gjøre ting inne. Noen valgte for eksempel å perle.

Da ønsker vi alle en god helg og vel møtt til en ny uke på mandag :D


by Fageråsen on August 2nd, 2019

Endelig er SFOen igang igjen etter sommerferien, utrolig fint å se alle barn og voksne igjen. Alle sammen med masse spennende å fortelle fra ferien.

Mange bursdager i august og denne uken har vi feiret en av dem. Vi spiste pizza og koset oss i goværet på verandaen. Hipp hurra for 7-åringen vår:)

Vi tok med oss gjengen på en liten tur denne uken. Ferden gikk til Buveitoppen og i sekken hadde vi med oss mat, drikke og litt turkos, vi fant til og med litt blåbær:) Kjempespreke unger som går på med godt humør:)

Skikkelig gøy når en hel gjeng hiver seg med på både "Bulldog" og "Stiv heks". Skikkelig vanskelig å få tatt alle før noen blir reddet. Ungene er så kjappe at vi voksne har ikke sjangs til å henge med:)

Tur til elva har det blitt hver dag denne uken og de mest badeglade har stupt uti hver gang. For noen badenymfer vi har her oppe:) Håper goværet holder seg og at det blir enda flere badeturer neste uke.

Ønsker alle sammen ei god helg og vel møtt til ei ny uke på mandag:)


by Fageråsen on June 28th, 2019

Siste SFOuke før en lang sommerferie starter. Den har vi sørget for å nyte til det fulle! Været har vært alt ifra styrtregn og vind til solgløtt og noegenlunde bra temperaturer :)

Noen gode hjelpere på kjøkkenet er godt å ha. Ungene hakket opp ingredienser, rørte i gryta, dekket på bordet og satte seg ned sammen for å nyte en deilig betasuppe :)

Piknik i hundremeterskogen ble skikkelig koselig! Hanne og ungene heiv seg rundt å bygde flere småe hytter som ungene kunne krype inn i! Vi hadde med noen tepper så vi kunne ha som gulv i hyttene. Karina hadde laget nystekte boller som vi hadde med oss opp og koset oss med!

Mange som var spente på grottevandringa. Vi er nemlig så heldig at vi har en råkul grotte bare et lite stykke oppi lia fra SFO. Rett før grotta ligger okseholla, vandrehistorien er at det en gang for lenge siden var en okse som ramlet nedi hullet der og ble sittende fast inni grotta. Skikkelig spennende å studere både grotta og okseholla.

Storturen denne uke gikk til Forravannet. Hele gjengen pakket sekken og la på vei fra SFO. langs veien fant de en gjeng med maur som de fulgte hele veien tilbake til ei diger maurtue, artig å studere! Det ble også mulighet til både klatring i trær og vassing i vannet. På vei tilbake skulle de ta en litt annen vei, men endte opp helt på nordvikmyra :):) De fikk iallefall utforske nye områder i forsøket.

Da gjenstår det bare å ønske hele gjengen en riktig god sommerferie og vel møtt til nytt skoleår 29/7

Hilsen hele gjengen på Fageråsen SFO


by Fageråsen on June 21st, 2019

Da var siste skoleuke på hell. Vi ser tilbake på et utrolig fint og spennende år sammen med ungene på SFO. Vi har fortsatt en uke med fulldager igjen før ferien starter, så det er enda masse gøy å se frem til :)

Skikkelig gøy med bulldog i regnværet. Ungene kunne skli på det våte gresset inn mot mål for å komme seg i sikkerhet. 

Vi har feiret hele 2 bursdager denne uken, En 7-åring og en 8-åring fikk sin helt egen dag med bursdagsllunsj og aktivitet. Hipp hurra for begge bursdagsbarna! :)

Så må vi jo få lov til å skryte litt av dette fatastiske bygget som nå står klart til KIlkam-cup i helgen. Vi måtte snike oss litt inn for å se hvordan det så ut innendørs. Tenk så kult det blir å kunne benytte seg av denne hallen året rundt, vi gleder oss:)

Det har vært en uke både med styrtregn og med knallsol. Når sola står på og varmer, sørger vi for å utnytte det til et fulle! Ungene fant et tre som gikk over elva som de kunne slenge seg over, eller uti vannet. :)
Nei har du skulle sett!! Her prøvde vi å lure ungene med at vi var blitt 2 stk på SFO som skulle ha smått!:) Dessverre så gjennomskuet alle oss med at det bare var en ball hos Karina:) Det ble iallefall litt fnising og fliring av det!

På aller siste skoledag hadde vi bestemt oss for å ha ei lita feiring for Karina. Som dere vet skal hun ut og videre i den store verden med sosionomutdannelse og praksis. Hun skal være her i neste uke også, men siden flere tar ferie f.o.m neste uke så hadde vi en liten markering idag. Vi er utrolig takknemlig for Karina og den tiden vi har fått hatt ilag og ønsker henne lykke til videre! <3

Ønsker alle ei god helg og god sommer til de som tar ferie:)


by Fageråsen on June 14th, 2019

En nydelig soluke her oppe på Fageråsen SFO med temperaturer helt opp i 17°C. Det er bare å nyte til det fulle.
I neste uke går vi inn i siste skoleuke for dette skoleåret og vi har masse fint å se frem til.


Helt utrolig så mange dyktige snekkere vi har her oppe.Det kan av og til være vanskelig å få riktig teknikk på snekringa og saginga, flaks at ungene er så god til å samarbeide. Når en sager, står de andre på planken for å holde den stabil:) Det ble mange fine byggverk til slutt:)

Det ble flere turer til elva også denne uken. Nå også for å sjøsette båtene vi hadde bygd. Viktig å prøveteste båtene så man kan gjøre justeringer om nødvendig! Ekstra kretivt var denne båten med dinosaurlast. Mulig den ikke var inspirert av Jurrasic Park, men vi voksne fikk oss iallefall en god latter:)

Ukens høydepunkt for 3.klasse var desidert overnattingen på torsdag. Tenk å få et sånt knallvær når man skal på tur. Turen ble også denne gangen lagt til nydelige Straumsbotn i Kvæfjord. Ungene fikk padlet, fisket og badet helt til de stupte i soveposene i lavvoen. Det var noen storre glis som våknet på fredagen og gjorde seg klar for ukens siste skoledag. Tusen takk til gjengen for en fantastisk flott overnatting:)

God helg til alle sammen i godværet:)


by Fageråsen on June 13th, 2019

Vi ønsker juni måned hjertelig velkommen til oss. Den kom med lovnader om fint vær og god stemning, og det har vi også fått! Ungene har begynt å innse hvor kort tid det er igjen til skoleslutt og insisterer på at vi må kalle de for den klassen de skal starte i til høsten:):)

Den store marihøne-sankinga er i gang. De har kommet for fullt nå i busker og kratt. Utrolig artig å samle de for å studere de nøye med forstørrelsesglass. NOen har forskjellige form på prikkene, kanskje det er som fingeravtrykk hos oss mennesker? Vi hadde så mange spørsmål at vi måtte lete oss litt frem på nett for å finne ut hva de spiser, hvordan de bæsjer og om de kan fly:)

Vassing i elva er fortsatt høyt oppe på lista hos ungene. Vi tok med oss en hel gjeng en varm dag for å dyppe tærne. Skikkelig deilig:) I tillegg fant vi en hel haug med rumpetroll og insekter som vi kunne studere nærmere.

Vi hadde oss en liten tjuvstart på byggeprosjektet som står på planen neste uke. Det er bare gøy at ungene er så ivrige på snekringa, så vi fant frem plank og verktøy og startet produksjonen:)

Vi hadde en liten feiring av Danmarks nasjonaldag. Hanne kunne fortelle at det i tillegg er valgdag og farsdag på nasjonaldagen. Hun måtte selvfølgelig få seg et lite hjemmelaget flagg mens hun sang nasjonalsangen:) Hipp Hipp Hurra!!

Ønsker alle ei god helg!


by Fageråsen on June 3rd, 2019

Da var vi kommet til siste uka i mai måned allerede. Dagene, ukene og månedene raser avgårde i en voldsom fart, og plutselig er det sommer:) Været denne uken har vært alt ifra sol og opphold til regn og vind. Noe for enhver smak:)

En liten gullbille ble oppdaget på kraftstasjonen da vi ventet på bussen. Ungene har etablert seg i skogen nedfor kraftstasjonen og finner de mest utrolige ting! Gullbille skal visstnok bety hell og lykke for den som finner den. Blir spennende å se om vi finner flere:)

Onsdagen tok vi oss en liten skogstur. Planen var å gå opp til gamle skytterbanen, men flere av ungene hadde lyst til å gå til elva attmed akebakken istedet. Så da gikk ferden dit heller! Fremme med elva kjika sola frem så da fant vi ut at vi måtte vasse litt. Skikkelig deilig å dyppe beina i iskaldt fjellvann:)

Etter en liten fridag på torsdag var det klart for ukens siste dag. Den besto av hamburger på bålet, gocartkjøing, hyttebygging og fotball. En skikkelig kosedag med andre ord:)

Ønsker alle ei god helg:)


by Fageråsen on May 24th, 2019

Mai måned har til nå gitt oss masse flott vær, vi kjenner at det er godt å lette litt på jakka (og noen dager gå i shorts og t-skjorte) Det fortsetter å melde fint vær fremover, så vi har mange fine vårdager fremfor oss!

Vi har feiret hele 2 bursdager denne uka. Hvert bursdagssbarn ble feiret et flagg, sang og en valgt aktivitet. Hipp hurra for begge bursdagssungene:)

Vi hadde håpet i det lengste at vi fant noen marihøner denne uka, men dessverre er det litt for tidlig, det har nettopp kommet blader på buskene så vi må nok enda vente en stund før marihønene kommer. Men det skulle allikevel ikke være manko på dyreliv denne uken. Vi har funnet en død lemet på banen, funnet pittersmå rompetroll i bekken, sett 3 store majestetiske ørner fly rett over oss, og funnet en edderkopp som vi studerte nærmere. I tillegg har vi sett både en hare og en røyskatt! Så flott det er å være tett på naturen og dyrelivet!

Siden HRS-turen ble utsatt, tok vi oss turen opp i skogen for å besøke fjellelva. Ungene har hatt spurt lenge om vi ikke kan ha vannkrig. Så når de fikk lov til å ta av seg på beina og vasse litt i elva, ble det stormende jubel. Kjempegøy å leke i vann, selv om det er iskaldt :)

En hel  gjeng med gutter og jenter samlet seg for å hjelpe til med forberedelsene til oppstart. På de nye førsteklassingene sine plasser i garderoben har vi brukt å henge en sommerfugl med en liten velkomsthilsen. Superflott at vi fikk hjelp til å fargelegge og gjøre de klar til å henge opp:)

Mot slutten av uken viste det seg at det var helt perfekt å lage seljefløyter. Når vårsola varmer stiger sevja i buska og gjør sånn at barken lett kan løsne. Ungene fikk prøvd seg på å spikke munnstykke, lage lyhullet og klangrommet i fløyta. Så kunne vi kakke forsiktig på barken mens man sier en liten regle. Vi fikk lyd i ganske mange fløyter, men noen ble ødelagt underveis. Sånn er det, det er uansett moro å øve seg og øvelse gjør som kjent mester!

Ønsker alle ei fin helg i vårsola:)


Arkiv
2019 (30)
2018 (47)
2017 (43)
2016 (40)
2015 (40)
2014 (41)
2013 (62)
January (8)
February (8)
March (9)
April (8)
May (6)
June (3)
July (1)
August (3)
September (5)
October (4)
November (3)
December (4)
2012 (62)
March (5)
April (4)
May (7)
June (8)
August (5)
September (9)
October (8)
November (8)
December (8)